autor:

tradaro

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de potroace Tradaro

Autor: tradaro (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 07 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: tradaro (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 07 aprilie 2009

Ingrediente
Maruntaiele unei pasari: picioare, aripi, ficat, pipota, gat, etc., 2 cepe, 2 radacini patrunjel, 2 morcovi, 1 l bors, 1 l apa, 3 oua, 3 linguri ulei, 3 linguri smantana, 1 lingura delikat, leustean frunze, patrunjel frunze, marar frunze, coaja rasa de la o lamaie

Dificultate: Redusa Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Se pun maruntaiele la fiert in apa si se spumeaza cand incep sa fiarba.
Ceapa tocata marunt, morcovul si radacina de patrunjel rase se pun la fiert in 500 ml apa in care se adauga ulei si delikat. Dupa ce au fiert se pun peste maruntaiele de pasare.
Se adauga borsul care a fiert separat. Se lasa sa mai fiarba cca 15 minute apoi se stinge focul.
Separat, intr-un bol se sparg ouale, se pun 3 linguri de smantana si se bat foarte bine, apoi se ia cu polonicul zeama din ciorba si se pune in bol amestecand mereu. Se pun cam 4-5 polonice de zeama apoi se rastoarna in oala cu ciorba si se amesteca.
Se adauga leustean, patrunjel, marar si coaja de lamaie rasa. Daca ciorba nu este suficient de acra pe gustul unora, se mai poate adauga zeama de lamaie.
Dupa cca. 10-15 minute se poate servi.

Se mai pune suflet cat va lasa inima.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de potroace Tradaro" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de cocos cu taietei de casa

Ciorba de cocos cu taietei de casa

Dupa ce am spalat pasarea foarte bine, am bucatit-o si am pus-o la fiert in 6 litri de apa. Cand

10 voturi    10 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba  de salata cu leustean, absolut senzationala!

Ciorba de salata cu leustean, absolut senzationala!

Curatam salata si o spalam in 3-4 ape. Intro oala de 3 litri, punem uleiul la incins, adaugam salata

8 voturi    6 comentarii
45 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2010

    Delicioasa...

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 06 iunie 2009

    O ciorbita nemaipomenita...se poate servi cu ardei iute alaturi.

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 10 aprilie 2009

    Superb! Nota 10!! Asta am sa fac de Pasti, o zi buna va urez!!

Dificultate

Redusa

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • Maruntaiele unei pasari: picioare
  • aripi
  • ficat
  • pipota
  • gat
  • etc.
  • 2 cepe
  • 2 radacini patrunjel
  • 2 morcovi
  • 1 l bors
  • 1 l apa
  • 3 oua
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri smantana
  • 1 lingura delikat
  • leustean frunze
  • patrunjel frunze
  • marar frunze
  • coaja rasa de la o lamaie

Raporteaza reteta

Retete
de tradaro
Chec Tradaro

Chec Tradaro

Inainte de a incepe prepararea checului se aprinde cuptorul si se lasa la minim pentru incalzire. Stafidele

47 voturi    15 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Mamaliga Tradaro

Mamaliga Tradaro

Intr-o craticioara se pune lapte, apa, gris, delikat, sare si se amesteca la foc iute pana fierbe

9 voturi    12 comentarii
35 min
Aluaturi si Foietaje
Puricei de mamaliga Tradaro

Puricei de mamaliga Tradaro

Mamaliga se taie cubulete. Ouale se bat cu telul sau mixerul, se adauga laptele, branza, delikat,

14 voturi    12 comentarii
30 min
Aperitive cu brinza

valentina ionita (Chef de cuisine)

Delicioasa...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba a la grec Ciorba a la grec

Carnea de pui, spalata si taiata in bucati, se pune la fiert in 5 litri de apa. Din cand in cand se spumeaza. .Se adauga ceapa taiata

94 voturi    11 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de miel reţetă tradiţională Ciorbă de miel reţetă tradiţională

se tine carnea o jumatate de ora in apa rece ca sa iasa sangele, dupa care se spala cu apa calda. se pune la fiert , se aduna spuma

43 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de os afumat