ciorba de rosiii

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 1/2 - 2 kg rosii,
  • 3 cepe,
  • 1 morcov, 1 pasttrnac,
  • 1 patrunjel, 4 ardei grasi,
  • o mina de fasole grasa,
  • 2-3 cartofi, verdeata,
  • 1 lingura zahar,
  • 2 linguri orez,
  • 3 linguri ulei, sare.

Mod de preparare

Rosiile, zarzavatul si jumatate din cantitatea de ceapa se spala, se taie si se pun la fiert cu apa rece si sare.

Cind sint bine fierte se trec prin sita, iar zarzavatul se taie in bucati mici.

Separat se inabusa in ulei restul de ceapa taiata marunt, fasolea taiata bucatele si orezul.

Se picura apa si, cind fasolea este bine fiarta, se adauga zeama de rosii si zarzavatul fiert, ardeii copti curatati de pielita si taiati felii, 1-2 ardei cruzi. Se adauga zaharul.

Se serveste cu patrunjel verde tocat si un pahar de zeama de rosii crude.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Supa de ceapa

Supa de ceapa

Se pune untul la topit in care se caleste ceapa taiata cubulete si usturoiul intreg.

Supa de ceapa
Ostropel de pui

Ostropel de pui

Ostropel de pui
Negresa cu ciocolata

Negresa cu ciocolata

Negresa cu ciocolata
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise