autor:

LALY

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de pui a la grec

Autor: LALY (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 noiembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: LALY (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 noiembrie 2013

Ingrediente
1 pui cam de 1 kg (sau carne de pui tot circa 1 kg), 1 radacina de telina, 1 radacina de pastarnac, 3 morcovi, 1 ceapa mai mare, 1 ardei gras rosu, 1 lamaie, 3 galbenusuri de ou, 300 gr smantana, 60 gr orez, 1 morcov pentru culoare, 3 linguri cu ulei, patrunjel verde

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

5 voturi

Mod de preparare

Spalam puiul bine si il taiem bucati. Intr-o oala mai mare punem puiul la fiert. Spumam bine, pana cand nu se mai formeaza spuma la suprafata. Curatam toate legumele si le taiem in bucati mari, mai putin un morcovul, si le punem in oala. Acoperim cu un capac si lasam sa fiarba cam o ora. Cand s-a fiert bine carnea o scoatem si strecuram ciorba. Rupem carnea fasii sau o taiem cubulete potrivite (eu asa am facut). Eu am mixat jumatate din legumele fierte,mai putin ardeiul gras si am pus pasta peste zeama.

Spalam orezul si il punem la fiert cu un pic de sare.



Intr-un bol mai mare punem galbenusurile si smantana si omogenizam bine. Punem cateva polonice de ciorba (6-7), peste galbenusuri amestecand cu un tel bine dupa fiecare sa nu se branzeasca compozitia. Turnam incet in oala cu ciorba si amestecam cu lingura sau polonicul pana ajunge tot lichidul la aceiasi temperatura. Adaugam carnea si orezul scurs in oala. Adaugam sucul de lamaie (prima data punem doar jumatate sa nu se acreasca prea tare), si apoi mai adaugam daca mai trebuie. Adaugam si sare dupa gust. Radem morcovul ramas pe razatoarea cu ochiuri mici si il punem la calit. Cand a devenit auriu, strecuram deasupra ciorbei zeama frumos colorata. Mai lasam 10-15 minute ciorba la foc, sa capete carnea gust. Oprim focul si adaugam verdeata.



Servim ciorbita cu ardei iute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de pui a la grec" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de pui  a  la grec

Ciorba de pui a  la grec

Se taie puiul bucati si se pune la fiert in apa rece cu morcovul si ceapa taiate cubulete si telina

113 voturi    12 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de pui a la grec

Ciorba de pui a la grec

Carnea taiata marunt se pune la fiert in apa cu sare. Cand a inceput sa fiarba se inlatura spuma. Zarzavatul

8 voturi    8 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Ecaterina Macaru , 28 ianuarie 2016

    De ce nu acriti cu bors de putina......sanatos si u gust delicios?!

  • LALY

    LALY (Chef de cuisine) , 04 noiembrie 2014

    Marieta,am sa incerc si varianta propusa de tine cu iaurt,cu siguranta va fi delicioasa.

  • Fara foto

    Marieta_Pall (Chef de cuisine) , 03 noiembrie 2014

    Prefer ciorbele fara smantana,dar arata mult prea bine,deci o incerc cu iaurt si galbenus de ou.Incercati si voi.

    • Fara foto

      Maria David , 07 septembrie 2014

      ìncercati si dreasa cu otet

    • LALY

      LALY (Chef de cuisine) , 06 decembrie 2013

      Marcela pupicei,Marian asa este este o super ciorbita,Oana sa stii ca da,merge de minune in locul celei de burta.

    • Fara foto

      Oana Gurau , 06 decembrie 2013

      ìncercati si dreasa cu otet

    • Fara foto

      Zara Marian , 13 noiembrie 2013

      super!!!!!!!!!!!!!!

    • Fara foto

      Micu Marcela , 12 noiembrie 2013

      hmmmmmmmmmm

    • LALY

      LALY (Chef de cuisine) , 08 noiembrie 2013

      Valentina,multumesc frumos,pup.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 08 noiembrie 2013

      arata tare bine...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

5 voturi

Ingrediente

  • 1 pui cam de 1 kg (sau carne de pui tot circa 1 kg)
  • 1 radacina de telina
  • 1 radacina de pastarnac
  • 3 morcovi
  • 1 ceapa mai mare
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 lamaie
  • 3 galbenusuri de ou
  • 300 gr smantana
  • 60 gr orez
  • 1 morcov pentru culoare
  • 3 linguri cu ulei
  • patrunjel verde

Raporteaza reteta

Retete
de LALY
FURSECURI CU STAFIDE

FURSECURI CU STAFIDE

Se lasa untul la inmuiat la temperatura camerei,iar stafidele se inmoaie in rom.Se freaca galbenusurile

3 voturi    2 comentarii
30 min
Prajituri
Tort de ciocolata

Tort de ciocolata

Se bate albusul spuma cu zaharul,peste care se adauga galbenusurile,uleiul si faina.Se adauga

1 vot    1 comentariu
4h
Prajituri
Tort de frisca

Tort de frisca

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.Se separa albusurile de galbenusuri si

3 voturi    0 comentarii
3h
Prajituri

LALY (Chef de cuisine)

Marieta,am sa incerc si varianta propusa de tine cu iaurt,cu siguranta va fi delicioasa.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

22 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

5 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de perisoare acrita cu bors