autor:

jsabrina

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de pui greceasca

Autor: jsabrina (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Grecia


    Reteta postata pe: 10 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: jsabrina (Chef de cuisine)   
Specific:  

Grecia


Reteta postata pe: 10 martie 2010

Ingrediente
4 Pulpe de pui, 2 Cepe, 2 Morcovi, 2 Pastarnac, 1 Telina Mica, 2 Cartofi, 1 Legatura de patrunjel, 2 Linguri de delikat, 2 Linguri de bors ( praf ), 5 Linguri de smantana, 3 Oua, Taietei ( se gasesc in comert, sau se prepara in casa )

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Reteta nu este ca la carte, este ca la cartea mea ! Va asigur ca daca veti urma instructiunile cu \"sfintenie\" o sa obtineti o ciorba exceptionala.

Pulpele se pun la fiert in 4 l de apa. Se lasa la fiert pana ce spumeaza , se curata spuma si se scot pentru a fi dezosate.
Dupa ce le-ati dezosat puneti-le inapoi in aceiasi oala la fiert .
Razuiti UN morcov, UN pastarnac si telina si punetile intr-un castron. Intr-o tigaie, fara ulei caliti un pic legumele razuite apoi adaugatile in oala la fiert.
Curatati ceapa , morcovul si pastarnacul care au mai ramas si punetile INTREGI in oala. Cartofii se taie cubulete si se adauga si ei la fiert.
Lasati totul la foc mic pana se fierb legumele si carnea.
Adaugati spre sfarsit taieteii, delicatul si borsul pana acestia se fierb si opriti focul.
Dupa ce ati oprit focul, scoateti din ciorba morcovul, telina si ceapa.
Separat, intr-un castron, se separa galbenusul de albus , si se pastreaza doar GALBENUSUL, care se amesteca cu smantana.
Peste smantana , luati cu polonicul ciorba si adaugati cate putin amestecand continu, pana ce smantana ajunge la temperatura ciorbei.
Adaugati smantana si oul amestecate cu ciorba fierbinte in oala, amestecand continu.
Lasati ciorba inca 10 minute sa se mai raceasca si adaugati patrunjelul tocat marunt.

O reteta minunata va recomand cu caldura sa o incercati !
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de pui greceasca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Bors de cocos cu taitei de casa

Bors de cocos cu taitei de casa

Se pune carnea la fiert in 2-3 l de apa cu un praf de sare. Dupa primul clocot se spumeaza si apoi

0 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de fasole boabe cu soric si afumatura

Ciorba de fasole boabe cu soric si afumatura

Fasolea se alege , se spala si se pune in apa rece cu o seara inainte de a fi preparata pentru ca

5 voturi    3 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 13 martie 2010

    Foarte aromata!

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

    Sunt sigura ca este delicioasa.

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • 4 Pulpe de pui
  • 2 Cepe
  • 2 Morcovi
  • 2 Pastarnac
  • 1 Telina Mica
  • 2 Cartofi
  • 1 Legatura de patrunjel
  • 2 Linguri de delikat
  • 2 Linguri de bors ( praf )
  • 5 Linguri de smantana
  • 3 Oua
  • Taietei ( se gasesc in comert
  • sau se prepara in casa )

Raporteaza reteta

Retete
de jsabrina
Pilaf cu ciuperci si pui

Pilaf cu ciuperci si pui

Se portioneaza puiul ( alegem doar copanele si pieptul ), se spala bine si se pune la fiert, apoi

91 voturi    16 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Taietei Chinezesti

Taietei Chinezesti

S-a facut seara. Si cum nora pentru mama nu poate fi captivanta decat cu o portie de taietei chinezesti...uite

8 voturi    5 comentarii
20 min
Paste si pizza
Pui aromat a la`Sabrina

Pui aromat a la`Sabrina

Haideti sa incepem. Luam puiul si il spalam bine bine binee..apoi il "trantim" in apa intr-o olicica,

8 voturi    7 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Foarte aromata!

Adauga reteta
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

22 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

5 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de sira de porc cu taitei de casa