autor:

ALEX

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de pui cu bors

Autor: ALEX (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ALEX (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 iunie 2010

Ingrediente
4 litri de apa, 700g carne de pui, 1 ardei gras, 1 ceapa, 2-3 rosii, 2 morcovi mai mari, 1 kg de bors(daca este prea acru doar 500 ml), 5 oua(optional), 1 cartof mare, taitei (optional), busuioc, sare, piper macinat, marar, patrunjel, smantana

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

10 voturi

Mod de preparare

se pune carnea de pui la fiert in apa cu putina sare si dupa ce da in clocot se ia spuma.Prima apa o puteti arunca sau pastra.Apoi mai lasati puiul sa mai clocoteasca o data si apoi adaugati cartoful taiat cubulete. In timp ce fierbe taiati in cubulete sau dati prin razatoare,legumele adica: morcovii, rosiile, ardeiul, ceapa apoi lasati nin nou sa dea in colocot.Si in cazul in care vreti si taitei, pe acestia ii adaugati odata cu legumele. In acest timp fierbeti borsul si adaugati-l, gustand. Inainte sa opriti focul bateti un ou si puneti-l in ciorba in timp ce amestecati la suprafata cu o furculita pentru a face zdrente, iar pe celelalte 4 (daca doriti)le spargeti fara a strica galbenusul si le dati drumul in ciorba (sunt grozave). Ultimul pas este sa puneti dupa gust sare, piper, busuioc, marar, patrunjel. Ciorba este gata si o puteti servi cu smantana.
Pofta Mare!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de pui cu bors" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de afumatura

Ciorba de afumatura

Se spala ciolanul si se pune la fiert in 2-2,5 l apa rece. Se fierbe incet pana cand carnea se inmoaie.

23 voturi    1 comentariu
1h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de vacuta cu legume si smantana

Ciorba de vacuta cu legume si smantana

Ciorba de vacuta este o ciorba preferata de toti membrii familiei, fiind bogata in legume. Gasindu-se

12 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
331.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    mariana , 10 august 2013

    am facut-o si este grozava

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 15 iunie 2010

    De ce pui tu cartoful primul cand el fierbe cel mai repede?

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 15 iunie 2010

    Un bors foarte bun...mai ales pentru caldura asta!

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

10 voturi

Ingrediente

  • 4 litri de apa
  • 700g carne de pui
  • 1 ardei gras
  • 1 ceapa
  • 2-3 rosii
  • 2 morcovi mai mari
  • 1 kg de bors(daca este prea acru doar 500 ml)
  • 5 oua(optional)
  • 1 cartof mare
  • taitei (optional)
  • busuioc
  • sare
  • piper macinat
  • marar
  • patrunjel
  • smantana

Raporteaza reteta

Retete
de ALEX
Muschi de Porc La Cuptor Simplu si Usor

Muschi de Porc La Cuptor Simplu si Usor

Se spala muschiul, se aseaza intr-o tava unsa cu putin ulei si apoi se unge cu un sos facut din sare,

3 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Mancaruri cu carne

mariana

am facut-o si este grozava

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

24 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

6 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de pui a la grec