Ciorba de salata- reteta ardeleneasca

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Ciorba de salata- reteta ardeleneasca

Ingrediente

  • o salata mica
  • 3 fire ceapa verde
  • o legatura de marar
  • o lgta de boia
  • 2 lg faina
  • ulei
  • jumatate de cana de smantana
  • 300 gr lapte acru/batut
  • 1 litru de lapte
  • 1 litru de apa
  • 2 oua
  • sare
  • 1 catel de usturoi

Mod de preparare

Aceasta este una dintre ciorbele mele preferate pe care o pregatea bunica mea, iar acum a devenit si preferata sotului meu, deci a casei. :D

Mai intai de toate spalam legumele. Ceapa verde o tacam rondele, salata o taiem grosier, mararul il tocam marunt.

Intr-o oala(in care vom prepara ciorba) punem faina si ulei, turnam peste acest rantas ceapa si mararul, usturoiul ras pe razatoarea mica,boiaua si il stingem cu lapte, amestecand bine sa nu se faca cocoloase. Peste lapte turnam apa, amestecam si turnam si laptele acru/batut.

Dam la fiert.

Cand incepe sa fiarba adaugam salata. Avem grija sa fiarba incet, deoarce se poate branzi la foc tare. Mai lasam 5-10 minute sa fiarba dupa care vom pune smantana amestecata separat cu 1-2 polonice din ciorba.

Cele 2 oua le vom bate si le vom turna in ciorba.

Luam oala de pe foc,punem sare dupa gust si daca nu e destul de acra mai adaugam fie otet, fie zeama de lamaie.

Este o ciorba usoara si delicioasa!

Pofta buna!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Zacusca picanta cu vinete

Zacusca picanta cu vinete

Zacusca picanta cu vinete
Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura reteta simpla. Cum se face reteta de dulceata de zmeura fara conservanti.

Dulceata de zmeura