Ciorba de peste

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Ciorba de peste

Ingrediente

  • Ingrediente: -2-3 capete de peste (depinde de marimea lor si cita ciorba vrem sa facem. Langa capuri putem adauga si 2-3 cozi. Folosim capete si cozi pentru ca sunt singurele bucati din peste in care nu sunt oase care sa se desprinda si sa le gasim in ciorba). - 2 cepe potrivite. - 1 ardei gras mare
  • verde sau rosu. - 3-4 morcovi potriviti. - 1 cartof. - 1/4 radacina de telina. - 50g orez. - 1 legatura frunze de leustean. - 30 ml ulei. - 1 pahar vin alb sec. Sare
  • bors sau otet.

Mod de preparare

Luam legumele si le curatam de coji si seminte. Le spalam bine si le tocam in cubulete mai mici (sau mai mari, dupa cum ne place). Intr-o oala punem uleiul la incins, cind este bine incins punem toate legumele si le lasam sa se caleasca circa 5 minute, amestecind des pentru a nu se prinde de fund,dupa care adaugam vinul si orezul, amestecam bine si le mai lasam 1-2 minute. Dupa care adaugam 2,5-3 litri de apa, de preferinta fierbinte, acoperim cu un capac si lasam sa fiarba pina cind legumele sunt fierte. Cind legumele sunt fierte adaugam bucatile de peste curatate si spalate bine, leusteanul tocat marunt, potrivim de sare si acrim cu bors sau otet, in functie de preferinte sau de ceea ce avem in casa si ciorba e gata. Bucatile de peste nu se fierb mai mult de maxim 4-5 minute, pentru ca altfel se imprastie. Se serveste fierbinte si cu ardei iute. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise