autor:

burdulea maria elena

» » Mancaruri cu peste

Ciorba de peste

Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 04 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 04 februarie 2013

Ingrediente
Am cumparat din supermarket un somon Alaska congelat, de aproape 3 kg. Acasa l-am transat, astfel ca o parte din el a sfarsit in tigaie, capul si coada le-am folosit la ciorba, dar fiind foarte mare, bucata ce a mai ramas am pus-o mai departe la congelat. Magazinul e foarte aproape de casa, iar pestele nu s-a dezghetat, de aceea am indraznit sa pastram in congelator ceea ce a mai ramas., , Ingrediente: carne de peste (am folosit cap si coada de somon Alaska), 2 morcovi, 1 ceapa mica, 1 cartof, 1 lingura orez, otet, frunze verzi de patrunjel, leustean si marar, sare, smantana, 1 galbenus de ou, felii de lamaie, optioanal usturoi.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

12 voturi

Mod de preparare

Morcovii si ceapa, se curata, se spala, se taie cubulete, sau cum doriti, se pun la fiert in 2 l apa. Dupa 15 minute de fiert, adaugati orezul spalat, cartoful curatat, spalat si taiat cubulete, continuati fierberea. Intre timp, separat in putina apa fierbeti carnea de peste, nu dureaza mult, cam 10 minute. Cand carnea de peste este fiarta, luati vasul deoparte, scoateti carnea si eliminati oasele. Zeama rezultata se strecoara in oala cu zarzavatul deja fiert, unde adaugati si bucatile de peste. Acriti ciorba cu otet, potriviti gustul de sare, clocotiti ciorba 1 minut, dupa care stingeti focul. Dregeti mancarea cu galbenusul de ou frecat cu 1-2 linguri de smantana. Deasupra presarati verdeata tocata marunt. Serviti cu felii de lamaie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de peste" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
CIORBĂ DE PEŞTE PREPARATĂ PREPARATĂ  LA PHILIPS MULTICOOKER

CIORBĂ DE PEŞTE PREPARATĂ PREPARATĂ LA PHILIPS MULTICOOKER

Punem în vasul de gătit 2 linguri ulei de măsline, 1,5 l apa şi selectam programul STEW 40 de

3 voturi    7 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de peste

Ciorba de peste

Pestele spalat si curatat se taie bucati potrivit de mari. (Daca se foloseste cap de crap se va scoate

30 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 14 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 19 februarie 2013

    Manolovici Eugen: multumesc mult.

  • Manolovici Eugen

    Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 09 februarie 2013

    bun, bunutz !

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 februarie 2013

    Lia, treci la treaba si fa-ti poftele. Pana atunci, gusta de la mine, scumpa.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 februarie 2013

      Mari, tu sti ca pt prieteni mai este o portie intotdeauna.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 06 februarie 2013

      E-he...nu am facut cam de multisor ciorba de peste. A ta arta tare apetisant, mi-ai facut pofta :) am sa gust putin yumi,yumi....

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 05 februarie 2013

      Mai am loc si eu? Cred ca a terminat Nelu toata ciorba asta buna.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 05 februarie 2013

      Licuta, multumesc mult.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 05 februarie 2013

      Cely, multumesc de aprecieri. Stiu insa ca tu si Valentina I, sunteti specialiste in preparate cu peste.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 05 februarie 2013

      Sidy soro, puteti veni amandoi. Va pupam.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 05 februarie 2013

      Valentina, cu mult drag. Stiu ca tu esti speialista in preparate de peste. Pup si eu.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 februarie 2013

      Si eu vreau o portie...Pup

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 05 februarie 2013

      Cat de bine arata ciorba ta Lenuto..... Cred ca il trimit pe Valy pina la tine. Te tzuc draga mea, pentru bunatatea facuta !

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 04 februarie 2013

      Delicioasa. Imi place sa mananc ciorba de peste facuta de alt cineva. Arata foarte bine.

    • Licuta Marin

      Licuta Marin (Chef de cuisine) , 04 februarie 2013

      Delicioasa!!Preferata mea!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

12 voturi

Ingrediente

  • Am cumparat din supermarket un somon Alaska congelat
  • de aproape 3 kg. Acasa l-am transat
  • astfel ca o parte din el a sfarsit in tigaie
  • capul si coada le-am folosit la ciorba
  • dar fiind foarte mare
  • bucata ce a mai ramas am pus-o mai departe la congelat. Magazinul e foarte aproape de casa
  • iar pestele nu s-a dezghetat
  • de aceea am indraznit sa pastram in congelator ceea ce a mai ramas.
  • Ingrediente: carne de peste (am folosit cap si coada de somon Alaska)
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa mica
  • 1 cartof
  • 1 lingura orez
  • otet
  • frunze verzi de patrunjel
  • leustean si marar
  • sare
  • smantana
  • 1 galbenus de ou
  • felii de lamaie
  • optioanal usturoi.

Raporteaza reteta

Retete
de burdulea maria elena
Tort OM DE ZAPADA

Tort OM DE ZAPADA

Se face un blat dupa metoda: separam albusul de galbenus. Batem spuma tare cu robotul cele 7 albusuri,

9 voturi    10 comentarii
1h
Torturi
Fasole frecata

Fasole frecata

Fasolea spalata, se pune la fiert cu apa rece. Eu obisnuiesc dupa ce incepe fasolea sa fiarba si

11 voturi    21 comentarii
2h 30 min
Retete de post
Chiftele de carne

Chiftele de carne

Punem intrun vas, carnea tocata de vita si de porc, adaugam painea muiata in apa si stoarsa bine,

12 voturi    7 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Manolovici Eugen: multumesc mult.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Tarta cu ton si legume Tarta cu ton si legume

Pregatim intai legumele pentru umplutura. Taiem ardeii cuburi si ceapa si le calim in cele 2 linguri de ulei pana se inmoaie putin. Patrunjelul

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive
Peste asiatic Peste asiatic

Intr-un castron se amesteca toate ingredientele pentru marinada,se adauga pestele, se amesteca bine sa fie cuprins pestele in totalitate

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Crochete de peste cu 4 sosuri