autor:

valentina ionita

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de potroace

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 26 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 26 ianuarie 2010

Ingrediente
300 - 400 g pipote curcan, 3 gaturi curcan, un morcov mare, o albitura, o telina mica, 2 ardei(am folosit un amestec de ardei congelat de culoare rosu,galben,verde), o ceapa, 1-2 linguri de orez, 1-1,5 l bors sau zeama de varza dupa gust, sare,, leustean,tarhon, Optional pentru dressing :2 galbenusuri de ou ,100 ml smantana sau iaurt

Dificultate: Redusa Timp: 1h

11 voturi

Mod de preparare

Carnea se spala,eventual se portioneaza si se pune la fiert in apa rece cu putina sare.Dupa ce se indeparteaza toata spuma formata se adauga zarzavatul curatat,spalat si taiat fideluta sau tocat marunt.Cand carnea si zarzavatul sunt aproape fierte se adauga orezul ales,spalat si se lasa in continuare sa fiarba amestecand usor sa nu se lipeasca.Cand a fiert si orezul se toarna borsul fiert in prealabil,se sareaza si condimenteaza dupa gust si se mai lasa sa dea in 2-3 clocote.Inainte sa se opreasca focul se adauga verdeata tocata marunt.
Cui ii place ca ciorba sa fie dreasa se toarna mai intai dressingul obtinut din galbenusurile amestecate cu smantana sau iaurt,3-4 linguri de zeama din ciorba pentru a ajunge la aceeasi temperatura cu ciorba ,iar la final se adauga verdeata tocata marunt.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de potroace" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de potroace cu curcan

Ciorba de potroace cu curcan

Puneti la fiert in 4 litri de apa rece cu putina sare carnea transata si spalata. Cand clocoteste

17 voturi    10 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de potroace

Ciorba de potroace

Se spala bine carnea, se tine putin in apa rece si se pune la fiert in 1,5 litri apa rece cu putina

45 voturi    12 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 19 mai 2010

    Intr-adevar Elena e tare gustoasa...

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 19 mai 2010

    O ciorbica gustoasa.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 18 mai 2010

    Multumesc mult Sidy...

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 18 mai 2010

      Foarte buna ciorbita ta Valentina !!!Ai ***** de la mine....

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2010

      Multumesc...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2010

      Foarte buna desigur.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2010

      Multumesc mult...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2010

      Foarte gustoasa

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

11 voturi

Ingrediente

  • 300 - 400 g pipote curcan
  • 3 gaturi curcan
  • un morcov mare
  • o albitura
  • o telina mica
  • 2 ardei(am folosit un amestec de ardei congelat de culoare rosu,galben,verde)
  • o ceapa
  • 1-2 linguri de orez
  • 1-1,5 l bors sau zeama de varza dupa gust
  • sare,
  • leustean,tarhon
  • Optional pentru dressing :2 galbenusuri de ou ,100 ml smantana sau iaurt

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

valentina ionita (Chef de cuisine)

Intr-adevar Elena e tare gustoasa...

Adauga reteta
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

22 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

5 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de perisoare acrita cu bors