Carnea tocata se amesteca cu ceapa data pe razatoarea fina ( si stoarsa bina), ouale, cimbrul, piper, sare, bulion , se framanta bine si se formeaza perisoare. Pentru ajutor si pentru a evita ca amestecul sa se lipeasca de palma este bine ca mana sa fie unsa cu putin ulei. Perisoarele nu trebuie sa depaseasca marimea unei nuci mici. Pe masura ce se formeaza, se aseaza pe un fund de lemn umezit. Din aceste cantitati ar trebui sa iasa aproximativ 70 de perisoare.
Intr-o oala de 5 kg se pun la fiert in 2 kg de apa morcovul, ceapa, pastarnacul, telina si ardeiul tocate marunt.Cand sunt aproape fierte se mai adauga o cana de apa rece si se pun perisoarele. Se lasa sa fiarba la foc mic . Separat, se pune la fiert zeama de varza pentru un clocot- doua.
Cand perisoarele sunt fierte se adauga orezul, apoi zeama de varza.
Dupa ce orezul s-a fiert se adauga putin ulei si bulinul de rosii dizolvat in apa. Se adauga sare dupa gust, leustean verde sau uscat tocat fin.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii