Ingrediente
700 g carne de porc taiata bucatele, , 140 g orez, , 2 morcovi mari, , 2 cepe, , 2 bucati de telina, , 2 bucati pastarnac, , 2 radacini patrunjel, , 1 ardei gras, , 400 ml smantana, , 2 linguri rase de faina, , 2 linguri tarhon, , Patrunjel, , Sucul de la doua lamai, , 4 linguri ulei, Sare, , Piper
Dificultate: Medie | Timp: 2h
37 voturi
Mod de preparare
Se calesc legumele taiate marunt la foc mic in ulei pentru 20 de minute sau pana se inmoaie.
Se pun in supa cam dupa ce carnea a fiert o ora jumatate, sau pana este frageda. Se adauga sare si piper. Se fierb la foc mediu pentru 40 de minute.
Se da focul mic sa nu mai fiarba. Se fierbe orezul separat si se scurge.
Se freaca smantana cu faina, se dizolva 6-7 polonice de zeama in sos pe rand, se amesteca bine sa nu fie cocoloase apoi se toarna usor in ciorba, amestecand permanent sa nu se imbranzeasca.
Se adauga tarhon (daca este in otet, il scurgeti si taiati bucati marunte; daca este proaspat il opariti) si zeama de lamaie sau otetul de la tarhon dupa gust si lasati 20 de minute la foc mic.
Se adauga orezul si patrunjelul tocat marunt. Asezonati daca mai este nevoie si luati de pe foc.
Cotie Dorina , 30 decembrie 2014
Foarte buna.Mie nu imi place ciorba acrita cu otet. Eu pun sare de lamaie sau bors magic.
Gabi , 26 decembrie 2014
In ardeal se gateste din mosi stramosi cu delikat si lamai :)
Veronka Adam , 04 noiembrie 2014
daca tot bagi legume,nu te inteleg pt ce mai pui DELIKAT?e-uri?
Cozmean Niculae , 09 septembrie 2014
fara delikat si E-uri
Niculina Sandu , 18 iunie 2014
Nu mai folositi Delikat!!! Este sanatos cu condimente naturale!!!
Lucia Gheorghe , 18 iunie 2014
foarte buna
Elena Sandor , 13 iunie 2014
multumesc!
Petru Ioan , 12 iunie 2014
BUN foarte BUN :D
Petru Ioan (Chef de cuisine) , 12 iunie 2014
Ardelenii stiu sa faca ciorbe .....