Se spala salata frunza cu frunz si se taie in fasii de 1 cm latime
Slaninuta se taie cubulete si se pune la prajit in oala in care v-om pregati ciorbica.Cand e prajita bine se adauga frunzele de salata si se calesc putin.Se adauga 3-4 l de apa ,sare si mararul tocat marunt ,si se lasa sa fiarba cam 15 minute.
Intr-un bol mai marisor se amesteca 2 galbenusuri, faina,usturoiul pisat ,iaurtul,zeama de lamaie si 2-3 polonice de apa in care fierbe salata.Se pune in oala amestecand mereu , se adauga orezul si se lasa sa dea cateva clocote. La urma punem ouale unul cate unul ,lasand sa cada prima data albusul si pe urma galbenusul (ca si cand separam albusul de galbenus) .Dregem gustul cu sare ,piper,suc de lamaie si smantana si mai lasam 10 minute la foc.
Aceasta ciorbita se poate servi cu balmos sau balmus ( o mamaliga facuta din jintuit-zer si lapte de oaie)

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii