autor:

Varadi Silvia

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de perisoare din carne de manzat

Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 noiembrie 2009

Ingrediente
Pentru perisoare, 600g carne tocata de manzat, 2 oua, 1 ceapa, 1lingura orez, 1 lingura patrunjel proaspat tocat, 1 lingura pasta de tomate, sare si piper dupa gust, 1 lingura faina, Zarzavat pentru ciorba, 3 morcovi, 2 cepe, 1 radacina pastarnac, ½ telina radacina, 1 cartof, 2 ardei grasi,1 rosu si 1 verde, 1 lingura orez, 3 rosii, 1l bors, 1 legatura leustean proaspat, 1/2 lingurita tarhon proaspat sau uscat

Dificultate: Redusa Timp: 1h 40 min

4 voturi

Mod de preparare

Se toaca carnea si se amesteca cu ceapa tocata, oua, orezul, pasta de tomate, verdeata si faina. Se framanta bine. Din acest amestec se formeaza mici perisoare care se tavalesc prin faina sa nu se desfaca la fiert.

Se pune o oala la foc cu 2-3 linguri de ulei si se adauga legumele tocate marunt (mai putin rosiile care se pun la foc dupa ce a fiert zarzavatul) si se lasa sa se caleasca cateva minute, se adauga cam 3-4 l de apa. Cand legumele aproape au fiert se adauga orezul si rosiile date pe razatoare, se potriveste de sare si piper. Apoi adaugam perisoarele, se mai lasa sa fiarba 20-30 de minute sa fiarba perisoarele, apoi se adauga borsul si se mai lasa sa fiarba 10 minute, apoi punem leusteanul tocat si tarhonul. Cine doreste poate adauga si zdrente de ou. Se serveste cu smantana.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare din carne de manzat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de afumătură

Ciorbă de afumătură

Afumătura de purcel poate fi din orice parte: costiță, ciolane, piciorușe. Eu am avut niște

2 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de burta a la Doina

Ciorba de burta a la Doina

Se presara burta cu bicarbonat, se freaca putin cu mana si se toarna peste ea otetul. Se va forma

102 voturi    18 comentarii
2h 15 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 15 iulie 2011

    O ciorbica de nota 10 !

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 17 noiembrie 2009

    Foarte bună reţeta ta de ciorbă de perişoare!

Dificultate

Redusa

Timp

1h 40 min

4 voturi

Ingrediente

  • Pentru perisoare
  • 600g carne tocata de manzat
  • 2 oua
  • 1 ceapa
  • 1lingura orez
  • 1 lingura patrunjel proaspat tocat
  • 1 lingura pasta de tomate
  • sare si piper dupa gust
  • 1 lingura faina
  • Zarzavat pentru ciorba
  • 3 morcovi
  • 2 cepe
  • 1 radacina pastarnac
  • ½ telina radacina
  • 1 cartof
  • 2 ardei grasi,1 rosu si 1 verde
  • 1 lingura orez
  • 3 rosii
  • 1l bors
  • 1 legatura leustean proaspat
  • 1/2 lingurita tarhon proaspat sau uscat

Raporteaza reteta

Retete
de Varadi Silvia
CANNELLONI CU CARENE DE VITA

CANNELLONI CU CARENE DE VITA

Intr-o cratita se pune untul cu uleiul,se toaca ceapa marunt si se pune la calit cateva minute sa

4 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Paste si pizza
ALBINITA

ALBINITA

Foi:intr-o cratita se pune zaharul si se amesteca cu oul,apoi se pune la foc mic si se adauga laptele

20 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
CIORBA RADAUTEANA

CIORBA RADAUTEANA

Se spala puiul si se pune intr-o oala de 3l cu apa si se pune la foc,dupa ce se ia spuma se adauga

32 voturi    8 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe

constanta proca (Chef de cuisine)

O ciorbica de nota 10 !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba a la grec Ciorba a la grec

Carnea de pui, spalata si taiata in bucati, se pune la fiert in 5 litri de apa. Din cand in cand se spumeaza. .Se adauga ceapa taiata

94 voturi    11 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de miel reţetă tradiţională Ciorbă de miel reţetă tradiţională

se tine carnea o jumatate de ora in apa rece ca sa iasa sangele, dupa care se spala cu apa calda. se pune la fiert , se aduna spuma

43 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de peste manastiresc