autor:

autor

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de peste

    Reteta postata pe: 14 aprilie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 14 aprilie 2005

Ingrediente
1 kg peste, , morcov, , patrunjel, , telina, , o ceapa mare, , 1-2 ardei grasi, , 2 rosii de marime mijlocie, , bors sau zeama de varza, , zeama sau sare de lamaie sau otet, , leustean, , untdelemn, , sare.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

956 voturi

Mod de preparare

Pestele, curatat de solzi, intestine, branhii se taie in bucati potrivit de mari, pe grosime. Zarzavatul, ras prin razatoarea cu gauri mari, impreuna cu ceapa, se caleste cu 2-3 linguri de untdelemn, 2 minute apoi se stinge cu 1/2 l apa fierbinte si se lasa sa fiarba bine. Se adauga ardeii taiati in felii subtiri si rosiile taiate in felii de 2 cm grosime.



Ciorba se acreste imediat cu bors sau zeama de varza sau cu alta acreala si se sareaza, completind lichidul cu apa, ca ciorba sa nu fie prea deasa. Substanta acra si sarea se adauga inainte de a se introduce carnea de peste, pentru ca acesta sa nu se sfarime la fiert.



Cind clocoteste ciorba, se adauga bucatile de peste impreuna cu capul si se fierb circa 20-30 minute, pina cind se moaie. Daca furculita intra cu usurinta in carne, atunci inseamna ca aceasta este fiarta. Se ia de pe foc si se aromeaza cu leustean si patrunjel.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de peste" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de peste

Ciorba de peste

Se curata ceapa, morcovii, patrunjelul si cartofii si se spala bine. Se taie morcovii si patrunjelul

31 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ciorba de peste

Ciorba de peste

Se ia pestele, se scot icrele din el. Apoi se scot branhiile, se taie capul si se spala. Se iau cepele

6 voturi    7 comentarii
1h 20 min
Borsuri si Ciorbe
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 18 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Mariana Stoian , 23 noiembrie 2013

    delicios

  • Fara foto

    Neli Duleci , 24 septembrie 2013

    eu am bagat mai multe legume si le scot la final :)

  • Fara foto

    Seby Baculescu , 05 septembrie 2013

    deliciosa

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 05 iunie 2010

      Super !

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 05 iunie 2010

      Super !

    • Fara foto

      MARACINE , 10 mai 2010

      BETON! FLORIN

    • Fara foto

      Estera Flori (Chef de cuisine) , 09 mai 2010

      foarte buna ciorba

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 02 mai 2010

      O bunatate !

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 27 martie 2010

      Orice gospodina stie ca la ciorba de peste nu se foloseste peste congelat sau ca la orice peste folosit la gatit se scot branhiile( urechile) si osul amar .

    • Fara foto

      iulian , 23 ianuarie 2010

      super

    • Fara foto

      Marian , 29 noiembrie 2009

      Cu mare respect pt Valentina, ar fi trebuit sa specifice si faptul ca urechile pestelui se indeparteaza, pt ca sunt f. amare, iar la ciorba de peste nu se foloseste pestele congelat. Multumesc oricum pt reteta si mult succes in continuare.

    • Fara foto

      iulian_Madrid _Spania , 27 noiembrie 2009

      sarutmina, foarte buna reteta D_vs poate mai aveti alte retete referitoare la crap, caras, stiuca pe care a prins-o un prieten de al meu si dorim sa o preperam de Mos Nicolae va multumim

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 26 octombrie 2009

      Bun,bun,super bun...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 26 octombrie 2009

      Bun,bun,bun...

    • Fara foto

      MIHAELA , 03 octombrie 2009

      Santeti foarte buni ,mersi mult pt reteta ma-ti scos din inpas.Multumim ca existati.

    • Fara foto

      Dora , 09 august 2009

      Stiu si eu reteta asta din cartea Silviei Jurcovan si o fac de 25 de ani. E intr-adevar gustoasa... Si in carte apare comentariul referitor la osul amar...

    • Fara foto

      ioni (Maestru bucatar) , 08 iunie 2009

      Excelenta reteta!! Simpla si foarte buna!!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 aprilie 2009

      Cine gataste ciorba de peste si foloseste crap, sa fie atenta la osul amar care trebiue scos ca altfel se srica toata ciorba, va avea un gust amar de zici ca maninci fiere.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

956 voturi

Ingrediente

  • 1 kg peste
  • morcov
  • patrunjel
  • telina
  • o ceapa mare
  • 1-2 ardei grasi
  • 2 rosii de marime mijlocie
  • bors sau zeama de varza
  • zeama sau sare de lamaie sau otet
  • leustean
  • untdelemn
  • sare.

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

102 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

23 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

6 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de spanac (de post)