autor:

Camelia Grosu

» » Borsuri si Ciorbe

Bors de praz

Autor: Camelia Grosu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Camelia Grosu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 ianuarie 2010

Ingrediente
-4 fire mari de praz, -1 morcov destul de mare, -1/2 telina potrivita, -1/2 ardei gras mare, -2 cartofi potriviti, -suc de rosii dupa dorinta fiecaruia (vorbesc de cantitate), -bors dupa dorinta fiecaruia (vorbesc de cantitate), -2 lingurite de Secretul gustului cu legume, -2 cuburi Knorr de pui, -sare, -leustean (eu am leustean de mai uscat)

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

13 voturi

Mod de preparare

Se curata toate zarzavaturile. Se dau pe razatoarea mica morcovul si telina, iar ardeiul se taie fideluta, si se pun la fiert in apa rece. Se taie prazul marunt si cand sunt aproape fierte zarzavaturile din oala se adauga prazul. Se lasa sa fiarba si cand prazul s-a muiat se pun cartofii. Dupa 15 minute se pune sucul de rosii si se mai lasa 5 minute. Apoi se pune borsul, cele 2 lingurite de secretul gustului, sarea si cele 2 cubulete de Knorr.Se lasa sa fiarba putin de tot cu borsul, dupa care se stinge borsul si se pune leusteanul.
Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de praz" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Bors cu afumatura si praz

Bors cu afumatura si praz

Se clateste carnea si se pune la fiert cu apa si condiment de legume, se adauga prazul taiat fideluta,

0 voturi    0 comentarii
1h
Supe de legume
Ciorba de vacuta

Ciorba de vacuta

Se pune carnea taiata bucati, la foc potrivit, in putina apa cu ulei. Se lasa se se patrunda cam

3 voturi    1 comentariu
1h
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 25 mai 2010

    Felicitari Camelia, borsul tau este o bunatate !

  • costy1969

    costy1969 (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2010

    foarte buna reteta,am salvat-o.merita incercata,dar daca punem atatea legume,ar trebui sa mai eliminam din concentrate,sa folosim numai sare.felicitari.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 26 ianuarie 2010

    Bun,bun,bun...(fara knorr ar fi mult mai sanatoasa)

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

13 voturi

Ingrediente

  • -4 fire mari de praz
  • -1 morcov destul de mare
  • -1/2 telina potrivita
  • -1/2 ardei gras mare
  • -2 cartofi potriviti
  • -suc de rosii dupa dorinta fiecaruia (vorbesc de cantitate)
  • -bors dupa dorinta fiecaruia (vorbesc de cantitate)
  • -2 lingurite de Secretul gustului cu legume
  • -2 cuburi Knorr de pui
  • -sare
  • -leustean (eu am leustean de mai uscat)

Raporteaza reteta

Retete
de Camelia Grosu
Gogosele umplute

Gogosele umplute

Apa, uleiul si sarea se dau in clocot, se iau de pe foc si se toarna faina dintr-o data toata batandu-se

13 voturi    7 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Chec din carne de porc

Chec din carne de porc

Se fierb 20 de minute ouale, le introducem apoi in apa rece, le curatam si le taiem in doua pe lung.

13 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Sos de carne

Sos de carne

Intr-o cratita se pune carnea, sucul de rosii, usturoiul curatat si taiat felii, mirodeniile, uleiul,

11 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Sosuri

constanta proca (Chef de cuisine)

Felicitari Camelia, borsul tau este o bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

23 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

6 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER