autor:

valentina ionita

» » Borsuri si Ciorbe

CIORBA DE SALATA VERDE

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 25 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 25 martie 2009

Ingrediente
1/2 kg salata verde, 1 l bors, 1 morcov, 1 albitura, 1 ardei gras sau capia, rosii dupa gust, o ceapa eventual si ceapa verde, cateva feliute telina, leustean verde, 2-3 catei de usturoi eventual usturoi verde, sare,, Daca nu este post puteti folosi 100 ml iaurt sau smantana,un galbenus

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

17 voturi

Mod de preparare

Salata se curata,iar frunzele se spala foarte bine si se toaca mai mare.
Ceapa,morcovul,albitura,telina,ardeiul se inabusa,apoi se adauga apa fiarta pentru a fierbe bine zarzavaturile.Cand sunt aproape fierte se adauga salata.Cand salata este aproape fiarta adaugati rosiile tocate marunt sau putin suc de rosii,usturoiul,borsul clocotit separat si potriviti de sare, condimente si mai lasati sa dea cateva clocote.Adaugati verdeata tocata marunt si opriti focul.
Daca nu este post dregeti la sfarsit cu iaurtul,smantana,oul si verdeata la sfarsit.
Daca ti-a placut reteta noastra "CIORBA DE SALATA VERDE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de salata verde

Ciorba de salata verde

Se spala legumele se toaca si se pun la fiert dupa ce au fiert 20 min se adauga borsul si se mai

3 voturi    5 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de salata verde

Ciorba de salata verde

Salata se spala bine si se pune in apa clocotita cu putina sare, pentru 2-3 minute. Se scurge bine,

1 vot    0 comentarii
50 min
Supe de legume

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

17 voturi

Ingrediente

  • 1/2 kg salata verde
  • 1 l bors
  • 1 morcov
  • 1 albitura
  • 1 ardei gras sau capia
  • rosii dupa gust
  • o ceapa eventual si ceapa verde
  • cateva feliute telina
  • leustean verde
  • 2-3 catei de usturoi eventual usturoi verde
  • sare,
  • Daca nu este post puteti folosi 100 ml iaurt sau smantana,un galbenus

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post
Adauga reteta
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

22 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

5 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de perişoare