Se toaca marunt ceapa. Se taie bucati telina si radacina de patrunjel, se dau prin razatoare cei 2 morcovi. Se pun toate legumele la prajit intr-o cratita in care am pus 2 linguri de ulei. Se amesteca bine, apoi se adauga una-doua linguri de apa. Dupa 5 min. se pun si bucatile de pui la prajit. Se mai lasa la prajit cca 10 min, se adauga boiaua, se amesteca bine, apoi se adauga 3-4 l de apa rece. Se adauga legatura de patrunjel verde pentru gust, din care se pastreaza frunzele si se toaca.
Dupa cca 20 min. de la clocot, se ia putina supa deoparte, iar intr-un bol se freaca bine galbenusul de ou, cu putina sare si 5 linguri de smantana. Se adauga supa de pui peste smantana si apoi se pune in ciorba.Se potriveste de sare, piper si se drege cu putin otet(daca se poate de mere, e foarte sanatos). Se adauga frunjele de patrunhel tocate, se da un clocot apoi se stinge focul si se acopera cu un capac, pentru ca toate aromele sa se imbine, si sa creeze acea consistenta necesara unei ciorbe.
Va doresc pofta buna la o ciorba de pui ardeleneasca.
Aceasta reteta o am de la bunica mea, care vara nu punea smantana cu ou decat la servire, pentru ca ciorba sa nu se strice de la caldura, si adauga si frunze de telina printre frunzele de patrunjel-pentru o aroma deosebita!

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii