autor:

Georgeta Dumitrescu

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de peste cu galuste

Autor: Georgeta Dumitrescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Georgeta Dumitrescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 iulie 2009

Ingrediente
1 kg.de peste proaspat(platica,rosioara,caras...etc), 2 cepe, 2 morcovi, 1/2 telina potrivita, 1 ardei gras, 5 litrii apa, 2 oua, gris, sare, verdeata(marar,patrunjel,leustean), 1 litru de bors

Dificultate: Medie Timp: 1h 15 min

1 vot

Mod de preparare

Se pun legumele la fiert.Dupa ce au fiert bine,se scot,se paseaza cu blenderul.In zeama ramasa se pune la fiert pestele.Dupa ce a fiert,se strecoara,se scot oasele pe cat e posibil,se pun intr-un vas si se paseaza bine tot cu blenderul.Se trec prin strecuratoare si se pune in apa in care a fiert.Se adauga si legumele pasate, se potriveste de sare si se da din nou la fiert.
Din 2 oua si gris se fac galuste in care sa adauga 2-3 grengute de leustean,tocat foarte maruntSe pun in
ciorba la fiert.Cind sunt aproape fierte se adauga
borsul si o parte din verdeata. Se servaste calda cu leustean verde pus in farfurie.Este sanatoasa si f.gustoasa. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de peste cu galuste" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba ardeleneasca de gulii

Ciorba ardeleneasca de gulii

Guliile se curata si se taie julien( putin mai mare). Zarzavatul si ceapa se curata si se taie marunt.1/2

26 voturi    3 comentarii
45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba taraneasca cu carne de porc si zarzavat de primavara

Ciorba taraneasca cu carne de porc si zarzavat de primavara

Intro oala punem carnea la fiert in 3 litri apa. Cand este aproape fiarta, adaugam morcovii taiati

24 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 15 min

1 vot

Ingrediente

  • 1 kg.de peste proaspat(platica,rosioara,caras...etc)
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 1/2 telina potrivita
  • 1 ardei gras
  • 5 litrii apa
  • 2 oua
  • gris
  • sare
  • verdeata(marar,patrunjel,leustean)
  • 1 litru de bors

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

22 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

5 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Supă de legume cu ochiuri