autor:

» » Borsuri si Ciorbe

CIORBA DE SALATA

Autor: SAVIN EMILIA MIHAELA (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 03 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: SAVIN EMILIA MIHAELA (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 03 iunie 2008

Ingrediente
-doua salate mari, -1 ceapa, -cateva jumari sau sunca, -o cana suc de rosii, -½ sau ¾ bors, - fidea, -leustean, -marar, -sare, -delicat, -ou

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

20 voturi

Mod de preparare

Jumarile ( sau sunca, care se taie cubulete) se călesc, cand sunt aproape gata se adaugă ceapa tocata marunt si se caleste in continuare pana devine sticloasa.
Apoi se adauga sucul de rosii si se mai lasa 5 minute sa fiarbă, dupa care se adauga salata tocată mărunt si se lasa sa se inmoaie salata.
Apoi se adaugă borşul si apa si se lasa sa fiarba.
Când este aproape gata se adauga fideaua , oul batul, se drege cu sare, iar la final se adaugă mararul si leusteanul tocat.
Poftă buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "CIORBA DE SALATA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
CIORBA DE SALATA CU PAPARADA

CIORBA DE SALATA CU PAPARADA

Se taie baconul feliute subtiri si se prajesc. Eu golesc grasimea de la bacon si folosesc fat free

12 voturi    3 comentarii
1h 20 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de salata cu zer si lapte batut

Ciorba de salata cu zer si lapte batut

Salata verde se desface frunza cu frunza si se spala bine , apoi se pune la scurs.Dupe aceasta ,

10 voturi    7 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Liviu

    Liviu (Chef de cuisine):

    Nu am adaugat Delikat si fidea in schimb am adaugat cam 1 lingura de orez si seminte de chimen prajite in tigaie in prealabil si a iesit F.buna si in acest fel

  • 7 comentarii

  • Hilde Natu , 06 iulie 2013

    incercati sa puneti si usturoi, cand fierbe, si doar marar nu si leustean....eu nu pun nici suc de rosii, dar voi incerca, poate ne place.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 25 august 2012

    Am mancat ciorba de salata la fiica mea la Brasov ,dar cu piept de pui taiat fideluta ,a fost foarte bun !

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 12 iulie 2012

    Este o ciorba racoritoare, buna.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 06 iulie 2010

      Merita incercata !

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2010

      Imi place foarte mult...

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 24 ianuarie 2010

      N-am mancat niciodata astfel de ciorba de salata...dar nu se stie niciodata. La noi se face complet altfel....

    • LAURA. BRASOV , 06 februarie 2009

      O reteta simpla si la indemana oricui! Multumesc mult pentru postare!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

20 voturi

Ingrediente

  • -doua salate mari
  • -1 ceapa
  • -cateva jumari sau sunca
  • -o cana suc de rosii
  • -½ sau ¾ bors
  • - fidea
  • -leustean
  • -marar
  • -sare
  • -delicat
  • -ou

Raporteaza reteta

Retete
de SAVIN EMILIA MIHAELA
Prajitura cu capsuni

Prajitura cu capsuni

Laptele se pune pe foc cu zahărul, când ajunge la punctual de fierbere se adaugă amidonul dizolvat

18 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Biscuiţi cu fulgi de ovaz

Biscuiţi cu fulgi de ovaz

Margarina se freacă cu zahărul , apoi se încorporează oul. Făina se amestecă cu sarea, praful

15 voturi    2 comentarii
45 min
Prajituri
Sirop de căpşuni

Sirop de căpşuni

Căpşunile de curăţă de codiţe, se spală si se toarnă zahărul peste ele. Se lasă peste noapte

46 voturi    7 comentarii
3h
Sucuri si compoturi de fructe

constanta proca (Chef de cuisine)

Am mancat ciorba de salata la fiica mea la Brasov ,dar cu piept de pui taiat fideluta ,a fost foarte bun !

Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba a la grec Ciorba a la grec

Carnea de pui, spalata si taiata in bucati, se pune la fiert in 5 litri de apa. Din cand in cand se spumeaza. .Se adauga ceapa taiata

102 voturi    11 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de miel reţetă tradiţională Ciorbă de miel reţetă tradiţională

se tine carnea o jumatate de ora in apa rece ca sa iasa sangele, dupa care se spala cu apa calda. se pune la fiert , se aduna spuma

44 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de perisoare