autor:

Simona D.

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de perisoare cu zeama de varza

Autor: Simona D. (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Simona D. (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 februarie 2010

Ingrediente
pentru perisoare, , 1 kg carne tocata porc in amestec cu vita sau pui, ( cantitati egale), 1 ceapa mijlocie, alba, 2 oua, 2 lingurite bulion de rosii, 2 lingurite cimbru uscat, piper, sare, dupa gust, , zarzavat pentru ciorba, , 1 morcov, 1 pastarnac, 1/2 telina, 1 ardei gras rosu, 1 ceapa, 4-5 linguri cu orez, 2 linguri ulei, 1 l zeama de varza murata, 1 lingura bulion de rosii, sare, leustean verde sau uscat

Dificultate: Medie Timp: 1h 15 min

3 voturi

Mod de preparare

Carnea tocata se amesteca cu ceapa data pe razatoarea fina ( si stoarsa bina), ouale, cimbrul, piper, sare, bulion , se framanta bine si se formeaza perisoare. Pentru ajutor si pentru a evita ca amestecul sa se lipeasca de palma este bine ca mana sa fie unsa cu putin ulei. Perisoarele nu trebuie sa depaseasca marimea unei nuci mici. Pe masura ce se formeaza, se aseaza pe un fund de lemn umezit. Din aceste cantitati ar trebui sa iasa aproximativ 70 de perisoare.

Intr-o oala de 5 kg se pun la fiert in 2 kg de apa morcovul, ceapa, pastarnacul, telina si ardeiul tocate marunt.Cand sunt aproape fierte se mai adauga o cana de apa rece si se pun perisoarele. Se lasa sa fiarba la foc mic . Separat, se pune la fiert zeama de varza pentru un clocot- doua.
Cand perisoarele sunt fierte se adauga orezul, apoi zeama de varza.
Dupa ce orezul s-a fiert se adauga putin ulei si bulinul de rosii dizolvat in apa. Se adauga sare dupa gust, leustean verde sau uscat tocat fin.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare cu zeama de varza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de perisoare, acrita cu zeama de varza

Ciorba de perisoare, acrita cu zeama de varza

Punem apa la fiert. Nu vom adauga sare pentru ca avem zeama de varza sarata. Curatam, spalam si

1 vot    0 comentarii
1h
Supe de carne
CIORBA CU PERISOARE   SI  ZEAMA DE VARZA

CIORBA CU PERISOARE SI ZEAMA DE VARZA

Carnea tocata se framanta bine cu 2-3 linguri de apa rece si 2 linguri de ulei. Procedand astfel

24 voturi    6 comentarii
45 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 15 min

3 voturi

Ingrediente

  • pentru perisoare
  • 1 kg carne tocata porc in amestec cu vita sau pui
  • ( cantitati egale)
  • 1 ceapa mijlocie
  • alba
  • 2 oua
  • 2 lingurite bulion de rosii
  • 2 lingurite cimbru uscat
  • piper
  • sare
  • dupa gust
  • zarzavat pentru ciorba
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 1/2 telina
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ceapa
  • 4-5 linguri cu orez
  • 2 linguri ulei
  • 1 l zeama de varza murata
  • 1 lingura bulion de rosii
  • sare
  • leustean verde sau uscat

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

22 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

5 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de cocoş