1.Carnea se spala bine,se pune la fiert in apa rece.Dupa ce luati spuma adaugati zarzavatul taiat marunt si se lasa sa fiarba.Cand sunt fierte se adauga taiteii,fideaua sau orezul,se lasa sa fiarba putin,se potriveste de sare,piper,cimbru,dupa care se adauga borsul fiert in prealabil.Cand e gata se drege cu un ou batut si se pune verdeata tocata marunt.
2. Carnea se spala bine si se pune la fiert in apa rece.Se ia spuma si se lasa sa fiarba.
Zarzavatul se poate cali ,fierbe separat adaugandu-se zeama de carne,iar cand este aproape fiarta carnea, se adauga zarzavatul,se potriveste de sare,piper,cimbru,se adauga taiteii,fideaua sau orezul,borsul.La sfarsit se drege cu ou batut si se pune verdeata tocata marunt.
La calirea zarzavatului in loc de ulei folosesc grasime de la pui si zeama de la carne.Numai folosesc ulei deoarece puiul isi lasa destula grasime.Iese mai dietetica.
Eu folosesc la ciorbita taitei de casa.
Reteta pentru taiteii de casa:
1 ou
un praf de sare
faina cat cuprinde pentru a iesi un aluat tarisor si bun pentru intins foaia pentru taitei
Oul impreuna cu praful de sare si faina se amesteca si se framanta bine.Apoi se intinde o foaie subtire,se ruleaza si se taie subtire sau mai gros in functie de preferinta dumneavoastra.Dupa ce se taie se la sa putin la zvantat.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii