autor:

Eileen

» » , Borsuri si Ciorbe, Retete de Craciun

Ciorba de porc ardeleneasca

Autor: Eileen (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 11 septembrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Eileen (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 11 septembrie 2011

Ingrediente
700g carne de porc taiata bucatele, , 140g orez, , 2 morcovi mari, , 2 cepe, , 2 bucati de telina, , 2 bucati pastarnac, , 2 radacini patrunjel, , 1 ardei gras, , 400ml smantana, , 2 linguri rase de faina, , 2 linguri tarhon, , Patrunjel, , Sucul de la doua lamai, , 4 linguri ulei, Sare, , Piper

Dificultate: Medie Timp: 2h

31 voturi

Mod de preparare

Se pune carnea de porc la foc mediu intr-o oala cu 4 litri de apa rece. Se spumeaza cand fierbe.

Se calesc legumele taiate marunt la foc mic in ulei pentru 20 de minute sau pana se inmoaie.

Se pun in supa cam dupa ce carnea a fiert o ora jumatate, sau pana este frageda. Se adauga sare si piper. Se fierb la foc mediu pentru 40 de minute.

Se da focul mic sa nu mai fiarba. Se fierbe orezul separat si se scurge.

Se freaca smantana cu faina, se dizolva 6-7 polonice de zeama in sos pe rand, se amesteca bine sa nu fie cocoloase apoi se toarna usor in ciorba, amestecand permanent sa nu se imbranzeasca.

Se adauga tarhon (daca este in otet, il scurgeti si taiati bucati marunte; daca este proaspat il opariti) si zeama de lamaie sau otetul de la tarhon dupa gust si lasati 20 de minute la foc mic.

Se adauga orezul si patrunjelul tocat marunt. Asezonati daca mai este nevoie si luati de pe foc.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de porc ardeleneasca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Craciun
Tort de Craciun

Tort de Craciun

Pregatirea blaturilor: Se bat ouale intregi cu un praf de sare, se adauga treptat zaharul si se

2 voturi    0 comentarii
12h
Retete de Craciun
Piftie de porc

Piftie de porc

Pentru Revelion, am pregatit piftie de porc. Urechea de porc se parleste si se spala bine. Se

1 vot    0 comentarii
5h
Retete de Craciun

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    gabiveve (Chef de cuisine):

    Buna si gustoasa. Am eliminat faina din ea, ca ar fi fost prea grea. Parerea mea. Chiar merita!

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    deea , 08 aprilie 2015

    foarte gustoasa !

  • Fara foto

    Lucia Iordache , 27 martie 2015

    Fara faina!!!!!!!!!

  • Fara foto

    Nesu Daniela , 26 martie 2015

    Borsul ABC Tecuci este minunat... incercati!

    • Fara foto

      Cotie Dorina , 30 decembrie 2014

      Foarte buna.Mie nu imi place ciorba acrita cu otet. Eu pun sare de lamaie sau bors magic.

    • Fara foto

      Gabi , 26 decembrie 2014

      In ardeal se gateste din mosi stramosi cu delikat si lamai :)

    • Fara foto

      Veronka Adam , 04 noiembrie 2014

      daca tot bagi legume,nu te inteleg pt ce mai pui DELIKAT?e-uri?

    • Fara foto

      Cozmean Niculae , 09 septembrie 2014

      fara delikat si E-uri

    • Fara foto

      Niculina Sandu , 18 iunie 2014

      Nu mai folositi Delikat!!! Este sanatos cu condimente naturale!!!

    • Fara foto

      Lucia Gheorghe , 18 iunie 2014

      foarte buna

    • Fara foto

      Elena Sandor , 13 iunie 2014

      multumesc!

    • Fara foto

      Petru Ioan , 12 iunie 2014

      BUN foarte BUN :D

    • Petru Ioan

      Petru Ioan (Chef de cuisine) , 12 iunie 2014

      Ardelenii stiu sa faca ciorbe .....

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

31 voturi

Ingrediente

  • 700g carne de porc taiata bucatele
  • 140g orez
  • 2 morcovi mari
  • 2 cepe
  • 2 bucati de telina
  • 2 bucati pastarnac
  • 2 radacini patrunjel
  • 1 ardei gras
  • 400ml smantana
  • 2 linguri rase de faina
  • 2 linguri tarhon
  • Patrunjel
  • Sucul de la doua lamai
  • 4 linguri ulei
  • Sare
  • Piper

Raporteaza reteta

Retete
de Eileen
Cookies cu ciocolata

Cookies cu ciocolata

Se incinge cuptorul la 170 grade. Frecam bine untul cu tot zaharul pana acesta se topeste si nu se

1 vot    2 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Varza a la Cluj cu afumatura

Varza a la Cluj cu afumatura

Varza se taie fideluta, se pune sare si se lasa o jumatate de ora. Se scurge de zeama si se pune

35 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Ciorba de salata cu costita

Ciorba de salata cu costita

Se fierb ceapa, telina, morcovii, pastarnacul intr-o oala cu 4 litri de apa cu putina sare. Dupa

3 voturi    2 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe

deea

foarte gustoasa !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Craciun

Aperitive reci cu sunca si cascaval Aperitive reci cu sunca si cascaval

Spalam castravetele si il taiem felii rotunde potrivit de groase. Pe un tocator punem o felie sunca de praga, doua felii cascaval,

8 voturi    6 comentarii
15 min
Aperitive
Chisca umpluta cu crupe - Zona Moldova Chisca umpluta cu crupe - Zona Moldova

Intestinul gros de la porc se curata foarte bine, se spala si se freaca cu sare si malai, apoi iar se spala. Se pregateste un amestec

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Fursecuri cu fulgi de ovăz