autor:

Ramona

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de salata verde - ca la mama acasa!

Autor: Ramona (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 04 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ramona (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 04 iunie 2009

Ingrediente
200 g slanina afumata, 2 salate, 3 catei de usturoi, o lingura de ulei de masline pt gatit, 2 linguri de faina, o legatura de marar, o lingura de Delikat, sare, piper, 500 ml smantana+200 ml lapte, 2 linguri de otet

Dificultate: Redusa Timp: 15 min

170 voturi

Mod de preparare

Se spala salata, si se taie nu foarte marunt.
Se taie feliute slaninuta, se pune o lingura de ulei de masline intr-o cratita si se pune slaninuta la prajit. Se ia de pe foc cratita, se adauga cei 3 catei de usturoi pisati, se amesteca repede si se mai adauga cele 2 linguri de faina. Se pune cratita din nou pe foc, si se stinge cu 3 litri de apa. Se pune salata verde, se lasa la fiert cca 10 min, dupa care se dilueaza smantana cu laptele, se pune peste smantana un polonic de supa pt ca smintina sa nu se taie, apoi se adauga in ciorba. Se pune o lingura de Delikat, apoi se mai poate aduga sare si piper dupa gust. Se acreste cu 2 linguri de otet. Dupa ce am stins aragazul, se adauga mararul, si se pune capacul. Ciorba se lasa acoperita cel putin 10 min inainte de servire, pt ca toate aromele sa se
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de salata verde - ca la mama acasa!" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de pui

Ciorba de pui

Se pune la foc o oala cu apa,cand fierbe se pune carnea taiata bucatele potrivite(eu folosesc spatele

2 voturi    2 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
BORS DE MERE

BORS DE MERE

Ceapa se taie marunt si se inabusa in ulei incins. Se presara apoi faina si merele taiate cubulete,

2 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 33 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    maria , 29 mai 2017

    Foarte buna!

  • Fara foto

    Ramona , 22 mai 2017

    Multumesc mult de aprecieri! E drept ca aceasta ciorba este din Ardeal, gustoasa si satioasa... deci nu este destinata celor care tin regim...

  • Fara foto

    Traian gherman , 11 mai 2017

    Foarte buna și gustoasa

    • Fara foto

      radu , 14 aprilie 2017

      se maninca cu gura

    • Fara foto

      Irina , 21 februarie 2017

      Usturoi pisat, calit in ulei cu slanina, apoi faina = ADIO FICAT. Multumesc pentru reteta dar multa lume nu se poate bucura de ea...

    • Fara foto

      Veronica Miron , 27 iunie 2016

      f.buna a iesit

    • Fara foto

      Daniela , 25 aprilie 2016

      Se mănâncă cu mămăligă și branza

    • Fara foto

      andreea , 19 aprilie 2016

      Nu stiu cate e de buna cu slanina

    • Fara foto

      Norica Oprean , 23 noiembrie 2015

      Delicios!

    • Fara foto

      Alina Stefania Laslo , 11 noiembrie 2015

      si eu am facut cu omleta.bunaaa

    • Fara foto

      Ioan Caescu , 12 octombrie 2015

      Cu Delikat, oricine e bucatar, poti sa faci ciorba de surcele!...

    • Fara foto

      Parvu Didina , 06 august 2015

      parca se pune omleta si orez..???

    • Fara foto

      Hilde Natu , 29 iulie 2015

      Nu trebuie sa faci rantas, doar sa ingrosi putin zeama cu faina si apa sau daca nu vrei sa folosesti faina, o ingrosi cu amidon de porumb, are acelasi efect.Nu trebuie sa lipseasca omleta imbunatatita cu slanina afumata !!

