Carnea se spala, se pune la fiert. Se strange spuma, se adauga ceapa, ardeiul taiat marunt si 2 frunze de dafin.
Se lasa sa fiarba carnea incet la foc mic aproximativ 1 ora.
In timpul acesta, cartofii si morcovul spalati si curatati se taie cubulete, se spala orezul (daca e orez prefiert nu se spala).
Dupa ce a fiert carnea se adauga cartofii, morcovul si orezul. Se da focul mai tare pentru 30 minute.
Dupa fierberea legumelor se adauga bors. Se fierbe 1-2 min, dupa care se potriveste cu sare.
Se adauga verdeata, se stinge focul si se lasa ciorba acoperita 20-30 min ca sa se patrunda.
In general, exista variatii de la reteta prezentata. Se poate folosi alt tip de carne (in acest caz se modifica timpul de fierbere a carnii), in schimbul orezului se pot adauga taitei. Personal am folosit doar jumatate din ardei si am adaugat si o mica sfecla rosie data prin razatoare (de unde si tenta rosie a ciorbei din poza).

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii