Puiul se parleste la flacara, se taie bucati mai mici si se spala bine, se pune la fiert cu apa rece, impreuna cu pipotele curatate si spalate. Se lasa la foc mare pana se ridica spuma si se aduna cu o spumiera. Se micsoreaza flacara si se fierbe 40 de minute. Se pune o lingurita de sare , piperul boabe ,ardeiul iute tocat si zarzavatul crud, curatat si tocat nu foarte fin. Dupa ce clocoteste din nou, se adauga orezul si felia de lamaie asa, cu coaja cu tot. Pana fierbe orezul ,se bat ouale cu smantana si se fierbe zeama de varza. Se pun in ciorba cele 3 linguri de zarzavat de la borcan si se toarna zeama de varza fiarta si strecurata. Se iau 2-3 polonice de zeama din ciorba si de amesteca cu ouale batute cu smantana; se toarna incet amestecul in ciorba din oala. Se scoate felia de lamaie se opreste focul si se adauga verdeata tocata marunt.
Nu adaugati la fiert sare in exces si turnati treptat zeama de varza, in functie de cat e de acra s-ar putea sa “intre” mai multa sau mai putina. E o ciorba usor picanta, acrisoara si bunaaaa! E preferata mea!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii