Reteta postata pe: 16 aprilie 2010
Ingrediente
5 capatani de salata verde, 100 ml ulei, 2 oua, 300-400 ml lapte, sare, o legatura leustean, 5 catei usturoi, otet dupa gust, optional smantana.
Dificultate: Redusa | Timp: 45 min
Mod de preparare
Curatam salata si o spalam in 3-4 ape. Intro oala de 3 litri, punem uleiul la incins, adaugam salata taiata bucati si o calim la foc domol pana se inchide la culoare(eu asa am invatat de la mama ca prin calire se pierde din amareala salatei). Adaugam 2,5 litri apa si fierbem salata, potrivim de sare si otet. Cand ciorba e fiarta, stingem focul, adaugam cateii de usturoi zdrobiti cu clestele pt usturoi si dregem ciorba: saparam galbenusurile de albusuri(eu am adaugat albusurile in oala cu ciorba), punem galbenusurile intrun castron, le batem bine cu furculita, adaugam putina apa(cam 25 ml), amestecam, adaugam laptele(care trebuie sa fie rece si daca e de casa sa fie fiert inainte si apoi racit), amestecam iar. Luam ciorba fierbinte din oala si adaugam peste amestecul de galbenusuri cu lapte, amestecam, apoi adaugam in oala cu ciorba(mai adaugam sare daca este nevoie, intrucat am adaugat lapte). Deliciul acestei ciorbe este leusteanul, pe care il adaugam tocat marunt in oala sau in farfurie. Se poate adauga smantana in farfurie si se serveste cu mamaliguta calda.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de salata cu leustean, absolut senzationala!" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Curatam toate legumele , le spalam bine si le stergem, apoi le taiem cubulete.
Ceapa curatata o
1 vot
0 comentarii
50 min
1. Se portioneaza afumatura si se spala.
2. Se opareste afumatura pe care vrem sa o folosim. Se
23 voturi
9 comentarii
2h
Recomandari pentru tine si casa ta
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
burdulea maria elena , 18 aprilie 2010
Mari, daca va place salata si gustul leusteanului iti recomand sa o incerci, e delicioasa.
Madgirl Madgirl (Chef de cuisine) , 16 aprilie 2010
stiu si eu reteta asta, este foarte buna; eu caleam mai intai o ceapa mica, mi se pare ca o indulceste mai bine iar salata o caleam foarte putin, mai mult inabusita.
mariana scarlat (Chef de cuisine) , 16 aprilie 2010
Interesantă reţeta ta de ciorbă de salată!