Aceasta este una dintre ciorbele mele preferate pe care o pregatea bunica mea, iar acum a devenit si preferata sotului meu, deci a casei. :D
Mai intai de toate spalam legumele. Ceapa verde o tacam rondele, salata o taiem grosier, mararul il tocam marunt.
Intr-o oala(in care vom prepara ciorba) punem faina si ulei, turnam peste acest rantas ceapa si mararul, usturoiul ras pe razatoarea mica,boiaua si il stingem cu lapte, amestecand bine sa nu se faca cocoloase. Peste lapte turnam apa, amestecam si turnam si laptele acru/batut.
Dam la fiert.
Cand incepe sa fiarba adaugam salata. Avem grija sa fiarba incet, deoarce se poate branzi la foc tare. Mai lasam 5-10 minute sa fiarba dupa care vom pune smantana amestecata separat cu 1-2 polonice din ciorba.
Cele 2 oua le vom bate si le vom turna in ciorba.
Luam oala de pe foc,punem sare dupa gust si daca nu e destul de acra mai adaugam fie otet, fie zeama de lamaie.
Este o ciorba usoara si delicioasa!
Pofta buna!
Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromatPrajitura cu foi de napolitana si crema de cacao. Un desert fara coacere, usor de facut, perfect pentru orice ocazie....
Prajitura cu foi de napolitana si crema de cacao . Un desert fara coacere, delicios si usor de facutDescopera o reteta rapida, economica si delicioasa de tocanita simpla de vinete. Perfecta pentru o masa sanatoasa, aceasta...
Tocanita simpla de vinete. Reteta rapida, economica si delicioasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii