autor:

Doina  Varga

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de perisoare (idee Daf)

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 23 septembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 23 septembrie 2010

Ingrediente
350-400 g carne de porc tocata, 2-3 oase cu maduva si zgarciuri, sita (optional), 3 cepe, 1 pastarnac (albitura), 2 morcovi, 2 ardei kapia, 2 oua, 3 linguri orez, 2 litri bors, 1 rosie, 3 linguri smantana, 1 legatura leustean, 2 lingurite baza pentru mancaruri, sare, piper dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

2 voturi

Mod de preparare

Mi-a placut ciorba de perisoare pe care am mancat-o la restaurantul Daf Junior. Era limpede ca o supa, dar cu un gust nemaipomenit de ciorba. Nu stiu care este reteta lor, am incercat sa o reproduc acasa si ne-a placut foarte mult.
Puneti la fiert in 3 litri de apa rece cu putina sare legumele curatate si lasate intregi (pastrati o ceapa), eventual si oasele. Cand clocoteste luati spuma, adaugati tijele de la leustean si lasati sa fiarba la foc mic 30 minute. Scoateti legumele si oasele din zeama si adaugati o lingura cu varf de orez.
Separat puneti borsul la clocotit. Amestecati carnea tocata cu 2 linguri de orez, 1 ou + 1 albus, ceapa tocata fin, 1 lingurita baza pentru mancaruri si piper. Omogenizati compozitia si formati cu mana uda perisoare nu prea mari pe care le puneti la fiert in ciorba, la foc foarte mic, fara sa clocoteasca. Adaugati 1 lingurita baza pentru mancaruri si borsul clocotit si mai lasati 30 minute la foc foarte mic. In timp ce fierb perisoarele, pregatiti dressingul din smantana si galbenusul ramas, direct in supiera.
Legumele fierte ramase le puteti folosi la salate, sosuri, etc. Dregeti gustul de sare si piper, amestecati ciorba cu dressingul, adaugati perisoare si cateva frunze de leustean pentru decor. Cine doreste poate servi cu ardei iuti, eventual acrita cu otet sau zeama de lamaie. Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare (idee Daf)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Se ia carnea tocata, se pune ceapa, se pune orezul si condimentele, se framanta. Apoi, se fac chiiftelute

15 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de legume cu carne

Ciorba de legume cu carne

Carnea se prajeste cu slanina,sare mare si putin ulei,se adauga ceapa tocata si usturoiul pisat,se

4 voturi    2 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

2 voturi

Ingrediente

  • 350-400 g carne de porc tocata
  • 2-3 oase cu maduva si zgarciuri
  • sita (optional)
  • 3 cepe
  • 1 pastarnac (albitura)
  • 2 morcovi
  • 2 ardei kapia
  • 2 oua
  • 3 linguri orez
  • 2 litri bors
  • 1 rosie
  • 3 linguri smantana
  • 1 legatura leustean
  • 2 lingurite baza pentru mancaruri
  • sare
  • piper dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

125 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri
Adauga reteta
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

22 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

5 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
SUPA DE ROSII CU MARAR