autor:

valentina ionita

» » Borsuri si Ciorbe

CIORBA DE PUI

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 23 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 23 martie 2009

Ingrediente
maruntaiele,partile osoase,aripioarele de la pui, 1 morcov, 1 albitura, cateva felii de telina, 1 ardei gras, cateva felii de sfecla rosie, o ceapa, leustean verde, tarhon verde daca aveti, sare,, fidea,taitei sau orez dupa preferinta, 1 galbenus de ou, bors dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

50 voturi

Mod de preparare

1.Carnea se spala bine,se pune la fiert in apa rece.Dupa ce luati spuma adaugati zarzavatul taiat marunt si se lasa sa fiarba.Cand sunt fierte se adauga taiteii,fideaua sau orezul,se lasa sa fiarba putin,se potriveste de sare,piper,cimbru,dupa care se adauga borsul fiert in prealabil.Cand e gata se drege cu un ou batut si se pune verdeata tocata marunt.

2. Carnea se spala bine si se pune la fiert in apa rece.Se ia spuma si se lasa sa fiarba.
Zarzavatul se poate cali ,fierbe separat adaugandu-se zeama de carne,iar cand este aproape fiarta carnea, se adauga zarzavatul,se potriveste de sare,piper,cimbru,se adauga taiteii,fideaua sau orezul,borsul.La sfarsit se drege cu ou batut si se pune verdeata tocata marunt.
La calirea zarzavatului in loc de ulei folosesc grasime de la pui si zeama de la carne.Numai folosesc ulei deoarece puiul isi lasa destula grasime.Iese mai dietetica.

Eu folosesc la ciorbita taitei de casa.

Reteta pentru taiteii de casa:
1 ou
un praf de sare
faina cat cuprinde pentru a iesi un aluat tarisor si bun pentru intins foaia pentru taitei
Oul impreuna cu praful de sare si faina se amesteca si se framanta bine.Apoi se intinde o foaie subtire,se ruleaza si se taie subtire sau mai gros in functie de preferinta dumneavoastra.Dupa ce se taie se la sa putin la zvantat.
Daca ti-a placut reteta noastra "CIORBA DE PUI" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de pui

Ciorba de pui

Se fierbe puiul timp de o ora la foc mic in 3,5 litri de apa rece. Se spumeaza. Cand nu mai face

5 voturi    2 comentarii
4h
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de perișoare din carne de pui

Ciorbă de perișoare din carne de pui

Spălăm, porționăm carnea de pui. Punem 3-4 l de apă la fiert. Punem carnea la fiert și

3 voturi    5 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010

    Multumesc mult..Intr-adevar asa este...fiecare zona are unele obiceiuri culinare diferite...

  • ana catalina focsa

    ana catalina focsa (Chef de cuisine) , 18 aprilie 2010

    In partea noastra se adauga si cartofi...vad ca la voi se folosesc numai taiteii sau fideaua...!

  • Fara foto

    Mariana , 10 august 2009

    Reteta mea e lafel numai ca nu pun sfecla rosie nu pun albitura si cimbru in schimb pun tarhon dupa gust si vegeta dupa gust ... supa trebuie bine fiarta si un bors acru :P

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 iulie 2009

      Multumesc mult pentru comentarii si aprecieri...

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 28 iulie 2009

      Super prezentare,felicitari pentru reteta.

    • Fara foto

      lorry (Bucatar) , 27 mai 2009

      A iesit foarte gustoasa, am adaugat si delikat cu gust de pui, complimente!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 25 martie 2009

      Merge s cu smantana

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

50 voturi

Ingrediente

  • maruntaiele,partile osoase,aripioarele de la pui
  • 1 morcov
  • 1 albitura
  • cateva felii de telina
  • 1 ardei gras
  • cateva felii de sfecla rosie
  • o ceapa
  • leustean verde
  • tarhon verde daca aveti
  • sare,
  • fidea,taitei sau orez dupa preferinta
  • 1 galbenus de ou
  • bors dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

valentina ionita (Chef de cuisine)

Multumesc mult..Intr-adevar asa este...fiecare zona are unele obiceiuri culinare diferite...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

23 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

6 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de vacuta