autor:

AdeLyna

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de salata- reteta ardeleneasca

Autor: AdeLyna (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 22 iulie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: AdeLyna (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 22 iulie 2015

Ingrediente
o salata mica, 3 fire ceapa verde, o legatura de marar, o lgta de boia, 2 lg faina, ulei, jumatate de cana de smantana, 300 gr lapte acru/batut, 1 litru de lapte, 1 litru de apa, 2 oua, sare, 1 catel de usturoi

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

3 voturi

Mod de preparare

Aceasta este una dintre ciorbele mele preferate pe care o pregatea bunica mea, iar acum a devenit si preferata sotului meu, deci a casei. :D

Mai intai de toate spalam legumele. Ceapa verde o tacam rondele, salata o taiem grosier, mararul il tocam marunt.

Intr-o oala(in care vom prepara ciorba) punem faina si ulei, turnam peste acest rantas ceapa si mararul, usturoiul ras pe razatoarea mica,boiaua si il stingem cu lapte, amestecand bine sa nu se faca cocoloase. Peste lapte turnam apa, amestecam si turnam si laptele acru/batut.

Dam la fiert.

Cand incepe sa fiarba adaugam salata. Avem grija sa fiarba incet, deoarce se poate branzi la foc tare. Mai lasam 5-10 minute sa fiarba dupa care vom pune smantana amestecata separat cu 1-2 polonice din ciorba.

Cele 2 oua le vom bate si le vom turna in ciorba.

Luam oala de pe foc,punem sare dupa gust si daca nu e destul de acra mai adaugam fie otet, fie zeama de lamaie.



Este o ciorba usoara si delicioasa!

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de salata- reteta ardeleneasca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de cartofi

Ciorba de cartofi

Se spala legumele si se usuca.Ceapa si morcovul se curata de coaja si taie marunt(eu am dat morcovul

77 voturi    20 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Ciorbita de vitel cu taitei de casa

Ciorbita de vitel cu taitei de casa

Se spala foarte bine carnea si se pune la fiert in 3-4 litri de apa .Se mai adauga apa fiarta pe

1 vot    0 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

3 voturi

Ingrediente

  • o salata mica
  • 3 fire ceapa verde
  • o legatura de marar
  • o lgta de boia
  • 2 lg faina
  • ulei
  • jumatate de cana de smantana
  • 300 gr lapte acru/batut
  • 1 litru de lapte
  • 1 litru de apa
  • 2 oua
  • sare
  • 1 catel de usturoi

Raporteaza reteta

Retete
de AdeLyna
Chiftelute din dovlecei

Chiftelute din dovlecei

Se curata si se rad dovleceii pe razatoarea mare, se amesteca cu un praf de sare si se pun pt 15

1 vot    3 comentarii
30 min
Aperitive
Snitele de soia

Snitele de soia

Se pune la fiert apa cu sare, foaia de dafin si ceapa curata si crestata. Cand apa incepe sa fiarba,

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Retete vegetariene
Supa crema de legume

Supa crema de legume

Toate legumele se pun la fiert in apa, cat sa le acopere. Cand s-au fiert se scot din apa cu ajutorul

1 vot    1 comentariu
45 min
Supe de legume
Adauga reteta
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

22 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

5 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de burta