autor:

Fara foto

» » Borsuri si Ciorbe

ciorba de rosiii

Autor: neacsu laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: neacsu laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 iunie 2008

Ingrediente
1 1/2 - 2 kg rosii, , 3 cepe, , 1 morcov, 1 pasttrnac,, 1 patrunjel, 4 ardei grasi,, o mina de fasole grasa, , 2-3 cartofi, verdeata, , 1 lingura zahar,, 2 linguri orez, , 3 linguri ulei, sare.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Rosiile, zarzavatul si jumatate din cantitatea de ceapa se spala, se taie si se pun la fiert cu apa rece si sare.

Cind sint bine fierte se trec prin sita, iar zarzavatul se taie in bucati mici.

Separat se inabusa in ulei restul de ceapa taiata marunt, fasolea taiata bucatele si orezul.

Se picura apa si, cind fasolea este bine fiarta, se adauga zeama de rosii si zarzavatul fiert, ardeii copti curatati de pielita si taiati felii, 1-2 ardei cruzi. Se adauga zaharul.

Se serveste cu patrunjel verde tocat si un pahar de zeama de rosii crude.
Daca ti-a placut reteta noastra "ciorba de rosiii" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de pui

Ciorba de pui

Se pune la fiert carnea de pui, se lasa foc potrivit, cand incepe sa fiarba carnea, deasupra se

8 voturi    8 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de urzici cu orez

Ciorba de urzici cu orez

Curatam urzicile de eventualele mizerii, apoi le spalam bine sub jetul de apa si le punem la scurs. Curatam

10 voturi    8 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • 1 1/2 - 2 kg rosii
  • 3 cepe
  • 1 morcov
  • 1 pasttrnac,
  • 1 patrunjel
  • 4 ardei grasi,
  • o mina de fasole grasa
  • 2-3 cartofi
  • verdeata
  • 1 lingura zahar,
  • 2 linguri orez
  • 3 linguri ulei
  • sare.

Raporteaza reteta

Retete
de neacsu laura
prajitura cu visine

prajitura cu visine

se amesteca galbenusurile cu uleiul ca o maioneza si se baga la frigider pina batem albusurile.albusurile

1 vot    1 comentariu
40 min
Dulciuri diverse
tort cu fructe.

tort cu fructe.

Blatul se realizeaza dupa metoda generala. Se imparte in trei foi, se insiropeaza si se umplu cu

5 voturi    6 comentarii
1h
Torturi
Oua vopsite

Oua vopsite

Iei ouale le speli foarte bine cu apa calda si detergent si le clatesti la fel de bine. Le pui la

4 voturi    5 comentarii
15 min
Aperitive cu oua
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorbă de miel reţetă tradiţională Ciorbă de miel reţetă tradiţională

se tine carnea o jumatate de ora in apa rece ca sa iasa sangele, dupa care se spala cu apa calda. se pune la fiert , se aduna spuma

42 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de miel reţetă Ciorbă de miel reţetă

Carnea de miel se pune într-o oală cu doi litri de apă rece şi se lasă la o parte 15 minute, ca să se dizolve substanţele

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de miel cu loboda rosie