autor:

Maria Lupean

» » Borsuri si Ciorbe

CIORBA DE SALATA CU PAPARADA

Autor: Maria Lupean (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 03 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Maria Lupean (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 03 august 2009

Ingrediente
-salata verde din gradina, -bacon, -oua, -condimente, -smantana, -6 catei de usturoi, -otet

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

12 voturi

Mod de preparare

Se taie baconul feliute subtiri si se prajesc. Eu golesc grasimea de la bacon si folosesc fat free cooking spray, ca sa fac paparada. Paparada o fac din 2 oua, un pic de lapte si 2-3 linguri de faina. Dupa ce paparada este prajinta o taie bucatele. Intre timo pun apa la firet ptr ciorba. In apa care fierbe pun baconul, paparada si slata verde spalata si rupta marunt. Dupa ce fierbe pun usturoiul taiat felii subtiri si otet. Mai las sa dea un clocot doua si o trag deoparte. Dupa ce se raceste se drege cu 2 galbenuse frecate cu smantana. Eu mai pun si tarhon verde.
Enjoy!!!!
Se taie baconul feliute subtiri si se prajesc. Eu golesc grasimea de la bacon si folosesc fat free cooking spray, ca sa fac paparada. Paparada o fac d
Daca ti-a placut reteta noastra "CIORBA DE SALATA CU PAPARADA" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Borsuri si Ciorbe
Ciorbita de pui

Ciorbita de pui

Carnea se transeaza si se spala bine si se pune la fiert,avand grija sa luam spuma in timpul procesului

4 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Borsuri si Ciorbe
ciorba die perisoare

ciorba die perisoare

Se pune la fiert rasolul de vita si zarzavatul. Intre timp se pregatesc perisoarele: carnea se amesteca

5 voturi    6 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 25 mai 2010

    Foarte buna! Maria din ce zona provii, paparada este si la mine in Ardeal denumirea la papara. Stiu ca esti plecata, englezeasca nu am inteles-o asa ca nu stiu ce este ,, fat free cooking spray,, era bine daca te exprimai pe intelesul tuturor. Mi se pare interesant si inedit, faptul ca ai adaugat tarhon, e adevarat ca se potriveste cu paparada. Eu adaug leustean cand fac fara paparada. Voi retine ideea ta, am sa incerc cu tarhon. Atasez ciorba mea cu leustean.

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 25 mai 2010

    Minunata ciorbita ai facut ! In loc de otet eu adaug lapte prins...e un deliciu !

Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

12 voturi

Ingrediente

  • -salata verde din gradina
  • -bacon
  • -oua
  • -condimente
  • -smantana
  • -6 catei de usturoi
  • -otet

Raporteaza reteta

Retete
de Maria Lupean
Lichior de oua

Lichior de oua

Galbenusele se freaca cu putin zahar pina se topeste zaharul. In laptele cald se amesteca restul

60 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Cocktailuri si lichioruri
Lichior de ness

Lichior de ness

Se freaca nessul cu apa si zaharul. Se lasa sa stea 2 ore apoi se amesteca cu alcoolul.Eu nu am pus

19 voturi    11 comentarii
2h 30 min
Cocktailuri si lichioruri
Tarta cu fructe si budinca

Tarta cu fructe si budinca

Se coace foaia si se lasa la racit. Intre timp se face budinca, se amesteca cu frisca si se pune

20 voturi    21 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte buna! Maria din ce zona provii, paparada este si la mine in Ardeal denumirea la papara. Stiu ca esti plecata, englezeasca nu am inteles-o asa ca nu stiu ce este ,, fat free cooking spray,, era bine daca te exprimai pe intelesul tuturor. Mi se pare interesant si inedit, faptul ca ai adaugat tarhon, e adevarat ca se potriveste cu paparada. Eu adaug leustean cand fac fara paparada. Voi retine ideea ta, am sa incerc cu tarhon. Atasez ciorba mea cu leustean.

Adauga reteta
Retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de sfecla rosie

Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

21 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura

Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

5 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe