autor:

Ramona

» » , Borsuri si Ciorbe, Retete de Craciun

Ciorba de pui ardeleneasca

Autor: Ramona (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 23 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ramona (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 23 decembrie 2009

Ingrediente
Pentru aceasta ciorba de pui aveti nevoie de: o ceapa, 2 morcovi, bucata de telina, o radacina de patrunjel, o legatura de frunze de patunjel, 2 bucati de spate de pui, portionate, 2 linguri de ulei, boia, 5 linguri de smantana, un galbenus, sare, piper si putin otet.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

133 voturi

Mod de preparare

Se toaca marunt ceapa. Se taie bucati telina si radacina de patrunjel, se dau prin razatoare cei 2 morcovi. Se pun toate legumele la prajit intr-o cratita in care am pus 2 linguri de ulei. Se amesteca bine, apoi se adauga una-doua linguri de apa. Dupa 5 min. se pun si bucatile de pui la prajit. Se mai lasa la prajit cca 10 min, se adauga boiaua, se amesteca bine, apoi se adauga 3-4 l de apa rece. Se adauga legatura de patrunjel verde pentru gust, din care se pastreaza frunzele si se toaca.
Dupa cca 20 min. de la clocot, se ia putina supa deoparte, iar intr-un bol se freaca bine galbenusul de ou, cu putina sare si 5 linguri de smantana. Se adauga supa de pui peste smantana si apoi se pune in ciorba.Se potriveste de sare, piper si se drege cu putin otet(daca se poate de mere, e foarte sanatos). Se adauga frunjele de patrunhel tocate, se da un clocot apoi se stinge focul si se acopera cu un capac, pentru ca toate aromele sa se imbine, si sa creeze acea consistenta necesara unei ciorbe.

Va doresc pofta buna la o ciorba de pui ardeleneasca.

Aceasta reteta o am de la bunica mea, care vara nu punea smantana cu ou decat la servire, pentru ca ciorba sa nu se strice de la caldura, si adauga si frunze de telina printre frunzele de patrunjel-pentru o aroma deosebita!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de pui ardeleneasca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba ardeleneasca de pui

Ciorba ardeleneasca de pui

Zarzavatul se curata si se da pe razatoarea mare iar celelalte legume se spala , se curata si se

29 voturi    10 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba ardeleneasca cu pui

Ciorba ardeleneasca cu pui

Taiati legumele marunt si le caliti cateva minute in uleiul incins. Adaugati bucatile de pui spalate

12 voturi    7 comentarii
50 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 20 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    florin , 12 martie 2017

    si un ardei iute cop (pe plita daca se poate) II da un gust deosebit .

  • AdeLyna

    AdeLyna (Chef de cuisine) , 06 ianuarie 2015

    maine o sa o incerc si eu :D

  • Fara foto

    Micu Marcela , 12 noiembrie 2013

    hmmmmmmmmmmm

    • Fara foto

      Izabela Andreea , 12 noiembrie 2013

      Eu pun si usturoi in ea. Demential!!

    • Fara foto

      luminita , 15 octombrie 2013

      e ff buna imi place si mie ...

    • Fara foto

      larisa , 07 octombrie 2013

      Am sa o fac si eu.....ce bine arata

    • Fara foto

      Nicusor Costea , 17 septembrie 2013

      Am facuto este foarte buna.Va multumesc.

    • Fara foto

      Mirela Dicu , 17 septembrie 2013

      nu se pune si orez sau fideluta ?

    • Fara foto

      Simona Gorcea , 21 august 2013

      am sa incerc sa o fac, sper sa-mi reuseasca.

    • Fara foto

      Letitia Vladislav , 14 august 2013

      Fa-o! Schimba-ti viata! Gratis! Usor! Sigur! http://www.maildirect.ro/inregistrare/192ca661f34183a386c60dc282e9b997 PS:primesti 6$ la inscriere!

    • Fara foto

      Letitia Vladislav , 14 august 2013

      De ce nu am PRINT ca sa pot sa copiez rezete?

    • Fara foto

      Rozalia Gavrilas , 05 august 2013

      miine gatesc ciorba de pui ardeleneasca.

    • Fara foto

      Puiu Romanica , 12 iulie 2013

      am sa incerc s-o fac.

    • Fara foto

      Ramona , 27 iunie 2013

      super buna

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 27 iulie 2012

      Foarte gustoasa!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 19 mai 2010

      Foarte gustos!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 martie 2010

      Hmmm,ce bunatate...

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 26 februarie 2010

      E foarte buna.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 11 ianuarie 2010

      Gustoasa dupa cum arata

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 02 ianuarie 2010

      O bunatate,felicitari.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

133 voturi

Ingrediente

  • Pentru aceasta ciorba de pui aveti nevoie de: o ceapa
  • 2 morcovi, bucata de telina
  • o radacina de patrunjel
  • o legatura de frunze de patunjel
  • 2 bucati de spate de pui
  • portionate
  • 2 linguri de ulei
  • boia
  • 5 linguri de smantana
  • un galbenus
  • sare
  • piper si putin otet.

Raporteaza reteta

Retete
de Ramona
Piept de pui la gratar

Piept de pui la gratar

Pentru gratar, se foloseste un gratar cumparat din comert, cu un orificiu in mijloc, ce se pune direct

5 voturi    9 comentarii
10 min
Fripturi
Cartofi cu oua, cascaval si smintina la cuptor

Cartofi cu oua, cascaval si smintina la cuptor

Se curata cartofii, se pun la fiert cu putina sare si patrunjel intreg (pentru un gust mai bun).

9 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Rulada cu gem

Rulada cu gem

Se separa albusurile de galbenusuri de la cele 4 oua. Se bat albusurile spuma cu un praf se sare,

6 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Prajituri

florin

si un ardei iute cop (pe plita daca se poate) II da un gust deosebit .

Adauga reteta
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

22 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

5 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de praz