Se pune carnea de porc la foc mediu intr-o oala cu 4 litri de apa rece. Se spumeaza cand fierbe.
Se calesc legumele taiate marunt la foc mic in ulei pentru 20 de minute sau pana se inmoaie.
Se pun in supa cam dupa ce carnea a fiert o ora jumatate, sau pana este frageda. Se adauga sare si piper. Se fierb la foc mediu pentru 40 de minute.
Se da focul mic sa nu mai fiarba. Se fierbe orezul separat si se scurge.
Se freaca smantana cu faina, se dizolva 6-7 polonice de zeama in sos pe rand, se amesteca bine sa nu fie cocoloase apoi se toarna usor in ciorba, amestecand permanent sa nu se imbranzeasca.
Se adauga tarhon (daca este in otet, il scurgeti si taiati bucati marunte; daca este proaspat il opariti) si zeama de lamaie sau otetul de la tarhon dupa gust si lasati 20 de minute la foc mic.
Se adauga orezul si patrunjelul tocat marunt. Asezonati daca mai este nevoie si luati de pe foc.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii