autor:

autor

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de salata verde

   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 14 aprilie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 14 aprilie 2005

Ingrediente
, 4-5 capatini de salata, 1/2 l bors, zer acru de la branza de vaci, zeama sau sare de lamiie, sau otet, 30 g slaninaafumata sau untdelemn, 5-6 catei de usturoi, un galbenus, 100 ml smintina sau 200 ml iaurt, o ceapa, boia, marar, leustean,  sare.,

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

145 voturi

Mod de preparare


Salata bine spalata se ia in manunchi si se taie fisii late care se vor pune in 1 1/2 l apa clocotita, impreuna cu o ceapa taiata marunt. Se fierbe cca o ora, pina cind se moaie bine, apoi se acreste dupa gust, cu bors sau alta substanta acra, completind lichidul, ca ciorba sa fie potrivit de deasa.

Ciorba se poate lega cu putina faina (10g la litrul de ciorba). Faina se freaca cu 1-2 linguri de apa rece si se pune in ciorba sa fiarba citeva clocote. Se ia de pe foc si se drege imediat. Se freaca bine galbenusul cu smintina sau iaurtul, sau numai 2 galbenusuri cu2 linguri de apa rece, se dilueaza cu putina ciorba fierbinte si se toarna peste restul de ciorba cu care se amesteca si apoi se sareaza.



Se aromeaza cu marar si usturoi tocat si, facultativ, cu leustean. Pentru aspect,se incalzeste putin untdelemnul, se adauga un virf de lingurita de boia dulce, se amesteca o secunda si se desarta peste ciorba.Pentru gust mai picant, slanina afumata se taie cit mai marunt, se prajeste la foc mic,pina cind jumarile capata culoarea aurie deschis. Se iau atunci de pe foc, lasind sa se domoleasca putin caldura grasimii, apoi se adauga usturoiul tocat si boiaua, se amesteca de 2 ori si, imediat se toarna peste ciorba de salata, dupa ce aceasta a fost dreasa.



Salata se poate fierbe cu 150-200 g carne sau oase afumate, pentru a-i da un gust mai picant. Se acreste, se aromeaza si se drege.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de salata verde" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de salata verde

Ciorba de salata verde

Salata se spala si se rupe in parti mai mici.Orezul se pune la inmuiat intr-un castron cu apa. Zarzavatul

4 voturi    2 comentarii
30 min
Retete de post
Ciorba de salata verde( à la Catalina)

Ciorba de salata verde( à la Catalina)

Pentru faptul ca nu am mancat niciodata aceasta ciorba,dar am auzit foarte mult de ea,m-am hotarat

25 voturi    13 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 5 %
389.99 lei
369.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • claudia nutescu

    claudia nutescu (Chef de cuisine):

    este o ciorba delicioasa am invatat-o si pe mama sa o prepare (ea locueste in onesi iar eu in brasov) acum o prepara destul de des si fetitei mele ii place

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine):

    Este foarte buna.

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 09 aprilie 2010

    O reteta foarte reusita !

  • Fara foto

    luci , 02 octombrie 2009

    in fiecare zi as minca

  • Fara foto

    lenu , 28 iunie 2009

    Scrieti retetele mai detaliate, adica sa le inteleaga lumea.

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

145 voturi

Ingrediente

  • 4-5 capatini de salata
  • 1/2 l bors
  • zer acru de la branza de vaci
  • zeama sau sare de lamiie
  • sau otet
  • 30 g slaninaafumata sau untdelemn
  • 5-6 catei de usturoi
  • un galbenus
  • 100 ml smintina sau 200 ml iaurt
  • o ceapa
  • boia
  • marar
  • leustean,  sare.

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

102 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive

constanta proca (Chef de cuisine)

O reteta foarte reusita !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

23 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

6 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba Radauteana