autor:

autor

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de rosii

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
2 kg rosii, 2 cepe, 1 ceasca orez, 1 lingura zahar, 2-3 linguri ulei, patrunjel verde, sare

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

86 voturi

Mod de preparare

Ceapa taiata marunt se pune sa fiarba cu apa rece. Dupa citeva clocote se adauga rosiile si se lasa sa fiarba bine. Se trece totul prin sita. Separat se inabusa orezul in ulei, se picura putina apa fierbinte si apoi se pune la fiert. Dupa ce a scazut apa si este aproape fiert, se toarna orezul in zeama de rosii strecurata si se fierbe bine. La urma se adauga zaharul si se serveste cu patrunjel verde tocat marunt, un pahar de zeama de rosii crude si ardei dati prin masina de carne impreuna cu frunze de telina, toate adaugate in ultimul moment pentru a revitaminiza ciorba.
Ceapa taiata marunt se pune sa fiarba cu apa rece. Dupa citeva clocote se adauga rosiile si se lasa sa fiarba bine. Se trece totul prin sita. Separat
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de rosii" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Borsuri si Ciorbe
Ciorba cu zucchini si rosii

Ciorba cu zucchini si rosii

Se curata toate legumele si se spala. Ceapa se toaca marunt. Zucchini si cartofii cubulete. Morcovul

1 vot    1 comentariu
1h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de pui cu rosii de la Cirio

Ciorba de pui cu rosii de la Cirio

Se pune carnea la fiert intr-o oala cu apa si o lingurita de sare. Lasam sa dea de 2-3 ori in clocot

19 voturi    2 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Constantin Cristache , 16 august 2013

    mi se pare o idee excelenta! see you revitaminizarea ciorbei si face sens.. multumesc pt.aceste sfaturi atat de utile care inbunatatesc gustul mancarii si nu in ultimul rand pt sanatate. multumesc mult si mai vino see you iastfel de idei.

Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

86 voturi

Ingrediente

  • 2 kg rosii
  • 2 cepe
  • 1 ceasca orez
  • 1 lingura zahar
  • 2-3 linguri ulei
  • patrunjel verde
  • sare

Raporteaza reteta

Ciorba ardeleneasca de salata

Ciorba ardeleneasca de salata

Salata se spala foarte bine si se oparesete in apa clocotita 5-10 minute. Se scoate cu sita, se scurge

61 voturi    1 comentariu
45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de burta

Ciorba de burta

Se spala in mai multe ape si se curata cu sare, pina ramin albe, burta si piciorul. Se pun la

2126 voturi    71 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Zama cu afumatura

Zama cu afumatura

Zama asta este un hit, cu mana pe inima va spun ca e cea mai buna din toate ciorbele din lume! Carnea

6 voturi    0 comentarii
nespecificat
Borsuri si Ciorbe
Adauga reteta
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

21 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

5 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe