autor:

Topala Loredana

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de pui

Autor: Topala Loredana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Topala Loredana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 februarie 2011

Ingrediente
500gr carne de pui(in special aripiare si pulpe),4-5 l apa,condimente precum cimbru,leustean verde,sare,deli'kat cu gust de legume,eu asa folosesc,4-5 cartofi marime medie,200gr ulei masline,fidea sau taitei,1 ou,legume:morcov,telina, ardei gras rosu si verde,2 cepe mici,1 pastarnac mic,bors(cam 1l in functie de preferinte)rosii la cutie

Dificultate: Ridicata Timp: 1h 10 min

12 voturi

Mod de preparare

Se pun carnea de pui si cartofii la fiert, separat, carnea intr-o oala, catofii taiati cubulete intr-o alta oala. Se toaca marunt legumele si se pun si ele separat la fiert.dupa ce au fiert legumele, Se adauga peste ele, carnea si cartofii, se mai lasa sa dea de 2 ori in clocot si se adauga borsul, dupa 1 min se adauga fidea sau taitei, se inroseste ciorba cu suc de rosii si se adauga si rosii din cutie tocate fin, se mai lasa putin sa fiarba si se adauga deli'kat si putina sare,cimbru,uleiul de masline,oul bine batut,se toana deasupra ciorbei. Se opreste focul si se adauga deasupra leustean tocat, pt a da ciorbei o aroma incantatoare,se acopera bine cu un capac. Se scoate la racit si se serveste cu 1 ardei iute sau cu 1 lingurita smantana.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de pui" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de pui a la grec

Ciorba de pui a la grec

Spalam puiul bine si il taiem bucati. Intr-o oala mai mare punem puiul la fiert. Spumam bine, pana

5 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de pui

Ciorba de pui

Pulpele le parlim pe flacara de la aragaz,pentru a indeparta tot puful de pe ele. Le spalam bine

3 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Supe de carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 09 februarie 2011

    Nu inteleg de ce fierbi cartofii separat?

Dificultate

Ridicata

Timp

1h 10 min

12 voturi

Ingrediente

  • 500gr carne de pui(in special aripiare si pulpe),4-5 l apa,condimente precum cimbru,leustean verde,sare,deli'kat cu gust de legume,eu asa folosesc,4-5 cartofi marime medie,200gr ulei masline,fidea sau taitei,1 ou,legume:morcov,telina
  • ardei gras rosu si verde,2 cepe mici,1 pastarnac mic,bors(cam 1l in functie de preferinte)rosii la cutie

Raporteaza reteta

Camelia Grosu

Camelia Grosu (Chef de cuisine)

Nu inteleg de ce fierbi cartofii separat?

Adauga reteta
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

22 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

5 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba a la grec