autor:

jsabrina

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de Pui Aurie

Autor: jsabrina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: jsabrina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 martie 2010

Ingrediente
Maruntaie de pui ( spinari, aripi ), 1 Morcov razuit, 1 Felie de telina razuita, 1 Fir de ceapa verde tocat marunt, 1 Pastarnac razuit, 2 linguri de Orez, Taietei, Lamaie, 1 Lingura de unt, 1 Cartof, Patrunjel, 1 Ceapa intreaga, 2 Oua

Dificultate: Redusa Timp: 1h

24 voturi

Mod de preparare

Ia puiul si spala-l( doar daca vrei) si pune-l intr-o oala cu 3 litri de apa, fa cateva exercitii fizice apoi ia spuma .

Intr-o tigaie ( sa fie mai noua daca vrei sa postezi reteta pe gustos.ro), pune untul la incins . Daca tot l-ai pus , pune si morcovul impreuna cu ceapa verde,telina si pastarnacul pentru 3 -4 minute peste unt.

Acum punele in oala cu apa, impreuna cu legumele calite.

Si acum? Ma duc pana dincolo sa vad ce am facut si va zic imediat.

M-am intors. Da ! Stiu ce trebuie sa facem mai departe. Punem si ceapa intreaga in oala la fiert !

Lasam totul asa cam 45 de minute la foc mic, apoi scormonim prin dulap cu speranta ca ne-a mai ramas niste orez de la ultimul pilaf. Hmm.. Gata l-am gasit ! Iau doua linguri si le pun in ciorba . Aveti grija sa nu puneti lingurile ...ci orezul din linguri !

Au mai trecut inca 5 minute, deci in total 50 ! Pun si taieteii la fiert si ce mai pun? Gata mi-am amintit ! Pun zeama de la o jumatate de lamaie si niste sare dupa gust.

Bat doua oua intr-un castron si le pun si pe ele in oala ( fara castron).

Acum opresc focul si astept cu nerabdare inca 10 minute sa pot pune si patrunjelul tocat !

Si gata. Se mai si odihneste omul.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de Pui Aurie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de potroace munteneasca

Ciorba de potroace munteneasca

Puiul se parleste la flacara, se taie bucati mai mici si se spala bine, se pune la fiert cu apa rece,

9 voturi    2 comentarii
1h 50 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de legume cu carne de vita

Ciorba de legume cu carne de vita

Se spala carnea si se pune la fiert in 4,5 litri de apa cu sare. Se curata si se spala pastarnacul,

12 voturi    5 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Gem DeDude

    Gem DeDude (Chef de cuisine):

    Am facut ciorbita asta cu aripioare. A iesit delicioasa! Multumesc pentru reteta! :D

  • 13 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Sorin Dreyer , 12 mai 2015

    dupa ce il pun la fiert pe pui,in loc de exercitii fizice pot sa fac putin sport de saltea cu nevasta?

  • Fara foto

    Mariana Florescu , 28 iulie 2014

    A fost folosit la exercitiile fizice.....

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 21 iulie 2012

    Chiar aurie, arata bine!

    • Fara foto

      Estera Flori (Chef de cuisine) , 09 mai 2010

      foarte buna

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 01 mai 2010

      Foarte gustoasa, arata asa bine!

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 25 martie 2010

      Deja mi-ai facut pofta!

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 24 martie 2010

      Arata de parca ai pus sofran, adica aurie si bine.

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 24 martie 2010

      Foatre buna,mi sa facut o pofta....

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 24 martie 2010

      Arata super bine,iar gustul este pe masura...

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 24 martie 2010

      Un deliciu...................

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 24 martie 2010

      Cu siguranta ti-a iesit buna si gustoasa ciorba ta. *****

    • Adina

      Adina (Chef de cuisine) , 24 martie 2010

      Buna ciorbita ta, arata bine!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 24 martie 2010

      rapida si gustoasa;apropo de tigaie,am vazut un set la care visez.....

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

24 voturi

Ingrediente

  • Maruntaie de pui ( spinari
  • aripi )
  • 1 Morcov razuit
  • 1 Felie de telina razuita
  • 1 Fir de ceapa verde tocat marunt
  • 1 Pastarnac razuit
  • 2 linguri de Orez
  • Taietei
  • Lamaie
  • 1 Lingura de unt
  • 1 Cartof
  • Patrunjel
  • 1 Ceapa intreaga
  • 2 Oua

Raporteaza reteta

Retete
de jsabrina
Pilaf cu ciuperci si pui

Pilaf cu ciuperci si pui

Se portioneaza puiul ( alegem doar copanele si pieptul ), se spala bine si se pune la fiert, apoi

91 voturi    16 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Taietei Chinezesti

Taietei Chinezesti

S-a facut seara. Si cum nora pentru mama nu poate fi captivanta decat cu o portie de taietei chinezesti...uite

8 voturi    5 comentarii
20 min
Paste si pizza
Pui aromat a la`Sabrina

Pui aromat a la`Sabrina

Haideti sa incepem. Luam puiul si il spalam bine bine binee..apoi il "trantim" in apa intr-o olicica,

8 voturi    7 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Chiar aurie, arata bine!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

23 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

6 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de legume