Ciorba de pui cu legume si orez

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Ciorba de pui cu legume si orez

Ingrediente

  • Carne pui 500 g
  • Ceapa alba 2 buc
  • Ardei gras 1 buc
  • Morcov 1 buc
  • Cartofi 2 buc
  • Orez 2 linguri
  • Bors acru 1 pahar sau suc de lamiie de la ½ lamiie
  • Frunza dafin 2 buc
  • Patrunjel verde 1 legatura
  • Sare 1 lingura

Mod de preparare

Carnea se spala, se pune la fiert. Se strange spuma, se adauga ceapa, ardeiul taiat marunt si 2 frunze de dafin.

Se lasa sa fiarba carnea incet la foc mic aproximativ 1 ora.

In timpul acesta, cartofii si morcovul spalati si curatati se taie cubulete, se spala orezul (daca e orez prefiert nu se spala).

Dupa ce a fiert carnea se adauga cartofii, morcovul si orezul. Se da focul mai tare pentru 30 minute.

Dupa fierberea legumelor se adauga bors. Se fierbe 1-2 min, dupa care se potriveste cu sare.

Se adauga verdeata, se stinge focul si se lasa ciorba acoperita 20-30 min ca sa se patrunda.

In general, exista variatii de la reteta prezentata. Se poate folosi alt tip de carne (in acest caz se modifica timpul de fierbere a carnii), in schimbul orezului se pot adauga taitei. Personal am folosit doar jumatate din ardei si am adaugat si o mica sfecla rosie data prin razatoare (de unde si tenta rosie a ciorbei din poza).

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Zacusca picanta cu vinete

Zacusca picanta cu vinete

Zacusca picanta cu vinete
Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura reteta simpla. Cum se face reteta de dulceata de zmeura fara conservanti.

Dulceata de zmeura