autor:

tradaro

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de potroace 2 Tradaro

Autor: tradaro (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 28 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: tradaro (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 28 aprilie 2009

Ingrediente
700 g maruntaie de gasca, 3-4 oase de vaca, 3 linguri orez, 1 cartof mare, 3 l apa, 1 l zeama de varza, 2 cepe, rosii proaspete sau 1 cutie in bulion, 1 radacina patrunjel, 1 morcov, 1 telina, 1 pastarnac, leustean, 1 ou, smantana, ulei, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Intr-o oala se pun oasele la fiert cu putina sare si cand fierb se spumeaza. In alta oala se pun la fiert maruntaiele de gasca cu putina sare si cand fierb se spumeaza. Dupa fierbere se strecoara oasele iar zeama se adauga peste cea in care au fiert maruntaiele.
Zarzavatul curatat, spalat si tocat foarte marunt se pune la calit in putin ulei si un pahar de apa cca 7-8 minute pana se inmoaie apoi se pune in oala cu maruntaie. Se adauga cartoful taiat in cubulete, rosiile in bulion, orezul si zeama de varza. Daca s-a evaporat din apa se mai adauga apa incalzita incat sa ramana in oala circa 4 l de ciorba.
Se lasa sa fiarba la foc potrivit pana ce cartofii s-au fiert.
Oul se bate impreuna cu smantana si se toarna in ciorba, astfel se vor forma niste zdrente de ou foarte fine. Se adauga leustean, sare si piper dupa gust.

Se mai adauga putin suflet.
Pofta Buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de potroace 2 Tradaro" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorbita din aripioare de pui

Ciorbita din aripioare de pui

1. Se curata aripioarele de pui, se spala si se aseaza intr-o oala. Se acopera cu apa, se adauga

15 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de praz

Bors de praz

Se curata toate zarzavaturile. Se dau pe razatoarea mica morcovul si telina, iar ardeiul se taie

13 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 06 iunie 2009

    Cred ca mai multe feluri de carne amestecate dau un gust deosebit acestei ciorbe...

  • nasea alina

    nasea alina (Chef de cuisine) , 10 mai 2009

    Daca sufletul ajunge pentru toti care nu au....de ce sa pun oase de vita, ea fiind de rata...?

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • 700 g maruntaie de gasca
  • 3-4 oase de vaca
  • 3 linguri orez
  • 1 cartof mare
  • 3 l apa
  • 1 l zeama de varza
  • 2 cepe
  • rosii proaspete sau 1 cutie in bulion
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 morcov
  • 1 telina
  • 1 pastarnac
  • leustean
  • 1 ou
  • smantana
  • ulei
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de tradaro
Chec Tradaro

Chec Tradaro

Inainte de a incepe prepararea checului se aprinde cuptorul si se lasa la minim pentru incalzire. Stafidele

47 voturi    15 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Mamaliga Tradaro

Mamaliga Tradaro

Intr-o craticioara se pune lapte, apa, gris, delikat, sare si se amesteca la foc iute pana fierbe

9 voturi    12 comentarii
35 min
Aluaturi si Foietaje
Puricei de mamaliga Tradaro

Puricei de mamaliga Tradaro

Mamaliga se taie cubulete. Ouale se bat cu telul sau mixerul, se adauga laptele, branza, delikat,

14 voturi    12 comentarii
30 min
Aperitive cu brinza

Sidy (Chef de cuisine)

Cred ca mai multe feluri de carne amestecate dau un gust deosebit acestei ciorbe...

Adauga reteta
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

22 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

5 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Supa crema de sparanghel cu crumbel de bacon si crema de ou