autor:

Gabriela Urucu

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de praz si cartofi cu smantana

Autor: Gabriela Urucu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 iulie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gabriela Urucu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 iulie 2008

Ingrediente
2 fire praz tocat rondele, 4-5 cartofi medii taiati cuburi, 1 morcov ras pe razatoare mica, o radacina de pastarnac taiat rondele, 4 felii de kaiser ( bacon), 1.5 l de supa de pui (de casa sau facut cu 2-3 cuburi Knorr Gaina- se folosesc la inceputul prepararii, ca baza pentru mancare), cimbru si leustean, 250 ml smantana dulce lichida

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

11 voturi

Mod de preparare

Se prajeste numai 1-2 minute kaiserul taiat in felii mai mici, cat sa prinda uleiul gust de afumatura. Apoi se scoate pe un servet si se pastreaza pt. cand e ciorba gata.

Se pun in cratita, in acelasi ulei, prazul si morcovul, iar cand s-a muiat prazul putin se adauga si cartofii si pastarnacul. Se toarna peste legume supa de pui si se lasa sa fiarba la foc potrivit pana s-au fiert legumele f. bine. Se ia jumatate din ciorba si se pune in robotelul de bucatarie/ blender si se face piure, apoi se toarna la loc in cratita impreuna cu smantana dulce si se lasa sa mai dea un clocot. Se pune sare si piper dupa gust (la mine nu a mai fost nevoie de sare ca era supa de pui sarata, si la fel si daca folosesti cuburile Knorr), leusteanul proaspat si cimbrul uscat.

Kaiserul se toaca marunt si se prajeste intr-o tigaie pana este putin crocant. Se serveste ciorba cu feliutele de afumatura si cu frunze de leustean proaspat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de praz si cartofi cu smantana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de salata verde cu praz

Ciorba de salata verde cu praz

Se spală foarte bine salata verde, verificând fiecare frunză, prazul, leuşteanul, usturoiul

2 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbita de praz cu iaurt

Ciorbita de praz cu iaurt

Prazul se spala bine si se taie rondele. Morcovul se curata si se rade pe razatoarea cu gauri mici

4 voturi    3 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 14 mai 2010

    O ciorba tare gustoasa!

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 02 octombrie 2008

    Si eu fac supa de praz cu cartofi , cu urmatoarele ingrediente : 1 fir de praz ulei apa 1/2 legatura de patrunjel 1 iaurt 2-3 cartofi sare, piper facultativ crenvursti si este foarte apreciata in familie...

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

11 voturi

Ingrediente

  • 2 fire praz tocat rondele
  • 4-5 cartofi medii taiati cuburi
  • 1 morcov ras pe razatoare mica
  • o radacina de pastarnac taiat rondele
  • 4 felii de kaiser ( bacon)
  • 1.5 l de supa de pui (de casa sau facut cu 2-3 cuburi Knorr Gaina- se folosesc la inceputul prepararii
  • ca baza pentru mancare)
  • cimbru si leustean
  • 250 ml smantana dulce lichida

Raporteaza reteta

Retete
de Gabriela Urucu
Supa de pui cu galuste - mancarea mea preferata

Supa de pui cu galuste - mancarea mea preferata

Se pun la fiert legumele curatate si puiul...se urmareste sa se ia spuma...in timpul fierului se

275 voturi    26 comentarii
1h
Supe de carne
Mancare de varza

Mancare de varza

Varza se toaca marunt, se adauga aproximativ 2 lingurite de sare si se freaca bine pana se inmoaie.Se

26 voturi    10 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

mirey (Chef de cuisine)

O ciorba tare gustoasa!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

22 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

5 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
ciorbita de rosi cu legume