autor:

burdulea maria elena

» » , Borsuri si Ciorbe, Retete de Craciun

Ciorba de perisoare cu tarhon

Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 19 ianuarie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 19 ianuarie 2012

Ingrediente
400 g carne tocata de porc, 3 linguri de orez, 2 linguri de gris, 2 oua, 3 morcovi, 1 ceapa, 1 radacina patrunjel, 1 cartof mare, 1 lingura tarhon proaspat sau in otet, 1 legatura patrunjel verde, 1 leg leustean, 2-3 rosii, 2 catei de usturoi, otet de mere cu miere, sare.

Dificultate: Medie Timp: 50 min

16 voturi

Mod de preparare

Intr-o oala punem la fiert 3 litri de apa. Cand fierbe apa adaugam ceapa, morcovii si radacina de patrunjel, cartoful, rosiile, curatate, spalate ( taiate cubulete, rondele, cum va place) si lasati sa fiarba 10-15 minute, timp in care pregatiti compozitia de perisoare. Pentru compozitia de perisoare procedam astfel: intr-un castron, amestecam carnea tocata cu orezul (curatat de impuritati spalat si scurs de apa), grisul, ouale si putina sare. Framantam bine compozitia, apoi cu mainile umezite in apa, formam perisoare, pe care le adaugam in oala in care fierbe zarzavatul. Fierbem ciorba la foc potrivit timp de 20-25 minute, pana fierbe orezul din perisoare, potrivim gustul ciorbei de sare, inacrim cu otet de mere dupa pofta inimii, adaugam usturoiul zdrobit, mai lasam ciorba in clocot 1 minut apoi stingem focul. Deasupra ciorbei presaram tarhonul, patrunjelul si leusteanul tocate. Daca doriti adaugati smantana si serviti cu ardei iute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare cu tarhon" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de perisoare cu tarhon

Ciorba de perisoare cu tarhon

In primul rand, punem apa intr-o cratita, in care gatiti ciorba, apoi ne ocupam de perisoare. Condimentam

3 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de afumatura cu perisoare

Ciorba de afumatura cu perisoare

Este buna ciorba de perisoare, dar daca-i pui si o bucata de afumatura, este nemaipomenita. Curatati

6 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Gabriela Alexandru , 23 aprilie 2015

    nu are nici o culoare nu te trage sa o mananci.

  • Fara foto

    Cornelia Manolache , 02 aprilie 2014

    buna ciorbita!

  • Fara foto

    Ioan Suciu , 08 decembrie 2013

    buna ciorbita!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 08 decembrie 2013

      Silvia, cred ca e tare, tare gustoasa ciorbica ta.

    • Fara foto

      Silvia Cavaleru , 06 decembrie 2013

      Eu fac perisoarele putin altfel,dar tot foarte bune.Toc marar+patrunjel frunza,amestec in compozitia de carne tocata 2-3 linguri orez, putin morcov ras,condimente+3 oua sare.Framant bine totul si fac bilutele,dupa ce le termin le dau drumul una cate una in oala care fierbe cu zarzavat si un os.

    • Fara foto

      Raluca Diaconu , 01 noiembrie 2013

      cred ca este foarte gustoasa !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 10 iulie 2012

      Este foarte gustoasa, tarhonul ii da o aroma aparte.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 10 iulie 2012

      Un deliciu...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 26 ianuarie 2012

      Multumesc frumos Mihaela.

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 26 ianuarie 2012

      Delicioase!*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

50 min

16 voturi

Ingrediente

  • 400 g carne tocata de porc
  • 3 linguri de orez
  • 2 linguri de gris
  • 2 oua
  • 3 morcovi
  • 1 ceapa
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 cartof mare
  • 1 lingura tarhon proaspat sau in otet
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 1 leg leustean
  • 2-3 rosii
  • 2 catei de usturoi
  • otet de mere cu miere
  • sare.

Raporteaza reteta

Retete
de burdulea maria elena
Tort OM DE ZAPADA

Tort OM DE ZAPADA

Se face un blat dupa metoda: separam albusul de galbenus. Batem spuma tare cu robotul cele 7 albusuri,

9 voturi    11 comentarii
1h
Torturi
Fasole frecata

Fasole frecata

Fasolea spalata, se pune la fiert cu apa rece. Eu obisnuiesc dupa ce incepe fasolea sa fiarba si

11 voturi    21 comentarii
2h 30 min
Retete de post
Chiftele de carne

Chiftele de carne

Punem intrun vas, carnea tocata de vita si de porc, adaugam painea muiata in apa si stoarsa bine,

12 voturi    7 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Silvia, cred ca e tare, tare gustoasa ciorbica ta.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

24 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

6 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de gaina cu taietei de casa