autor:

Doina  Varga

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de potroace

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 august 2009

Ingrediente
1 kg carne de curcan, gasca, rata sau pui (gaturi, capatani, aripi, spate, etc.), 200 g varza dulce, 2 cepe, 2-3 cartofi, 1 morcov, 1 pastarnac, 1/2 dovlecel, 1 ardei gras rosu, 3-4 rosii, cateva fire de patrunjel, 1 legatura leustean, 50 k ketchup rosii si ardei rosii, 30 ml ulei, 1,5 litri bors (sau 1 plic concentrat bors magic), 2 cuburi/lingurite concentrat pui/ciuperci, 2 lingurite zahar, sare, piper, 1 galbenus de ou si smantana pentru dres, otet sau zeama de varza pentru acrit (dupa preferinta)

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

45 voturi

Mod de preparare

Se spala bine carnea, se tine putin in apa rece si se pune la fiert in 1,5 litri apa rece cu putina sare. Cand clocoteste luati spuma si lasati la fiert pana fierb si legumele.
Se curata si se toaca cubulete mici morcovul, pastarnacul, ardeiul, dovlecelul. Cartofii se taie bucati mai mari, rosiile decojite felii, varza dulce si ceapa se toaca marunt.
Intr-o oala mai mare caliti in ulei morcovul cu pastarnacul, adaugati ardeiul rosu si ceapa, continuati cu varza si dovlecelul iar la urma cartofii si rosiile. Dupa cateva minute puneti concentratul, putin patrunjel si leustean tocat, zahar, ketchup si 1 litru de apa.
Lasati sa fiarba la foc mic cu capac 30 minute. Turnati peste ciorba carnea cu zeama in care a fiert.
Puneti intr-o alta cratita borsul la clocotit si adaugati-l peste ciorba. Lasati sa mai fiarba inca 30 minute la foc mic, dregeti gustul de sare, piper. In supiera amestecati galbenusul cu 2-3 linguri de smantana, adaugati ciorba fierbinte, amestecand usor ca sa nu se taie galbenusul, garnisiti cu frunze de leustean. Cine doreste mai poate acri cu otet sau poate completa ciorba cu 1 litru de zeama de varza acra clocotita.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de potroace" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de potroace

Ciorba de potroace

Carnea se spala,eventual se portioneaza si se pune la fiert in apa rece cu putina sare.Dupa ce se

11 voturi    8 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de potroace cu curcan

Ciorba de potroace cu curcan

Puneti la fiert in 4 litri de apa rece cu putina sare carnea transata si spalata. Cand clocoteste

17 voturi    10 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 40 %
499.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    eu , 16 iunie 2017

    f. buna, classe

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 25 mai 2010

    Tare bine arata !

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 13 martie 2010

    Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

    • Fara foto

      burudlea maria elena , 28 septembrie 2009

      foarte buna!

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 28 septembrie 2009

      Multumesc mult. Da, am facut-o cu zeama de varza.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 26 septembrie 2009

      O bunatate,si Doina le face buneeeeeee rau de tot,dupa cum arata prezentarea,mmmmmmmm

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 25 septembrie 2009

      Doina cred ca au fost incantate rudele de ciorba ta de potroace. Si sper ca ai facut-o cu zeama de varza , care este specifica ciorbei de potroace ! Minunat...

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2009

      Ciorba de potroace au mancat-o rudele. In meniul de la nunta nu a fost.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2009

      Cu asa o gospodina,cred ca a fost o nunta reusita.

    • Alina

      Alina (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2009

      Ciorba de potroace nu trebuie sa lipseasca din meniul unei nunti ! Este cea mai buna.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 03 septembrie 2009

      Da, in week-end ma asteapta o nunta, asa ca m-am pregatit.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 03 septembrie 2009

      Mergeeeeee.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

45 voturi

Ingrediente

  • 1 kg carne de curcan
  • gasca
  • rata sau pui (gaturi
  • capatani
  • aripi
  • spate
  • etc.)
  • 200 g varza dulce
  • 2 cepe
  • 2-3 cartofi
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 1/2 dovlecel
  • 1 ardei gras rosu
  • 3-4 rosii
  • cateva fire de patrunjel
  • 1 legatura leustean
  • 50 k ketchup rosii si ardei rosii
  • 30 ml ulei
  • 1,5 litri bors (sau 1 plic concentrat bors magic)
  • 2 cuburi/lingurite concentrat pui/ciuperci
  • 2 lingurite zahar
  • sare
  • piper
  • 1 galbenus de ou si smantana pentru dres
  • otet sau zeama de varza pentru acrit (dupa preferinta)

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

127 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

eu

f. buna, classe

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

23 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

6 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
CIORBA DE RATA