Ciorba de pleurotus cu otet

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Ciorba de pleurotus cu otet

Ingrediente

  • 500 g pleurotus
  • 150 grame morcov
  • 1 bucata ceapa de marime mijlocie
  • 2 linguri ulei de floarea soarelui
  • 100 grame smantana
  • 1 lingura mare de faina
  • 2 gogosari rosii din otet
  • 2 catei de usturoi
  • otet dupa gust
  • 1 frunza de dafin
  • 10 boabe de piper negru
  • o lingurita de sare
  • ardei iute

Mod de preparare

Intr-o oala de 3 litri, se pun 2 linguri de ulei de floarea soarelui. Ceapa taiata pestisori, morcovul dat prin razatoarea mica si pleurotusul taiat fideluta se arunca peste uleiul incins, in ordinea de mai sus.

Se calesc usor. Se stinge totul cu 2 litri de apa calda. Se pun in oala care inca nu fierbe, boabele de piper, foaia de dafin, o lingura de faina desfacuta in apa rece, o lingurita de sare si gogosarii taiati fideluta. Se lasa la fiert 20 minute. Se inchide focul. Se drege cu 2 catei de usturoi fara coaja, zdrobiti cu latul cutitului si smantana. Se amesteca continuu pana la omogenizare. Eu am folosit smantana grasa 15 %. Otetul cu care se acreste ciorba este cel in care am marinat gogosarii din toamna. De ce? Pentru ca in el au fost macerate foarte multe mirodenii: enibahar, boabe de mustar, boabe de coriandru, dafin, piper negru si rosu, sare, zahar, cuisoare.

Se serveste fierbinte cu ardei iuti si un pahar de vin rosu.

Usoara, ieftina si foarte gustoasa!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu. Gutuile se spala bine, se taie in sferturi sau pe jumatati, in functie de preferinte si se...

Gutui coapte cu sirop de vin rosu
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise