autor:

Fara foto

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de pui cu smantana

Autor: Monica Tone (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 26 octombrie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Monica Tone (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 26 octombrie 2007

Ingrediente
Un piept de pui dezosat, un borcan de smantana cu grasime mare, o legatura patrunjel verde, o lingura cu ulei, un morcov, o telina (radacina mijlocie), 2 cepe rosii, doi ardei grasi (verede si rosu), sare, fidea.

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

65 voturi

Mod de preparare

Ceapa se toaca foarte marunt. Telina si morcul se dau pe razatoarea mica. Ardeii se toc si ei. Se pun aceste ingrediente la fiert intr-o cratita de 5 litri plica cu apa. De ce se pune apa multa de la inceput? Pentru ca legumele sa de-a gust in toata supa. In timpul fierberii legumelor pieptul de pui se taie cubulete. Cand legumele au fiert pe jumatate se adauga pietul de pui si uleiul. Se fierbe ciorba bine. Spre final se adauga fideaua. Cand este gata se opeste focul, se mai lasa 5 minute si se adauga smantana. Smantana se adauga dupa 5 minute pentru asi pastra consistenta. Se adauga apoi patrunjelul taiat fin. Ciorba se servesre calda in boluri speciale, cu putin piper, mujdei de usturoi, si ardei iute, dupa preferintele fiecaruia. Ardeiul gras, verde si rosu, morcovul, ceapa rosie vor da un aspect placut acestei ciorbe, combinatia de culori fiind absolut necesara in prepararea oricarui fel de mancare. Atata aspectul cat si gustul aceste ciorbe este excelent.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de pui cu smantana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de pui cu smantana

Ciorba de pui cu smantana

Se pune carnea la fiert in apa cu sare iar cind clocoteste se spumuieste. Se adaufa toate legumele

22 voturi    2 comentarii
50 min
Borsuri si Ciorbe
Storceag (storceac)

Storceag (storceac)

Storceagul sau storceacul cum i se mai spune, este o ciorbă de pește specifică Deltei Dunării.

37 voturi    15 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    valy , 14 ianuarie 2009

    of, Doamne....mai bine ma insor...

  • Fara foto

    iancu alina (Bucatar) , 07 iulie 2008

    acum vara e perfecta ca nustiu ce sa mai gatesc inafara de supa de legume etc bv e super gustoasa

  • Fara foto

    adrib , 23 mai 2008

    Buton de preparare nu puteti pune? :)

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

65 voturi

Ingrediente

  • Un piept de pui dezosat
  • un borcan de smantana cu grasime mare
  • o legatura patrunjel verde
  • o lingura cu ulei
  • un morcov
  • o telina (radacina mijlocie)
  • 2 cepe rosii
  • doi ardei grasi (verede si rosu)
  • sare
  • fidea.

Raporteaza reteta

valy

of, Doamne....mai bine ma insor...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba a la grec Ciorba a la grec

Carnea de pui, spalata si taiata in bucati, se pune la fiert in 5 litri de apa. Din cand in cand se spumeaza. .Se adauga ceapa taiata

94 voturi    11 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de miel reţetă tradiţională Ciorbă de miel reţetă tradiţională

se tine carnea o jumatate de ora in apa rece ca sa iasa sangele, dupa care se spala cu apa calda. se pune la fiert , se aduna spuma

43 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de fasole uscata combinata, cu ciolan afumat