autor:

Fara foto

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de pui cu legume si orez

Autor: Eugen (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 februarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Eugen (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 februarie 2015

Ingrediente
Carne pui 500 g, Ceapa alba 2 buc, Ardei gras 1 buc, Morcov 1 buc, Cartofi 2 buc, Orez 2 linguri, Bors acru 1 pahar sau suc de lamiie de la ½ lamiie, Frunza dafin 2 buc, Patrunjel verde 1 legatura, Sare 1 lingura

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Carnea se spala, se pune la fiert. Se strange spuma, se adauga ceapa, ardeiul taiat marunt si 2 frunze de dafin.



Se lasa sa fiarba carnea incet la foc mic aproximativ 1 ora.



In timpul acesta, cartofii si morcovul spalati si curatati se taie cubulete, se spala orezul (daca e orez prefiert nu se spala).

Dupa ce a fiert carnea se adauga cartofii, morcovul si orezul. Se da focul mai tare pentru 30 minute.



Dupa fierberea legumelor se adauga bors. Se fierbe 1-2 min, dupa care se potriveste cu sare.



Se adauga verdeata, se stinge focul si se lasa ciorba acoperita 20-30 min ca sa se patrunda.



In general, exista variatii de la reteta prezentata. Se poate folosi alt tip de carne (in acest caz se modifica timpul de fierbere a carnii), in schimbul orezului se pot adauga taitei. Personal am folosit doar jumatate din ardei si am adaugat si o mica sfecla rosie data prin razatoare (de unde si tenta rosie a ciorbei din poza).
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de pui cu legume si orez" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de burta

Ciorba de burta

Sseparat se da intr-un clocot oasele de vita pentru a se curata si spala, dupa care in oala pentru

8 voturi    1 comentariu
5h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba pescareasca cu zeama de varza

Ciorba pescareasca cu zeama de varza

Zeama de varza( cantitatea este in functie de cat de acra vreti sa fie ciorba) se pune la fiert impreuna

6 voturi    8 comentarii
30 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Carne pui 500 g
  • Ceapa alba 2 buc
  • Ardei gras 1 buc
  • Morcov 1 buc
  • Cartofi 2 buc
  • Orez 2 linguri
  • Bors acru 1 pahar sau suc de lamiie de la ½ lamiie
  • Frunza dafin 2 buc
  • Patrunjel verde 1 legatura
  • Sare 1 lingura

Raporteaza reteta

Retete
de Eugen
Pui cu orez la cuptor

Pui cu orez la cuptor

1. Carnea de pui se spala si se pune la fiert pentru 20-25 de minute (nu mai mult!) in 4-5 pahare

1 vot    1 comentariu
1h
Mancaruri cu carne
Ciorba de peste

Ciorba de peste

Intr-o cratita se toarna apa si se pune la fiert. Se pregatesc legumele spalte si curatate: morcovii-rondele,

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu peste
Cartofi cu carne la cuptor

Cartofi cu carne la cuptor

Carnea spalata se portioneaza, se sareaza si se amesteca cu boia, piper. Se adauga ceapa taiata

1 vot    0 comentarii
1h 25 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

22 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

5 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de peste