autor:

kllass

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de perisoare la ceaun

Autor: kllass (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 27 martie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kllass (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 27 martie 2012

Ingrediente
Carne tocata porc 400 gr, Gris 2 linguri, Oua 2, Ulei, Morcovi, Ceapa, Patrunjel verde si radacina, Orez, Bors, Bulion sau rosii pasate

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

2 voturi

Mod de preparare

Carnea se amesteca cu grisul cu ouale si cu un pic de patrunjel verde.Se pune sare si piper dupa gust dupa care se lasa deoparte si ne apucam de zeama.
Morcovul si patrunjelul radacina +ceapa taiata fin se pun la fiert in ceaun .Datorita ceaunului fierb foarte repede.
Dupa ce sunt aproape fierte se adauga perisoarele si se lasa la fiert aproximativ 15-20 min.Dupa ce au fiert perisoarele se adauga borsul (cam jumatate de sticla) si doua linguri de orez +bulionul sau rosii pasate.
Adaugam si ulei si lasam sa fiarba.
Se mai fierbe inca 15-20 min pina sunt fierte perisoarele si orezul.Eu nu pun orezul in perisoare pentru ca imi place sa aiba o forma perfect rotunda.
Se i-a dupa foc si se adauga leusteanul.


Ceaunul,focul de lemne,fumul ii dau o aroma..extraordinara.Noi am avut invitati la un gratar de mici si pastrama si...toata lumea a vrut doua portii de ciorba:))
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare la ceaun" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de miel

Ciorba de miel

Preparare: taiem carnea de miel bucatele mici si o clatim bine cu apa rece. Ceapa se toaca fin

11 voturi    13 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de vacuta

Ciorba de vacuta

Carnea se spala si se taie cubulete potrivite care se pun la fiert in apa rece. Cand incepe sa faca

28 voturi    9 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Ardelean Mircea , 20 august 2013

    ceaun de aluminiu vai si amar bunici mei nu erau de etnie roma aveau sobe de gatit.

  • kllass

    kllass (Chef de cuisine) , 01 aprilie 2012

    Merci,tizule:).

  • Marian

    Marian (Chef de cuisine) , 31 martie 2012

    arata foarte frumos! cu siguranta gustul e deosebit!

Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

2 voturi

Ingrediente

  • Carne tocata porc 400 gr
  • Gris 2 linguri
  • Oua 2
  • Ulei
  • Morcovi
  • Ceapa
  • Patrunjel verde si radacina
  • Orez
  • Bors
  • Bulion sau rosii pasate

Raporteaza reteta

Retete
de kllass
Pizza Suprema

Pizza Suprema

Intr-o cratita se pune faina si se face o gaura in mijloc unde se adauga si uleiul si deasupra uleiului

11 voturi    6 comentarii
30 min
Paste si pizza
Shaorma de vita

Shaorma de vita

Carnea de vitel sau de vita se lasa la macerat 24 de ore intr-o marinada.Marinada o faceti din ulei

5 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive cu carne
Valdostana

Valdostana

Se bate cotletul(nu chiar ca pentru snitele,mai gros putin) se da prin faina doar partea care se

6 voturi    3 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne

kllass (Chef de cuisine)

Merci,tizule:).

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

22 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

5 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de dovlecel