Ciorba de pui a la grec 1

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pui (cca 1 kg);
  • 1 ceapa;
  • 2 morcovi;
  • 1 radacina de patrunjel;
  • 1 telina;
  • 2 oua;
  • 150 ml lapte gras;
  • 1 lamaie mare;
  • 4 linguri orez fiert;
  • 100 g smantana;
  • 2 l apa;
  • 1 lingura leustean verde tocat;
  • 1 lingura patrunjel verde tocat;
  • sare;
  • piper boabe.

Mod de preparare

1. Carnea de pui se spala si se transeaza in bucati mici, apoi se pune la fiert in apa rece, cu sare; supa se spumeaza de 3-4 ori (timpul de fierbere este de 15-17 minute).

2. Ceapa, morcovii, patrunjelul si telina se curata, se spala, se taie in doua, pe lungime, si se pun in vasul in care fierbe puiul, impreuna cu piperul boabe. Se fierbe totul 30 de minute, la foc mediu.

3. Odata zarzavatul si carnea fierte, se strecoara lichidul. In alt vas, se bat ouale cu laptele si se toarna supa fierbinte.

4. Se adauga si orezul fiert, zeama de la o lamaie si bucatile de carne si se mai da totul in clocot 4-5 minute.

5. Ciorba se pune in farfurii, se adauga smantana si se presara cu leustean si patrunjel, tocate.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise