autor:

Gabriela Urucu

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de praz si cartofi cu smantana

Autor: Gabriela Urucu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 iulie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gabriela Urucu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 iulie 2008

Ingrediente
2 fire praz tocat rondele, 4-5 cartofi medii taiati cuburi, 1 morcov ras pe razatoare mica, o radacina de pastarnac taiat rondele, 4 felii de kaiser ( bacon), 1.5 l de supa de pui (de casa sau facut cu 2-3 cuburi Knorr Gaina- se folosesc la inceputul prepararii, ca baza pentru mancare), cimbru si leustean, 250 ml smantana dulce lichida

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

13 voturi

Mod de preparare

Se prajeste numai 1-2 minute kaiserul taiat in felii mai mici, cat sa prinda uleiul gust de afumatura. Apoi se scoate pe un servet si se pastreaza pt. cand e ciorba gata.

Se pun in cratita, in acelasi ulei, prazul si morcovul, iar cand s-a muiat prazul putin se adauga si cartofii si pastarnacul. Se toarna peste legume supa de pui si se lasa sa fiarba la foc potrivit pana s-au fiert legumele f. bine. Se ia jumatate din ciorba si se pune in robotelul de bucatarie/ blender si se face piure, apoi se toarna la loc in cratita impreuna cu smantana dulce si se lasa sa mai dea un clocot. Se pune sare si piper dupa gust (la mine nu a mai fost nevoie de sare ca era supa de pui sarata, si la fel si daca folosesti cuburile Knorr), leusteanul proaspat si cimbrul uscat.

Kaiserul se toaca marunt si se prajeste intr-o tigaie pana este putin crocant. Se serveste ciorba cu feliutele de afumatura si cu frunze de leustean proaspat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de praz si cartofi cu smantana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de porc cu taitei de casa

Ciorba de porc cu taitei de casa

Oasele de porc se tin in apa rece,se oparesc,se spala si se pun la fiert la foc mic. Tocam telina,patrunjelul,pastarnacul,morcovul

3 voturi    0 comentarii
3h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de perisoare cu tarhon

Ciorba de perisoare cu tarhon

In primul rand, punem apa intr-o cratita, in care gatiti ciorba, apoi ne ocupam de perisoare. Condimentam

3 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 14 mai 2010

    O ciorba tare gustoasa!

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 02 octombrie 2008

    Si eu fac supa de praz cu cartofi , cu urmatoarele ingrediente : 1 fir de praz ulei apa 1/2 legatura de patrunjel 1 iaurt 2-3 cartofi sare, piper facultativ crenvursti si este foarte apreciata in familie...

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

13 voturi

Ingrediente

  • 2 fire praz tocat rondele
  • 4-5 cartofi medii taiati cuburi
  • 1 morcov ras pe razatoare mica
  • o radacina de pastarnac taiat rondele
  • 4 felii de kaiser ( bacon)
  • 1.5 l de supa de pui (de casa sau facut cu 2-3 cuburi Knorr Gaina- se folosesc la inceputul prepararii
  • ca baza pentru mancare)
  • cimbru si leustean
  • 250 ml smantana dulce lichida

Raporteaza reteta

Retete
de Gabriela Urucu
Supa de pui cu galuste - mancarea mea preferata

Supa de pui cu galuste - mancarea mea preferata

Se pun la fiert legumele curatate si puiul...se urmareste sa se ia spuma...in timpul fierului se

280 voturi    26 comentarii
1h
Supe de carne
Mancare de varza

Mancare de varza

Varza se toaca marunt, se adauga aproximativ 2 lingurite de sare si se freaca bine pana se inmoaie.Se

26 voturi    10 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

mirey (Chef de cuisine)

O ciorba tare gustoasa!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba a la grec Ciorba a la grec

Carnea de pui, spalata si taiata in bucati, se pune la fiert in 5 litri de apa. Din cand in cand se spumeaza. .Se adauga ceapa taiata

102 voturi    11 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de miel reţetă tradiţională Ciorbă de miel reţetă tradiţională

se tine carnea o jumatate de ora in apa rece ca sa iasa sangele, dupa care se spala cu apa calda. se pune la fiert , se aduna spuma

44 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de urzici