autor:

burdulea maria elena

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de salata cu leustean, absolut senzationala!

Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 aprilie 2010

Ingrediente
5 capatani de salata verde, 100 ml ulei, 2 oua, 300-400 ml lapte, sare, o legatura leustean, 5 catei usturoi, otet dupa gust, optional smantana.

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

8 voturi

Mod de preparare

Curatam salata si o spalam in 3-4 ape. Intro oala de 3 litri, punem uleiul la incins, adaugam salata taiata bucati si o calim la foc domol pana se inchide la culoare(eu asa am invatat de la mama ca prin calire se pierde din amareala salatei). Adaugam 2,5 litri apa si fierbem salata, potrivim de sare si otet. Cand ciorba e fiarta, stingem focul, adaugam cateii de usturoi zdrobiti cu clestele pt usturoi si dregem ciorba: saparam galbenusurile de albusuri(eu am adaugat albusurile in oala cu ciorba), punem galbenusurile intrun castron, le batem bine cu furculita, adaugam putina apa(cam 25 ml), amestecam, adaugam laptele(care trebuie sa fie rece si daca e de casa sa fie fiert inainte si apoi racit), amestecam iar. Luam ciorba fierbinte din oala si adaugam peste amestecul de galbenusuri cu lapte, amestecam, apoi adaugam in oala cu ciorba(mai adaugam sare daca este nevoie, intrucat am adaugat lapte). Deliciul acestei ciorbe este leusteanul, pe care il adaugam tocat marunt in oala sau in farfurie. Se poate adauga smantana in farfurie si se serveste cu mamaliguta calda.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de salata cu leustean, absolut senzationala!" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de burta

Ciorba de burta

Sseparat se da intr-un clocot oasele de vita pentru a se curata si spala, dupa care in oala pentru

8 voturi    1 comentariu
5h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba mea de perisoare

Ciorba mea de perisoare

Se pune oala la fiert,cand fierbe apa se pune zarzavatul tocat se lasa la fiert si se prepara perisoarele

8 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 18 iulie 2010

    Va multumesc mult de aprecieri.

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 16 iulie 2010

    O bunatate.

  • marta gabriela abdelhafiz

    marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 02 iunie 2010

    am auzit ca e o ciorba ardeleneasca foarte buna dar nu am incercat pina acum;pastrat reteta ,o voi face sigur

    • Fara foto

      burdulea maria elena , 18 aprilie 2010

      Mari, daca va place salata si gustul leusteanului iti recomand sa o incerci, e delicioasa.

    • Fara foto

      Madgirl Madgirl (Chef de cuisine) , 16 aprilie 2010

      stiu si eu reteta asta, este foarte buna; eu caleam mai intai o ceapa mica, mi se pare ca o indulceste mai bine iar salata o caleam foarte putin, mai mult inabusita.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 16 aprilie 2010

      Interesantă reţeta ta de ciorbă de salată!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

8 voturi

Ingrediente

  • 5 capatani de salata verde
  • 100 ml ulei
  • 2 oua
  • 300-400 ml lapte
  • sare
  • o legatura leustean
  • 5 catei usturoi
  • otet dupa gust
  • optional smantana.

Raporteaza reteta

Retete
de burdulea maria elena
Tort OM DE ZAPADA

Tort OM DE ZAPADA

Se face un blat dupa metoda: separam albusul de galbenus. Batem spuma tare cu robotul cele 7 albusuri,

9 voturi    10 comentarii
1h
Torturi
Fasole frecata

Fasole frecata

Fasolea spalata, se pune la fiert cu apa rece. Eu obisnuiesc dupa ce incepe fasolea sa fiarba si

11 voturi    21 comentarii
2h 30 min
Retete de post
Chiftele de carne

Chiftele de carne

Punem intrun vas, carnea tocata de vita si de porc, adaugam painea muiata in apa si stoarsa bine,

12 voturi    7 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Va multumesc mult de aprecieri.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

22 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

5 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de peste