Ciorba de Pui Aurie

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Ciorba de Pui Aurie

Ingrediente

  • Maruntaie de pui ( spinari, aripi )
  • 1 Morcov razuit
  • 1 Felie de telina razuita
  • 1 Fir de ceapa verde tocat marunt
  • 1 Pastarnac razuit
  • 2 linguri de Orez
  • Taietei
  • Lamaie
  • 1 Lingura de unt
  • 1 Cartof
  • Patrunjel
  • 1 Ceapa intreaga
  • 2 Oua

Mod de preparare

Ia puiul si spala-l( doar daca vrei) si pune-l intr-o oala cu 3 litri de apa, fa cateva exercitii fizice apoi ia spuma .

Intr-o tigaie ( sa fie mai noua daca vrei sa postezi reteta pe gustos.ro), pune untul la incins . Daca tot l-ai pus , pune si morcovul impreuna cu ceapa verde,telina si pastarnacul pentru 3 -4 minute peste unt.

Acum punele in oala cu apa, impreuna cu legumele calite.

Si acum? Ma duc pana dincolo sa vad ce am facut si va zic imediat.

M-am intors. Da ! Stiu ce trebuie sa facem mai departe. Punem si ceapa intreaga in oala la fiert !

Lasam totul asa cam 45 de minute la foc mic, apoi scormonim prin dulap cu speranta ca ne-a mai ramas niste orez de la ultimul pilaf. Hmm.. Gata l-am gasit ! Iau doua linguri si le pun in ciorba . Aveti grija sa nu puneti lingurile ...ci orezul din linguri !

Au mai trecut inca 5 minute, deci in total 50 ! Pun si taieteii la fiert si ce mai pun? Gata mi-am amintit ! Pun zeama de la o jumatate de lamaie si niste sare dupa gust.

Bat doua oua intr-un castron si le pun si pe ele in oala ( fara castron).

Acum opresc focul si astept cu nerabdare inca 10 minute sa pot pune si patrunjelul tocat !

Si gata. Se mai si odihneste omul.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise