autor:

AdeLyna

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de salata- reteta ardeleneasca

Autor: AdeLyna (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 22 iulie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: AdeLyna (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 22 iulie 2015

Ingrediente
o salata mica, 3 fire ceapa verde, o legatura de marar, o lgta de boia, 2 lg faina, ulei, jumatate de cana de smantana, 300 gr lapte acru/batut, 1 litru de lapte, 1 litru de apa, 2 oua, sare, 1 catel de usturoi

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

3 voturi

Mod de preparare

Aceasta este una dintre ciorbele mele preferate pe care o pregatea bunica mea, iar acum a devenit si preferata sotului meu, deci a casei. :D

Mai intai de toate spalam legumele. Ceapa verde o tacam rondele, salata o taiem grosier, mararul il tocam marunt.

Intr-o oala(in care vom prepara ciorba) punem faina si ulei, turnam peste acest rantas ceapa si mararul, usturoiul ras pe razatoarea mica,boiaua si il stingem cu lapte, amestecand bine sa nu se faca cocoloase. Peste lapte turnam apa, amestecam si turnam si laptele acru/batut.

Dam la fiert.

Cand incepe sa fiarba adaugam salata. Avem grija sa fiarba incet, deoarce se poate branzi la foc tare. Mai lasam 5-10 minute sa fiarba dupa care vom pune smantana amestecata separat cu 1-2 polonice din ciorba.

Cele 2 oua le vom bate si le vom turna in ciorba.

Luam oala de pe foc,punem sare dupa gust si daca nu e destul de acra mai adaugam fie otet, fie zeama de lamaie.



Este o ciorba usoara si delicioasa!

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de salata- reteta ardeleneasca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de burta pentru incepatori

Ciorba de burta pentru incepatori

Se pune osul la fiert si se mai completeaza din cand in cand cu apa.knd este aprope fiert se adauga

16 voturi    3 comentarii
5h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de salata verde

Ciorba de salata verde

Se spala legumele se toaca si se pun la fiert dupa ce au fiert 20 min se adauga borsul si se mai

3 voturi    5 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

3 voturi

Ingrediente

  • o salata mica
  • 3 fire ceapa verde
  • o legatura de marar
  • o lgta de boia
  • 2 lg faina
  • ulei
  • jumatate de cana de smantana
  • 300 gr lapte acru/batut
  • 1 litru de lapte
  • 1 litru de apa
  • 2 oua
  • sare
  • 1 catel de usturoi

Raporteaza reteta

Retete
de AdeLyna
Chiftelute din dovlecei

Chiftelute din dovlecei

Se curata si se rad dovleceii pe razatoarea mare, se amesteca cu un praf de sare si se pun pt 15

1 vot    3 comentarii
30 min
Aperitive
Snitele de soia

Snitele de soia

Se pune la fiert apa cu sare, foaia de dafin si ceapa curata si crestata. Cand apa incepe sa fiarba,

2 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Retete vegetariene
Supa crema de legume

Supa crema de legume

Toate legumele se pun la fiert in apa, cat sa le acopere. Cand s-au fiert se scot din apa cu ajutorul

1 vot    1 comentariu
45 min
Supe de legume
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba a la grec Ciorba a la grec

Carnea de pui, spalata si taiata in bucati, se pune la fiert in 5 litri de apa. Din cand in cand se spumeaza. .Se adauga ceapa taiata

94 voturi    11 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de miel reţetă tradiţională Ciorbă de miel reţetă tradiţională

se tine carnea o jumatate de ora in apa rece ca sa iasa sangele, dupa care se spala cu apa calda. se pune la fiert , se aduna spuma

43 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de sfecla rosie