autor:

jsabrina

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de pui greceasca

Autor: jsabrina (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Grecia


    Reteta postata pe: 10 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: jsabrina (Chef de cuisine)   
Specific:  

Grecia


Reteta postata pe: 10 martie 2010

Ingrediente
4 Pulpe de pui, 2 Cepe, 2 Morcovi, 2 Pastarnac, 1 Telina Mica, 2 Cartofi, 1 Legatura de patrunjel, 2 Linguri de delikat, 2 Linguri de bors ( praf ), 5 Linguri de smantana, 3 Oua, Taietei ( se gasesc in comert, sau se prepara in casa )

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Reteta nu este ca la carte, este ca la cartea mea ! Va asigur ca daca veti urma instructiunile cu \"sfintenie\" o sa obtineti o ciorba exceptionala.

Pulpele se pun la fiert in 4 l de apa. Se lasa la fiert pana ce spumeaza , se curata spuma si se scot pentru a fi dezosate.
Dupa ce le-ati dezosat puneti-le inapoi in aceiasi oala la fiert .
Razuiti UN morcov, UN pastarnac si telina si punetile intr-un castron. Intr-o tigaie, fara ulei caliti un pic legumele razuite apoi adaugatile in oala la fiert.
Curatati ceapa , morcovul si pastarnacul care au mai ramas si punetile INTREGI in oala. Cartofii se taie cubulete si se adauga si ei la fiert.
Lasati totul la foc mic pana se fierb legumele si carnea.
Adaugati spre sfarsit taieteii, delicatul si borsul pana acestia se fierb si opriti focul.
Dupa ce ati oprit focul, scoateti din ciorba morcovul, telina si ceapa.
Separat, intr-un castron, se separa galbenusul de albus , si se pastreaza doar GALBENUSUL, care se amesteca cu smantana.
Peste smantana , luati cu polonicul ciorba si adaugati cate putin amestecand continu, pana ce smantana ajunge la temperatura ciorbei.
Adaugati smantana si oul amestecate cu ciorba fierbinte in oala, amestecand continu.
Lasati ciorba inca 10 minute sa se mai raceasca si adaugati patrunjelul tocat marunt.

O reteta minunata va recomand cu caldura sa o incercati !
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de pui greceasca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de pui

Ciorba de pui

Se fierbe puiul timp de o ora la foc mic in 3,5 litri de apa rece. Se spumeaza. Cand nu mai face

5 voturi    2 comentarii
4h
Borsuri si Ciorbe
CIORBA DE PESTE TARANEASCA

CIORBA DE PESTE TARANEASCA

Zarzavatul se curata,se spala,se toaca cubulete,se da prin razatoare sau se taie pestisori si se

244 voturi    48 comentarii
30 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 13 martie 2010

    Foarte aromata!

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

    Sunt sigura ca este delicioasa.

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • 4 Pulpe de pui
  • 2 Cepe
  • 2 Morcovi
  • 2 Pastarnac
  • 1 Telina Mica
  • 2 Cartofi
  • 1 Legatura de patrunjel
  • 2 Linguri de delikat
  • 2 Linguri de bors ( praf )
  • 5 Linguri de smantana
  • 3 Oua
  • Taietei ( se gasesc in comert
  • sau se prepara in casa )

Raporteaza reteta

Retete
de jsabrina
Pilaf cu ciuperci si pui

Pilaf cu ciuperci si pui

Se portioneaza puiul ( alegem doar copanele si pieptul ), se spala bine si se pune la fiert, apoi

91 voturi    16 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Taietei Chinezesti

Taietei Chinezesti

S-a facut seara. Si cum nora pentru mama nu poate fi captivanta decat cu o portie de taietei chinezesti...uite

8 voturi    5 comentarii
20 min
Paste si pizza
Pui aromat a la`Sabrina

Pui aromat a la`Sabrina

Haideti sa incepem. Luam puiul si il spalam bine bine binee..apoi il "trantim" in apa intr-o olicica,

8 voturi    7 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Foarte aromata!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba a la grec Ciorba a la grec

Carnea de pui, spalata si taiata in bucati, se pune la fiert in 5 litri de apa. Din cand in cand se spumeaza. .Se adauga ceapa taiata

94 voturi    11 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de miel reţetă tradiţională Ciorbă de miel reţetă tradiţională

se tine carnea o jumatate de ora in apa rece ca sa iasa sangele, dupa care se spala cu apa calda. se pune la fiert , se aduna spuma

43 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
CIORBA DE SFECLA