autor:

Fara foto

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de pui cu legume si orez

Autor: Eugen (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 februarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Eugen (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 februarie 2015

Ingrediente
Carne pui 500 g, Ceapa alba 2 buc, Ardei gras 1 buc, Morcov 1 buc, Cartofi 2 buc, Orez 2 linguri, Bors acru 1 pahar sau suc de lamiie de la ½ lamiie, Frunza dafin 2 buc, Patrunjel verde 1 legatura, Sare 1 lingura

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Carnea se spala, se pune la fiert. Se strange spuma, se adauga ceapa, ardeiul taiat marunt si 2 frunze de dafin.



Se lasa sa fiarba carnea incet la foc mic aproximativ 1 ora.



In timpul acesta, cartofii si morcovul spalati si curatati se taie cubulete, se spala orezul (daca e orez prefiert nu se spala).

Dupa ce a fiert carnea se adauga cartofii, morcovul si orezul. Se da focul mai tare pentru 30 minute.



Dupa fierberea legumelor se adauga bors. Se fierbe 1-2 min, dupa care se potriveste cu sare.



Se adauga verdeata, se stinge focul si se lasa ciorba acoperita 20-30 min ca sa se patrunda.



In general, exista variatii de la reteta prezentata. Se poate folosi alt tip de carne (in acest caz se modifica timpul de fierbere a carnii), in schimbul orezului se pot adauga taitei. Personal am folosit doar jumatate din ardei si am adaugat si o mica sfecla rosie data prin razatoare (de unde si tenta rosie a ciorbei din poza).
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de pui cu legume si orez" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de sfecla cu fasole

Ciorba de sfecla cu fasole

Fierbem sfecla data pe razatoare in apa cu sare, piper boabe, o foaie de dafin, otet. Cand sfecla

66 voturi    15 comentarii
1h 20 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de fasole boabe cu coaste afumate

Ciorba de fasole boabe cu coaste afumate

Alegem fasolea si o punem cateva ore la inmuiat (de preferat peste noapte) . O oparim de 3 ori.

19 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Carne pui 500 g
  • Ceapa alba 2 buc
  • Ardei gras 1 buc
  • Morcov 1 buc
  • Cartofi 2 buc
  • Orez 2 linguri
  • Bors acru 1 pahar sau suc de lamiie de la ½ lamiie
  • Frunza dafin 2 buc
  • Patrunjel verde 1 legatura
  • Sare 1 lingura

Raporteaza reteta

Retete
de Eugen
Pui cu orez la cuptor

Pui cu orez la cuptor

1. Carnea de pui se spala si se pune la fiert pentru 20-25 de minute (nu mai mult!) in 4-5 pahare

1 vot    1 comentariu
1h
Mancaruri cu carne
Ciorba de peste

Ciorba de peste

Intr-o cratita se toarna apa si se pune la fiert. Se pregatesc legumele spalte si curatate: morcovii-rondele,

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu peste
Cartofi cu carne la cuptor

Cartofi cu carne la cuptor

Carnea spalata se portioneaza, se sareaza si se amesteca cu boia, piper. Se adauga ceapa taiata

1 vot    0 comentarii
1h 25 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba a la grec Ciorba a la grec

Carnea de pui, spalata si taiata in bucati, se pune la fiert in 5 litri de apa. Din cand in cand se spumeaza. .Se adauga ceapa taiata

94 voturi    11 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de miel reţetă tradiţională Ciorbă de miel reţetă tradiţională

se tine carnea o jumatate de ora in apa rece ca sa iasa sangele, dupa care se spala cu apa calda. se pune la fiert , se aduna spuma

43 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de perisoare (idee Daf)