autor:

valentina ionita

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de porc

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 26 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 26 ianuarie 2010

Ingrediente
500 g oase de porc sau costita, cca 200 g carne de porc, un morcov mai mare, o albitura, o telina mica, o ceapa, 1-2 buc ardei gras, 3-4 rosii oparite si decojite, 1-2 linguri orez(depinde cat de deasa va place sa iasa ciorbita), 1-2 oua, bors sau zeama de varza in functie de gust si preferinta(eu am folosit 1,250l de bors pregatit in casa), leustean si tarhon verde, , Cand se foloseste zeama de varza pentru acrit nu se mai adauga oua batute.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

19 voturi

Mod de preparare

Carnea si oasele (costita) se spala ,se portioneaza si se pun la fiert in apa rece cu putina sare. Dupa ce se indeparteaza toata spuma care se formeaza se adauga legumele curatate, spalate si taiate fideluta sau cubulete si se fierbe totul la foc mic.Cand sunt aproape fierte se adauga orezul.Cand orezul este aproape fiert se adauga rosiile tocate marunt,iar dupa cateva clocote se toarna borsul fiert in prealabil si apa fiarta dupa caz si se mai lasa sa dea in 2-3 clocote.Inainte sa se opreasca focul se adauga ouale batute si verdeata tocata marunt.
Cand se foloseste zeama de varza pentru acrit nu se mai adauga oua batute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de porc" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba taraneasca de porc cu zeama de varza

Ciorba taraneasca de porc cu zeama de varza

Carnea se spala si se portioneaza si se pune intr-o oala de 4-5 l la fiert cu 3 l apa si sare.Se

28 voturi    8 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba cu carne de porc si legume

Ciorba cu carne de porc si legume

Carnea se spala , se portioneaza si se pune la fiert in apa rece in care am pus si un strop de sare.Se

11 voturi    8 comentarii
1h 20 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 26 mai 2010

    Multumesc...

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 25 mai 2010

    Foarte buna !

  • Fara foto

    neagu g , 21 mai 2010

    foarte buna un deliciu

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

19 voturi

Ingrediente

  • 500 g oase de porc sau costita
  • cca 200 g carne de porc
  • un morcov mai mare
  • o albitura
  • o telina mica
  • o ceapa
  • 1-2 buc ardei gras
  • 3-4 rosii oparite si decojite
  • 1-2 linguri orez(depinde cat de deasa va place sa iasa ciorbita)
  • 1-2 oua
  • bors sau zeama de varza in functie de gust si preferinta(eu am folosit 1,250l de bors pregatit in casa)
  • leustean si tarhon verde
  • Cand se foloseste zeama de varza pentru acrit nu se mai adauga oua batute.

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

valentina ionita (Chef de cuisine)

Multumesc...

Adauga reteta
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

22 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

5 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
ciorba de somon