    • Fara foto

      Cristina Heuer , 16 iulie 2015

      Parca SE pune si omleta(jumara)inauntru)

    • Fara foto

      Georgeta Carare , 21 mai 2015

      eu o fac cu iaurt

    • Fara foto

      Vasile Rusti , 20 mai 2015

      super

    • Fara foto

      Alin Felecan , 03 iunie 2014

      fara delikat

    • Fara foto

      Moldovan Claudia , 20 mai 2014

      gustos

    • Fara foto

      marango , 20 mai 2014

      eu o fac...fără salată! :)))

    • Fara foto

      Buzas Ica-florentina , 19 mai 2014

      eu o fac fara faina

    • Fara foto

      Dehe Marius , 12 mai 2014

      si bun cu ceapa verde ce facem o lasam pe farfurie , e in poza dar nu si in reteta

    • Fara foto

      Mihaescu Elena , 23 aprilie 2014

      sincer nu as incerca nimic cu faina, adica rantas pt stomac

    • Fara foto

      nicolina , 05 august 2013

      da, intr-adevar o ciorba f buna asa cum ne place noua, multumim de reteta !

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 25 mai 2010

      E o bunatate ,sigur o voi pregati si eu !

    • Fara foto

      elena , 23 aprilie 2010

      si eu fac ciorba de salata, dar la urma adaug o omleta facuta din2-3 oua, pe care o tai bucati.

    • Meda68

      Meda68 (Maestru bucatar) , 19 februarie 2010

      Chiar azi eram cu gandul la ciorba de salata si nu imi aduceam bine aminte daca trebuie usturoi sau nu. Citind reteta mi-am dat seama ca e aproape ca cea pe care o facea mama acasa, cu diferenta ca punea lapte prins si asa se si acrea. E nemaipomenita!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 28 septembrie 2009

      Si reteta ta este buna!

    • zana b.

      zana b. (Chef de cuisine) , 29 iunie 2009

      Am aflat aceasta reteta de curand,de la o cunostinta,si am zis sa incerc,si nu-mi pare deloc rau.Ciorba e chiar f. reusita,daca puneti slaninuta afumata si bine prajita.

    • zana b.

      zana b. (Chef de cuisine) , 29 iunie 2009

      Asa fac si eu aceasta ciorba,doar cu mici diferente,in functie de gustul fiecaruia,Ce pot sa spun e ca e f. gustoasa!!!Eu o acresc cu lapte batut acrisor facut in casa.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 29 iunie 2009

      Ramona...dupa cum poti observa, eu am gasit reteta ta...mai devreme !!! O portie rece de la frigider, zau ca ar fi buna acum....

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 07 iunie 2009

      Si eu fac ciorba dar cu afumatura. E foarte interesanta reteta.

    • marta gabriela abdelhafiz

      marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 07 iunie 2009

      Am auzit mult de aceasta ciorba de la ardeleni dar nu stiam cum se prepara. Dupa ce am vazut si pozele si am citit si comentariul luiSidy...sigur o fac!

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 07 iunie 2009

      Ramona ce bine suna reteta ta.... In loc de faina eu pun un ou, invart bine cu slaninuta si apoi adaug apa necesara. Nu pun smantana ci iaurt degresat si atunci nu o mai acresc ! Ce bune sunt retetele de la ...mama !!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

15 min

170 voturi

Ingrediente

  • 200 g slanina afumata
  • 2 salate
  • 3 catei de usturoi
  • o lingura de ulei de masline pt gatit
  • 2 linguri de faina
  • o legatura de marar
  • o lingura de Delikat
  • sare
  • piper
  • 500 ml smantana+200 ml lapte
  • 2 linguri de otet

Raporteaza reteta

Retete
de Ramona
Piept de pui la gratar

Piept de pui la gratar

Pentru gratar, se foloseste un gratar cumparat din comert, cu un orificiu in mijloc, ce se pune direct

5 voturi    9 comentarii
10 min
Fripturi
Cartofi cu oua, cascaval si smintina la cuptor

Cartofi cu oua, cascaval si smintina la cuptor

Se curata cartofii, se pun la fiert cu putina sare si patrunjel intreg (pentru un gust mai bun).

9 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Rulada cu gem

Rulada cu gem

Se separa albusurile de galbenusuri de la cele 4 oua. Se bat albusurile spuma cu un praf se sare,

6 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Prajituri

maria

Foarte buna!

Adauga reteta
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

22 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

5 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de cartofi cu afumatura si tarhon