Ingrediente
350-400 g carne de porc tocata, 2-3 oase cu maduva si zgarciuri, sita (optional), 3 cepe, 1 pastarnac (albitura), 2 morcovi, 2 ardei kapia, 2 oua, 3 linguri orez, 2 litri bors, 1 rosie, 3 linguri smantana, 1 legatura leustean, 2 lingurite baza pentru mancaruri, sare, piper dupa gust
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 20 min
2 voturi
Mod de preparare
Puneti la fiert in 3 litri de apa rece cu putina sare legumele curatate si lasate intregi (pastrati o ceapa), eventual si oasele. Cand clocoteste luati spuma, adaugati tijele de la leustean si lasati sa fiarba la foc mic 30 minute. Scoateti legumele si oasele din zeama si adaugati o lingura cu varf de orez.
Separat puneti borsul la clocotit. Amestecati carnea tocata cu 2 linguri de orez, 1 ou + 1 albus, ceapa tocata fin, 1 lingurita baza pentru mancaruri si piper. Omogenizati compozitia si formati cu mana uda perisoare nu prea mari pe care le puneti la fiert in ciorba, la foc foarte mic, fara sa clocoteasca. Adaugati 1 lingurita baza pentru mancaruri si borsul clocotit si mai lasati 30 minute la foc foarte mic. In timp ce fierb perisoarele, pregatiti dressingul din smantana si galbenusul ramas, direct in supiera.
Legumele fierte ramase le puteti folosi la salate, sosuri, etc. Dregeti gustul de sare si piper, amestecati ciorba cu dressingul, adaugati perisoare si cateva frunze de leustean pentru decor. Cine doreste poate servi cu ardei iuti, eventual acrita cu otet sau zeama de lamaie. Pofta buna.