autor:

Raduna Veronica

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de peste

Autor: Raduna Veronica (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 11 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Raduna Veronica (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 11 aprilie 2009

Ingrediente
Un cap de peste crap sau doua/trei mai mici, peste mai mic rosioara, caras cam 5-6 bucati, doi morcovi mici, o albitura, o ceapa medie, o telina mica, un ardei verde gras si putin ardei iute rosu, verdeata(leustean, patrunjel), sare, un borcan de 800g rosii in bulion,o ceasca de orez, 1/2l zeama de varza sau bors (dupa gust).

Dificultate: Medie Timp: 45 min

72 voturi

Mod de preparare

Ceapa se taie cubulete si se caleste in ulei pana se inmoaie putin. Se adauga ardeiul(gras si iute) taiat tot cubulete peste care se adauga restul de zarzavat pana ce uleiul capata putina culoare, mai ales de la morcov.Se stinge cu trei litri de zeama strecurata de la pestele mic fiert pana s-a sfaramat. Se lasa pana ce a fiert zarzavatul si se adauga rosiile in bulion si capul de peste. Cand capul de peste este jumate fiert se rastoarana si orezul inmuiat. Separat se da in fiert zeama de varza sau borsul si se adauga restului de ciorba si se lasa cateva minute sa se imbine gusturile. La sfarsit se potriveste de sare si se adauga verdeata. Se serveste alaturat cu mamaliguta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de peste" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba din  peste Hec

Ciorba din peste Hec

Hecul il taiem in 4 ori 5 bucatele depinde de marimea pestelui dumneavoastra. Ii puneti sare si piper

11 voturi    8 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de peste

Ciorba de peste

Se ia pestele, se scot icrele din el. Apoi se scot branhiile, se taie capul si se spala. Se iau cepele

6 voturi    7 comentarii
1h 20 min
Borsuri si Ciorbe
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 16 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Osvald Martonka , 24 iulie 2015

    Si tie ti-a platut reteta? :) Sunt curios daca i-a iesit cuiva ciorba dupa reteta.

  • Fara foto

    Osvald Martonka , 24 iulie 2015

    Si mie mi-a placut reteta...cu Arial 12..arata foarte bine. O sa incerc sa fac ciorba dupa reteta..nu stiu cum o sa fie.

  • Fara foto

    Osvald Martonka , 24 iulie 2015

    Ai grija, cand mananci porti, sa nu-ti ramana balamalele sau incuietoarea intre dinti. Daca mananci la restaurant, astia deobicei scot balamalele. Eu nu am incercat pana acum sa mananc porti...mai ales doua...Bafta

    • Fara foto

      Raduna Veronica , 03 august 2014

      Este reteta "furata" din Gura Portitei, iar poza este autentica, la mine acasa. Reteta este postata de multa vreme, dar ma bucur ca ati incercat sa o faceti si v-a placut.

    • Fara foto

      Hrincescu Maria , 03 august 2014

      Ati facut-o acasa,sau ati mancat la restaurant?

    • Fara foto

      Chirila Ion , 03 august 2014

      foarte faina a iesit am mincat doua porti o data

    • Fara foto

      Silvia Moldoveanu , 01 iunie 2014

      MA BUCUR, SA MI DAI SI MIE O PORTIE

    • Fara foto

      Tudor Gheorghita , 01 iunie 2014

      MI-A IESIT F.F BUNA..............

    • Fara foto

      Proca Constanta , 24 noiembrie 2013

      Foarte buna reteta !

    • Fara foto

      Ionut Fluerasu , 07 iunie 2013

      foarte buna reteta a esit super.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 12 februarie 2013

      Cred ca e tare buna!

    • anamaria

      anamaria (Chef de cuisine) , 15 februarie 2011

      cred ca e cea mai complexa reteta de pe site!Felicitari!:D

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 10 iulie 2010

      Imi plac toate mancarurile cu peste !

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 07 iulie 2010

      O bunatate !

    • Raduna Veronica

      Raduna Veronica (Chef de cuisine) , 21 mai 2009

      Da, albitura este radacina de telina si pastarnac. Albitura aromatica ca radacina de patrunjel are si contraindicatii(mai ales femeilor insarcinate)si poate sa nu placa tuturor. In reteta am specificat telina ca element separat de albitura, dar imi cer scuze ca nu am mentionat PASTARNAC. Sper sa va fi iesit reteta si sa va si fi placut totodata. Sa aveti pofta!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 21 mai 2009

      Albitura inseamna(radacina de patrunjel, care da o savoare si un miros placut ciorbei, si mai poate fii radacina de pastarnac, sau radacina de telina, acestea sunt albiturile de ciorba).

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

45 min

72 voturi

Ingrediente

  • Un cap de peste crap sau doua/trei mai mici
  • peste mai mic rosioara
  • caras cam 5-6 bucati
  • doi morcovi mici
  • o albitura
  • o ceapa medie
  • o telina mica
  • un ardei verde gras si putin ardei iute rosu
  • verdeata(leustean
  • patrunjel)
  • sare
  • un borcan de 800g rosii in bulion,o ceasca de orez
  • 1/2l zeama de varza sau bors (dupa gust).

Raporteaza reteta

Retete
de Raduna Veronica
Branză Topita de casa

Branză Topita de casa

In laptele fiert se opareste branza circa 2 minute, pana se alege zerul de rest. Se pune la scurs

3 voturi    3 comentarii
30 min
Aperitive cu brinza
Pateu de casa din ficat de curcan

Pateu de casa din ficat de curcan

Se spală în apă rece ficatul și se pune într-un vas impreună cu laptele dulce. Se lasă circa

9 voturi    2 comentarii
3h
Aperitive cu carne

Raduna Veronica

Este reteta "furata" din Gura Portitei, iar poza este autentica, la mine acasa. Reteta este postata de multa vreme, dar ma bucur ca ati incercat sa o faceti si v-a placut.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

23 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

6 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de vacuta