autor:

kllass

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de perisoare la ceaun

Autor: kllass (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 27 martie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kllass (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 27 martie 2012

Ingrediente
Carne tocata porc 400 gr, Gris 2 linguri, Oua 2, Ulei, Morcovi, Ceapa, Patrunjel verde si radacina, Orez, Bors, Bulion sau rosii pasate

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

2 voturi

Mod de preparare

Carnea se amesteca cu grisul cu ouale si cu un pic de patrunjel verde.Se pune sare si piper dupa gust dupa care se lasa deoparte si ne apucam de zeama.
Morcovul si patrunjelul radacina +ceapa taiata fin se pun la fiert in ceaun .Datorita ceaunului fierb foarte repede.
Dupa ce sunt aproape fierte se adauga perisoarele si se lasa la fiert aproximativ 15-20 min.Dupa ce au fiert perisoarele se adauga borsul (cam jumatate de sticla) si doua linguri de orez +bulionul sau rosii pasate.
Adaugam si ulei si lasam sa fiarba.
Se mai fierbe inca 15-20 min pina sunt fierte perisoarele si orezul.Eu nu pun orezul in perisoare pentru ca imi place sa aiba o forma perfect rotunda.
Se i-a dupa foc si se adauga leusteanul.


Ceaunul,focul de lemne,fumul ii dau o aroma..extraordinara.Noi am avut invitati la un gratar de mici si pastrama si...toata lumea a vrut doua portii de ciorba:))
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare la ceaun" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de leurda

Ciorba de leurda

Leurda de spala si se rup frunzele in doua. Intr-o cratita se incinge putin ulei se sparge peste

24 voturi    16 comentarii
30 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de vacuta

Ciorba de vacuta

Carnea se spala si se taie bucati potrivite.Se pune la fiert in apa cu putina sare,se spumeaza daca

67 voturi    11 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Ardelean Mircea , 20 august 2013

    ceaun de aluminiu vai si amar bunici mei nu erau de etnie roma aveau sobe de gatit.

  • kllass

    kllass (Chef de cuisine) , 01 aprilie 2012

    Merci,tizule:).

  • Marian

    Marian (Chef de cuisine) , 31 martie 2012

    arata foarte frumos! cu siguranta gustul e deosebit!

Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

2 voturi

Ingrediente

  • Carne tocata porc 400 gr
  • Gris 2 linguri
  • Oua 2
  • Ulei
  • Morcovi
  • Ceapa
  • Patrunjel verde si radacina
  • Orez
  • Bors
  • Bulion sau rosii pasate

Raporteaza reteta

Retete
de kllass
Pizza Suprema

Pizza Suprema

Intr-o cratita se pune faina si se face o gaura in mijloc unde se adauga si uleiul si deasupra uleiului

11 voturi    6 comentarii
30 min
Paste si pizza
Shaorma de vita

Shaorma de vita

Carnea de vitel sau de vita se lasa la macerat 24 de ore intr-o marinada.Marinada o faceti din ulei

6 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive cu carne
Valdostana

Valdostana

Se bate cotletul(nu chiar ca pentru snitele,mai gros putin) se da prin faina doar partea care se

6 voturi    3 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne

kllass (Chef de cuisine)

Merci,tizule:).

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba a la grec Ciorba a la grec

Carnea de pui, spalata si taiata in bucati, se pune la fiert in 5 litri de apa. Din cand in cand se spumeaza. .Se adauga ceapa taiata

94 voturi    11 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de miel reţetă tradiţională Ciorbă de miel reţetă tradiţională

se tine carnea o jumatate de ora in apa rece ca sa iasa sangele, dupa care se spala cu apa calda. se pune la fiert , se aduna spuma

43 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de pui