autor:

autor

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de potroace

   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 14 aprilie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 14 aprilie 2005

Ingrediente
500 g carne cu oase de curcan, gaina, rata sau gisca, , 200 g zarzavat (morcov, patrunjel, telina), , o ceapa mijlocie, , o lingura de orez, , 1/2 l zeama de varza, , un galbenus, , 100 ml smantana sau iaurt, , sare, , leustean.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

110 voturi

Mod de preparare

Carnea taiata bucati se pune la fiert in 3 l apa rece cu un virf de lingurita de sare. Cind clocoteste, se adauga zarzavatul ras prin razatoare cu gauri mari, sau taiat in forma de chibrit, si ceapa taiata marunt.



Cind toate sint aproape fierte, se pune orezul, amestecind bine ca sa nu se lipeasca de fundul oalei. Se fierbe 20 minute.



Ciorba se acreste cu zeama de varza sau, in lipsa, cu bors, cu zeama sau sare de lamiie, sau cu otet. Se fierbe cu zeama de varza sau cu borsul citeva minute. Cu zeama de lamie se acreste numai dupa ce s-a luat de pe foc, ca sa nu se distruga vitaminele.



Se drege cu galbenusul de ou si smantana pentru aroma, se adauga leustean verde sau uscat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de potroace" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de potroace

Ciorba de potroace

Carnea se spala,eventual se portioneaza si se pune la fiert in apa rece cu putina sare.Dupa ce se

11 voturi    8 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de potroace

Ciorba de potroace

Curatam morcovii si ii dam pe razatoarea cu gauri mari. Punem la incalzit uleiul intr-o oala si

4 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2010

    Tare gustoasa trebuie sa fie...

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 04 august 2009

    O reteta foarte interesanta.Felicitari.

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

110 voturi

Ingrediente

  • 500 g carne cu oase de curcan
  • gaina
  • rata sau gisca
  • 200 g zarzavat (morcov
  • patrunjel
  • telina)
  • o ceapa mijlocie
  • o lingura de orez
  • 1/2 l zeama de varza
  • un galbenus
  • 100 ml smantana sau iaurt
  • sare
  • leustean.

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

100 voturi    17 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive

valentina ionita (Chef de cuisine)

Tare gustoasa trebuie sa fie...

Adauga reteta
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

22 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

5 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de spanac