Ciorba de porc

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa
Ciorba de porc

Ingrediente

  • 500 g oase de porc sau costita
  • cca 200 g carne de porc
  • un morcov mai mare
  • o albitura
  • o telina mica
  • o ceapa
  • 1-2 buc ardei gras
  • 3-4 rosii oparite si decojite
  • 1-2 linguri orez(depinde cat de deasa va place sa iasa ciorbita)
  • 1-2 oua
  • bors sau zeama de varza in functie de gust si preferinta(eu am folosit 1,250l de bors pregatit in casa)
  • leustean si tarhon verde
  • Cand se foloseste zeama de varza pentru acrit nu se mai adauga oua batute.

Mod de preparare

Carnea si oasele (costita) se spala ,se portioneaza si se pun la fiert in apa rece cu putina sare. Dupa ce se indeparteaza toata spuma care se formeaza se adauga legumele curatate, spalate si taiate fideluta sau cubulete si se fierbe totul la foc mic.Cand sunt aproape fierte se adauga orezul.Cand orezul este aproape fiert se adauga rosiile tocate marunt,iar dupa cateva clocote se toarna borsul fiert in prealabil si apa fiarta dupa caz si se mai lasa sa dea in 2-3 clocote.Inainte sa se opreasca focul se adauga ouale batute si verdeata tocata marunt.

Cand se foloseste zeama de varza pentru acrit nu se mai adauga oua batute.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Doriti o salata rapida si hranitoare? Incercati aceasta reteta delicioasa de salata de oua cu ton. Combinatia savuroasa de...

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa
Budinca de cozonac

Budinca de cozonac

Intr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie.

Budinca de cozonac
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise