Ciorba de Salata a la Nedia

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 salate mari,
  • 1 ceapa,
  • 1 morcov,
  • 12 catei usturoi,
  • 1 lamaie,
  • 2 galbenusuri de ou,
  • marar,
  • 2 linguri ulei,
  • delikat, sare

Mod de preparare

Intr-o oala de 2 litri se pune la fiert apa cu sare si 3 catei de usturoi sfaramati.

Se spala frumos salata si se taie coditele frunzelor,apoi se opareste in apa care am pus-o la fiert.

Salata oparita se strecoara si se raceste in apa cu gheata, apoi se lasa sa se odihneasca cateva minute. Intre timp, in oala in care am fiert in prealabil salata, calim in ulei, ceapa taiata marunt si 3 catei de usturoi sfaramati, apoi adaugam morcovul razuit fin si salata oparita, racita si taiata nu foarte subtire.

Adaugam apoi apa, Delikat (dupa gust), 3 catei usturoi sfaramati si lasam sa fiarba la foc mic.

Dupa ce a dat un clocot, intr-o farfurie, punem cele 2 galbenusuri cu zeama de la jumatate de lamaie si cei 3 catei de usturoi ramasi (sfaramati), amestecam bine compozitia si adaugam marar taiat fin (un pumn). Apoi luam un polonic de ciorba si adaugam peste compozitie sa o omogenizam si adaugam totul peste ciorba. Lasam sa mai dea un clocot si gata. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise