Luam legumele si le curatam de coji si seminte. Le spalam bine si le tocam in cubulete mai mici (sau mai mari, dupa cum ne place). Intr-o oala punem uleiul la incins, cind este bine incins punem toate legumele si le lasam sa se caleasca circa 5 minute, amestecind des pentru a nu se prinde de fund,dupa care adaugam vinul si orezul, amestecam bine si le mai lasam 1-2 minute. Dupa care adaugam 2,5-3 litri de apa, de preferinta fierbinte, acoperim cu un capac si lasam sa fiarba pina cind legumele sunt fierte. Cind legumele sunt fierte adaugam bucatile de peste curatate si spalate bine, leusteanul tocat marunt, potrivim de sare si acrim cu bors sau otet, in functie de preferinte sau de ceea ce avem in casa si ciorba e gata. Bucatile de peste nu se fierb mai mult de maxim 4-5 minute, pentru ca altfel se imprastie. Se serveste fierbinte si cu ardei iute. Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii