Ciorba de salata cu omleta

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2l de apa
  • 2 salate cu miez tare
  • 1 morcov
  • 1 patrunjel
  • 1 ceapa mare
  • 1 catel de usturoi(facultativ)
  • 1 lingura de faina
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri de smantana
  • 2-3 linguri otet
  • patrunjel tocat
  • sare
  • Omleta din
  • 150g slanina afumata
  • 4 oua
  • 2 linguri lapte
  • sare

Mod de preparare

Morcovul, patrunjelul, ceapa si usturoiul taiate fin se pun la fiert 1/2 ora, se strecoara si se arunca zarzavatul. Intre timp se freaca galbenusurile cu faina, smantana, sarea si otetul, apoi se adauga cate putin din zeama de zarzavat strecurata, amestecand cu lingura fara intrerupere pana se amesteca toata zeama.

Se pune la foc si se adauga salata taiata bucati mari, se lasa sa dea un singur clocot.

Se taie slanina bucati, se prajeste in tigaie si peste ea se toarna ouale batute cu lapte si putina sare. Omleta obtinuta se taie fasii ca taiteii mari, se pune in castron, iar peste ea se toarna ciorba fierbinte. Se adauga patrunjel tocat.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise