autor:

flori de piatra

» » Borsuri si Ciorbe

CIORBA DE RATA

Autor: flori de piatra (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: flori de piatra (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 iunie 2009

Ingrediente
Carne de rata (fara piept si picioare), 2 cepe, morcov, pastarnac, telina ,ardei, suc de rosii, sare, bors sau orice altceva pentru acrit,1 ou, leustean verde sau orice tip de verdeata preferati

Dificultate: Medie Timp: 1h

40 voturi

Mod de preparare

Se portioneaza carnea de rata, se pune la fiert in apa rece, se arunca prima apa cand incepe sa fiarba.Se spala din nou carnea si se pune la fiert in alta apa.Se spumeaza si se lasa sa fiarba putin mai mult deoarece carnea de rata este mai tare decat carnea de pui sau gaina.Cand incepe sa se patrunda se adauga ceapa, morcovul, pastarnacul si telina ticate marunt sau date pe razatoare.Se lasa sa fiarba, iar dupa un timp aproape de final se pune ardeiul tocat marunt. Se potriveste de sare, se adauga sucul de rosii.La final, cand toate sunt fierte se acreste ciorba si se drege cu ou.Se opreste focul , se presara verdeata dorita si se acopera oala cateva minute inainte de servire.
Daca ti-a placut reteta noastra "CIORBA DE RATA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de curcan

Ciorba de curcan

Mod de preparare: Se curata curcanul, se spala, se pune la fiert.Prima apa se arunca si se pune

14 voturi    11 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Se spala bine rasolul de porc. Se pune la fiert intr-o oala de 4 litri cu apa. Se adauga o lingurita

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 01 octombrie 2010

    Nu am mancat de mult asa ceva,din copilarie cand parintii mei cresteau in curte rate.

  • flori de piatra

    flori de piatra (Chef de cuisine) , 17 noiembrie 2009

    Iti raspund cu multa placere, desi acum nu se mai stie cine face comentariul , daca nu esti logat. ,,cand incepe sa se patrunda''= cand carnea incepe sa fie fiarta, pt. ca la inceput de fierbere are tendinte de intarire, apoi incepe sa se fragezeasca (sa se inmoaie) ,, se drege cu ou"= se pun in ciorba oua batute bine intr-un vas; oul are rol de a mai lua din surplusul de acreala sau sare, da un gust mai bun Sper sa-ti fie de folos !

  • Fara foto

    andrei , 08 noiembrie 2009

    saru` mana! imi spuneti si mie va rog ce vrea sa insemne "cand incepe sa se patrunda" si "se drege cu ou" ?

    • Fara foto

      florenta , 27 octombrie 2009

      bravo,executata cu adevarat profesional,cu mult bun gust!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 12 iulie 2009

      Farte bine arata ciorba!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

40 voturi

Ingrediente

  • Carne de rata (fara piept si picioare)
  • 2 cepe
  • morcov
  • pastarnac
  • telina ,ardei
  • suc de rosii
  • sare
  • bors sau orice altceva pentru acrit,1 ou
  • leustean verde sau orice tip de verdeata preferati

Raporteaza reteta

Retete
de flori de piatra
Iepure cu masline

Iepure cu masline

Se spala iepurele f. bine, se curata de pielite, par, alice si se curge de sangele pe care-l lasa.

20 voturi    3 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Tochitura de vanat

Tochitura de vanat

Maruntaiele se spala bine in apa rece. Se toaca in cubulete potrivite si se pun in uleiul deja incins

16 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Supa cu galuste

Supa cu galuste

Se spala carnea de pasare si se pune la fiert. Se ia spuma pe care o lasa, se adauga ceapa, pastarnacul,

31 voturi    16 comentarii
2h
Supe de carne

constanta proca (Chef de cuisine)

Nu am mancat de mult asa ceva,din copilarie cand parintii mei cresteau in curte rate.

Adauga reteta
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

22 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

5 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de berbecut