autor:

nela

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de pleurotus cu otet

Autor: nela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 februarie 2013

Ingrediente
500 g pleurotus, 150 grame morcov, 1 bucata ceapa de marime mijlocie, 2 linguri ulei de floarea soarelui, 100 grame smantana, 1 lingura mare de faina, 2 gogosari rosii din otet, 2 catei de usturoi, otet dupa gust, 1 frunza de dafin, 10 boabe de piper negru, o lingurita de sare, ardei iute

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Intr-o oala de 3 litri, se pun 2 linguri de ulei de floarea soarelui. Ceapa taiata pestisori, morcovul dat prin razatoarea mica si pleurotusul taiat fideluta se arunca peste uleiul incins, in ordinea de mai sus.
Se calesc usor. Se stinge totul cu 2 litri de apa calda. Se pun in oala care inca nu fierbe, boabele de piper, foaia de dafin, o lingura de faina desfacuta in apa rece, o lingurita de sare si gogosarii taiati fideluta. Se lasa la fiert 20 minute. Se inchide focul. Se drege cu 2 catei de usturoi fara coaja, zdrobiti cu latul cutitului si smantana. Se amesteca continuu pana la omogenizare. Eu am folosit smantana grasa 15 %. Otetul cu care se acreste ciorba este cel in care am marinat gogosarii din toamna. De ce? Pentru ca in el au fost macerate foarte multe mirodenii: enibahar, boabe de mustar, boabe de coriandru, dafin, piper negru si rosu, sare, zahar, cuisoare.
Se serveste fierbinte cu ardei iuti si un pahar de vin rosu.
Usoara, ieftina si foarte gustoasa!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de pleurotus cu otet" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Bors de pasare

Bors de pasare

In primul rand, puiul il curatam si il desfacem pe bucati, il spalam cu apa rece si il punem la fiert

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe
ciorbita de fasole uscata

ciorbita de fasole uscata

Fasolea se spala si se opareste apoi se pune la fiert. Se picura putin ulei si se fierbe pana cand

7 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • nela

    nela (Chef de cuisine) , 20 februarie 2013

    Multumesc mult! Adevarat ca seamana cu ciorba de burta. Nu m-am gandit pana acum. O fac de mult timp. Este o reteta pe care am invatat-o cand am fost in Polonia in anul 1984 (ce tanara eram!!!). Deosebirea este ca rudele astea ale noastre puneau si sfecla rosie. O fac in ambele variante. Inveseleste mult masa, cromatic, iar despre vitamine, ce sa mai vorbim... pupici!

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 20 februarie 2013

    Este nemaipomenit de gustoasa, mai ales daca iti place ciorba de burta. Asa ii zic si eu ca si Lia.... E minunata!

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 19 februarie 2013

    Foarte gustoasa ! eu ii zic ciorba falsa de burta :)) e buna, buna. *****

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

4 voturi

Ingrediente

  • 500 g pleurotus
  • 150 grame morcov
  • 1 bucata ceapa de marime mijlocie
  • 2 linguri ulei de floarea soarelui
  • 100 grame smantana
  • 1 lingura mare de faina
  • 2 gogosari rosii din otet
  • 2 catei de usturoi
  • otet dupa gust
  • 1 frunza de dafin
  • 10 boabe de piper negru
  • o lingurita de sare
  • ardei iute

Raporteaza reteta

Retete
de nela
Tort cu cremă de cacao si dulceaţă de gutui

Tort cu cremă de cacao si dulceaţă de gutui

Se separă albuşurile de gălbenuşuri, si se bat cu 8 linguri de zahăr. Se consideră terminată

8 voturi    0 comentarii
2h 15 min
Torturi
Salată de legume fierte şi piept de curcan

Salată de legume fierte şi piept de curcan

Se taie în cubuleţe cartofii, morcovul şi pieptul de curcan, care sunt deja gata fierte şi răcite.

7 voturi    7 comentarii
2h 30 min
Salate reci
Mamaliga dezvelita

Mamaliga dezvelita

Pun pe foc un ceaun cu apa rece, sarea si malaiul in ploaie. Amestec continuu ca sa nu faca cocoloase.

13 voturi    9 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne

nela (Chef de cuisine)

Multumesc mult! Adevarat ca seamana cu ciorba de burta. Nu m-am gandit pana acum. O fac de mult timp. Este o reteta pe care am invatat-o cand am fost in Polonia in anul 1984 (ce tanara eram!!!). Deosebirea este ca rudele astea ale noastre puneau si sfecla rosie. O fac in ambele variante. Inveseleste mult masa, cromatic, iar despre vitamine, ce sa mai vorbim... pupici!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

22 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

5 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba mea de perisoare