autor:

Simona

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de potroace munteneasca

Autor: Simona (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 04 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Simona (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 04 februarie 2013

Ingrediente
1 pui fara piept (de preferat de curte), 200 gr pipote de pui,, 1 morcov mare ,, 1 ardei gras rosu, mare, ½ pahar orez, 10 boabe de boabe de piper sau ½ lingurita piper macinat, Un ardei iute mic uscat intreg, sau tocat marunt, O ceapa mare sau 2 mici, O tulpina de telina, 3 linguri zarzavat conservat( rosii, ardei, radacina de patrunjel si de telina), 1 litru zeama de varza, O felie de lamaie netratata, 2 oua, 200 gr smantana, Patrunjel verde, marar, 2 frunze de leustean

Dificultate: Medie Timp: 1h 50 min

9 voturi

Mod de preparare

Puiul se parleste la flacara, se taie bucati mai mici si se spala bine, se pune la fiert cu apa rece, impreuna cu pipotele curatate si spalate. Se lasa la foc mare pana se ridica spuma si se aduna cu o spumiera. Se micsoreaza flacara si se fierbe 40 de minute. Se pune o lingurita de sare , piperul boabe ,ardeiul iute tocat si zarzavatul crud, curatat si tocat nu foarte fin. Dupa ce clocoteste din nou, se adauga orezul si felia de lamaie asa, cu coaja cu tot. Pana fierbe orezul ,se bat ouale cu smantana si se fierbe zeama de varza. Se pun in ciorba cele 3 linguri de zarzavat de la borcan si se toarna zeama de varza fiarta si strecurata. Se iau 2-3 polonice de zeama din ciorba si de amesteca cu ouale batute cu smantana; se toarna incet amestecul in ciorba din oala. Se scoate felia de lamaie se opreste focul si se adauga verdeata tocata marunt.

Nu adaugati la fiert sare in exces si turnati treptat zeama de varza, in functie de cat e de acra s-ar putea sa “intre” mai multa sau mai putina. E o ciorba usor picanta, acrisoara si bunaaaa! E preferata mea!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de potroace munteneasca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorbita de legume cu corcoduse

Ciorbita de legume cu corcoduse

Zarzavatul tocat,3 linguri de apa si uleiul se inabuse 5 min se adauga 2 litri apa si se fierb 20

3 voturi    6 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de potroace

Ciorba de potroace

Se spala bine carnea, se tine putin in apa rece si se pune la fiert in 1,5 litri apa rece cu putina

46 voturi    12 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Simona

    Simona (Chef de cuisine) , 07 februarie 2013

    Multumesc, Valentina!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 06 februarie 2013

    O bunatate...

Dificultate

Medie

Timp

1h 50 min

9 voturi

Ingrediente

  • 1 pui fara piept (de preferat de curte)
  • 200 gr pipote de pui,
  • 1 morcov mare ,
  • 1 ardei gras rosu
  • mare
  • ½ pahar orez
  • 10 boabe de boabe de piper sau ½ lingurita piper macinat
  • Un ardei iute mic uscat intreg
  • sau tocat marunt
  • O ceapa mare sau 2 mici
  • O tulpina de telina
  • 3 linguri zarzavat conservat( rosii
  • ardei
  • radacina de patrunjel si de telina)
  • 1 litru zeama de varza
  • O felie de lamaie netratata
  • 2 oua
  • 200 gr smantana
  • Patrunjel verde
  • marar
  • 2 frunze de leustean

Raporteaza reteta

Retete
de Simona
Prajitura cu crema si fructe

Prajitura cu crema si fructe

Amesteci margarina sau untul moale cu ouale intregi si zaharul cu mixerul, pui vanilie coaja de lamaie

7 voturi    0 comentarii
45 min
Prajituri
Salata orientala cu somon afumat

Salata orientala cu somon afumat

Cartofii spalati bine se fierb in apa cu sare 20 de minute de cand incepe sa clocoteasca apa. Somonul

6 voturi    2 comentarii
30 min
Salate cu peste
Gogosi pufoase cu smantana

Gogosi pufoase cu smantana

450 gr faina se pun in castron ,se face un gol in mijloc si se pune drojdia faramitata si putin zahar,

45 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje

Simona (Chef de cuisine)

Multumesc, Valentina!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba a la grec Ciorba a la grec

Carnea de pui, spalata si taiata in bucati, se pune la fiert in 5 litri de apa. Din cand in cand se spumeaza. .Se adauga ceapa taiata

94 voturi    11 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de miel reţetă tradiţională Ciorbă de miel reţetă tradiţională

se tine carnea o jumatate de ora in apa rece ca sa iasa sangele, dupa care se spala cu apa calda. se pune la fiert , se aduna spuma

43 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
CIORBA DE SALATA CU PAPARADA