Autor:
Simona (Chef de cuisine)
Reteta postata pe: 04 februarie 2013
Ingrediente
1 pui fara piept (de preferat de curte), 200 gr pipote de pui,, 1 morcov mare ,, 1 ardei gras rosu, mare, ½ pahar orez, 10 boabe de boabe de piper sau ½ lingurita piper macinat, Un ardei iute mic uscat intreg, sau tocat marunt, O ceapa mare sau 2 mici, O tulpina de telina, 3 linguri zarzavat conservat( rosii, ardei, radacina de patrunjel si de telina), 1 litru zeama de varza, O felie de lamaie netratata, 2 oua, 200 gr smantana, Patrunjel verde, marar, 2 frunze de leustean
Dificultate: Medie | Timp: 1h 50 min
Mod de preparare
Puiul se parleste la flacara, se taie bucati mai mici si se spala bine, se pune la fiert cu apa rece, impreuna cu pipotele curatate si spalate. Se lasa la foc mare pana se ridica spuma si se aduna cu o spumiera. Se micsoreaza flacara si se fierbe 40 de minute. Se pune o lingurita de sare , piperul boabe ,ardeiul iute tocat si zarzavatul crud, curatat si tocat nu foarte fin. Dupa ce clocoteste din nou, se adauga orezul si felia de lamaie asa, cu coaja cu tot. Pana fierbe orezul ,se bat ouale cu smantana si se fierbe zeama de varza. Se pun in ciorba cele 3 linguri de zarzavat de la borcan si se toarna zeama de varza fiarta si strecurata. Se iau 2-3 polonice de zeama din ciorba si de amesteca cu ouale batute cu smantana; se toarna incet amestecul in ciorba din oala. Se scoate felia de lamaie se opreste focul si se adauga verdeata tocata marunt.
Nu adaugati la fiert sare in exces si turnati treptat zeama de varza, in functie de cat e de acra s-ar putea sa “intre” mai multa sau mai putina. E o ciorba usor picanta, acrisoara si bunaaaa! E preferata mea!
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Oasele de porc se tin in apa rece,se oparesc,se spala si se pun la fiert la foc mic.
Tocam telina,patrunjelul,pastarnacul,morcovul
3 voturi
0 comentarii
3h 15 min
In primul rand, punem apa intr-o cratita, in care gatiti ciorba, apoi ne ocupam de perisoare. Condimentam
3 voturi
0 comentarii
1h 20 min