autor:

Maria Lupean

» » Borsuri si Ciorbe

CIORBA DE SALATA CU PAPARADA

Autor: Maria Lupean (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 03 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Maria Lupean (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 03 august 2009

Ingrediente
-salata verde din gradina, -bacon, -oua, -condimente, -smantana, -6 catei de usturoi, -otet

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

12 voturi

Mod de preparare

Se taie baconul feliute subtiri si se prajesc. Eu golesc grasimea de la bacon si folosesc fat free cooking spray, ca sa fac paparada. Paparada o fac din 2 oua, un pic de lapte si 2-3 linguri de faina. Dupa ce paparada este prajinta o taie bucatele. Intre timo pun apa la firet ptr ciorba. In apa care fierbe pun baconul, paparada si slata verde spalata si rupta marunt. Dupa ce fierbe pun usturoiul taiat felii subtiri si otet. Mai las sa dea un clocot doua si o trag deoparte. Dupa ce se raceste se drege cu 2 galbenuse frecate cu smantana. Eu mai pun si tarhon verde.
Enjoy!!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "CIORBA DE SALATA CU PAPARADA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba lu' Alex

Ciorba lu' Alex

Se curata zarzavatul si se da pe razatoarea cu gauri mari. Prazul se taie rondele. Le amestecam pe

5 voturi    3 comentarii
1h 20 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de gaina

Ciorba de gaina

Pasul 1: Pregatim aragazul si o oala in care punem apa. Adaugam carnea de gaina si o lasam sa fiarba. Adunam

5 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T800E

- 30 %
199.99 lei
139.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 25 mai 2010

    Foarte buna! Maria din ce zona provii, paparada este si la mine in Ardeal denumirea la papara. Stiu ca esti plecata, englezeasca nu am inteles-o asa ca nu stiu ce este ,, fat free cooking spray,, era bine daca te exprimai pe intelesul tuturor. Mi se pare interesant si inedit, faptul ca ai adaugat tarhon, e adevarat ca se potriveste cu paparada. Eu adaug leustean cand fac fara paparada. Voi retine ideea ta, am sa incerc cu tarhon. Atasez ciorba mea cu leustean.

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 25 mai 2010

    Minunata ciorbita ai facut ! In loc de otet eu adaug lapte prins...e un deliciu !

Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

12 voturi

Ingrediente

  • -salata verde din gradina
  • -bacon
  • -oua
  • -condimente
  • -smantana
  • -6 catei de usturoi
  • -otet

Raporteaza reteta

Retete
de Maria Lupean
SUPA DE ROSII CU MARAR

SUPA DE ROSII CU MARAR

Intr-o oala se pun la fiert rosiile, ceapa, supa de pui, pasta de rosii, sarea si piperul. Dupa

58 voturi    7 comentarii
30 min
Borsuri si Ciorbe
Avocado Spicy Dip

Avocado Spicy Dip

1- se zdrobeste avocado cu furculita 2- se adauga restul ingredientelor si se amesteca bine. Acoperit

59 voturi    4 comentarii
20 min
Aperitive
Greta Garbo

Greta Garbo

Se framinta toate ingrdientele uscate. Aluatul se imparte in 4 parti. Se intinde o foaie in tava

95 voturi    15 comentarii
1h
Prajituri

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte buna! Maria din ce zona provii, paparada este si la mine in Ardeal denumirea la papara. Stiu ca esti plecata, englezeasca nu am inteles-o asa ca nu stiu ce este ,, fat free cooking spray,, era bine daca te exprimai pe intelesul tuturor. Mi se pare interesant si inedit, faptul ca ai adaugat tarhon, e adevarat ca se potriveste cu paparada. Eu adaug leustean cand fac fara paparada. Voi retine ideea ta, am sa incerc cu tarhon. Atasez ciorba mea cu leustean.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba a la grec Ciorba a la grec

Carnea de pui, spalata si taiata in bucati, se pune la fiert in 5 litri de apa. Din cand in cand se spumeaza. .Se adauga ceapa taiata

94 voturi    11 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de miel reţetă tradiţională Ciorbă de miel reţetă tradiţională

se tine carnea o jumatate de ora in apa rece ca sa iasa sangele, dupa care se spala cu apa calda. se pune la fiert , se aduna spuma

42 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de potroace