Ingrediente
200 g slanina afumata, 2 salate, 3 catei de usturoi, o lingura de ulei de masline pt gatit, 2 linguri de faina, o legatura de marar, o lingura de Delikat, sare, piper, 500 ml smantana+200 ml lapte, 2 linguri de otet
Dificultate: Redusa | Timp: 15 min
247 voturi
Mod de preparare
Se taie feliute slaninuta, se pune o lingura de ulei de masline intr-o cratita si se pune slaninuta la prajit. Se ia de pe foc cratita, se adauga cei 3 catei de usturoi pisati, se amesteca repede si se mai adauga cele 2 linguri de faina. Se pune cratita din nou pe foc, si se stinge cu 3 litri de apa. Se pune salata verde, se lasa la fiert cca 10 min, dupa care se dilueaza smantana cu laptele, se pune peste smantana un polonic de supa pt ca smintina sa nu se taie, apoi se adauga in ciorba. Se pune o lingura de Delikat, apoi se mai poate aduga sare si piper dupa gust. Se acreste cu 2 linguri de otet. Dupa ce am stins aragazul, se adauga mararul, si se pune capacul. Ciorba se lasa acoperita cel putin 10 min inainte de servire, pt ca toate aromele sa se
Anca , 01 aprilie 2019
Ce sa caute Delikat în ciorba de salată???
Camelia doina , 05 noiembrie 2018
Cea mai buna.rețeta o ador <3
Mariana Luca , 03 septembrie 2018
Superb,azi fac,multumesc frumos.
Ramona , 14 mai 2018
Multumesc mult!
Rodica Lupan , 09 mai 2018
Excelenta ciorbita de salata Verde ,cea Mai buna reteta in sfarsit .....
adrian nut , 25 februarie 2018
faina di tat .....multumesc ..am reusit
Harapanamihaela@gmail.co , 29 ianuarie 2018
Multumesc
Ramona , 13 decembrie 2017
Multumesc!
Andrei GabrielBorodan (Bucatar) , 28 noiembrie 2017
Pentru prima data am gatit aceasta ciorba a iesit foarte gustoasă,Multumesc pentru rețetă!
maria , 29 mai 2017
Foarte buna!
Ramona , 22 mai 2017
Multumesc mult de aprecieri! E drept ca aceasta ciorba este din Ardeal, gustoasa si satioasa... deci nu este destinata celor care tin regim...
Traian gherman , 11 mai 2017
Foarte buna și gustoasa
radu , 14 aprilie 2017
se maninca cu gura
Irina , 21 februarie 2017
Usturoi pisat, calit in ulei cu slanina, apoi faina = ADIO FICAT. Multumesc pentru reteta dar multa lume nu se poate bucura de ea...
Veronica Miron , 27 iunie 2016
f.buna a iesit
Daniela , 25 aprilie 2016
Se mănâncă cu mămăligă și branza
andreea , 19 aprilie 2016
Nu stiu cate e de buna cu slanina
Norica Oprean , 23 noiembrie 2015
Delicios!
Alina Stefania Laslo , 11 noiembrie 2015
si eu am facut cu omleta.bunaaa
Ioan Caescu , 12 octombrie 2015
Cu Delikat, oricine e bucatar, poti sa faci ciorba de surcele!...
Parvu Didina , 06 august 2015
parca se pune omleta si orez..???
Hilde Natu , 29 iulie 2015
Nu trebuie sa faci rantas, doar sa ingrosi putin zeama cu faina si apa sau daca nu vrei sa folosesti faina, o ingrosi cu amidon de porumb, are acelasi efect.Nu trebuie sa lipseasca omleta imbunatatita cu slanina afumata !!
Cristina Heuer , 16 iulie 2015
Parca SE pune si omleta(jumara)inauntru)
Georgeta Carare , 21 mai 2015
eu o fac cu iaurt
Vasile Rusti , 20 mai 2015
super
Alin Felecan , 03 iunie 2014
fara delikat
Moldovan Claudia , 20 mai 2014
gustos
marango , 20 mai 2014
eu o fac...fără salată! :)))
Buzas Ica-florentina , 19 mai 2014
eu o fac fara faina
Dehe Marius , 12 mai 2014
si bun cu ceapa verde ce facem o lasam pe farfurie , e in poza dar nu si in reteta
Mihaescu Elena , 23 aprilie 2014
sincer nu as incerca nimic cu faina, adica rantas pt stomac
nicolina , 05 august 2013
da, intr-adevar o ciorba f buna asa cum ne place noua, multumim de reteta !
constanta proca (Chef de cuisine) , 25 mai 2010
E o bunatate ,sigur o voi pregati si eu !
elena , 23 aprilie 2010
si eu fac ciorba de salata, dar la urma adaug o omleta facuta din2-3 oua, pe care o tai bucati.
Meda68 (Maestru bucatar) , 19 februarie 2010
Chiar azi eram cu gandul la ciorba de salata si nu imi aduceam bine aminte daca trebuie usturoi sau nu. Citind reteta mi-am dat seama ca e aproape ca cea pe care o facea mama acasa, cu diferenta ca punea lapte prins si asa se si acrea. E nemaipomenita!
mariana scarlat (Chef de cuisine) , 28 septembrie 2009
Si reteta ta este buna!
zana b. (Chef de cuisine) , 29 iunie 2009
Am aflat aceasta reteta de curand,de la o cunostinta,si am zis sa incerc,si nu-mi pare deloc rau.Ciorba e chiar f. reusita,daca puneti slaninuta afumata si bine prajita.
zana b. (Chef de cuisine) , 29 iunie 2009
Asa fac si eu aceasta ciorba,doar cu mici diferente,in functie de gustul fiecaruia,Ce pot sa spun e ca e f. gustoasa!!!Eu o acresc cu lapte batut acrisor facut in casa.
Sidy (Chef de cuisine) , 29 iunie 2009
Ramona...dupa cum poti observa, eu am gasit reteta ta...mai devreme !!! O portie rece de la frigider, zau ca ar fi buna acum....
Doina Varga (Chef de cuisine) , 07 iunie 2009
Si eu fac ciorba dar cu afumatura. E foarte interesanta reteta.
marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 07 iunie 2009
Am auzit mult de aceasta ciorba de la ardeleni dar nu stiam cum se prepara. Dupa ce am vazut si pozele si am citit si comentariul luiSidy...sigur o fac!
Sidy (Chef de cuisine) , 07 iunie 2009
Ramona ce bine suna reteta ta.... In loc de faina eu pun un ou, invart bine cu slaninuta si apoi adaug apa necesara. Nu pun smantana ci iaurt degresat si atunci nu o mai acresc ! Ce bune sunt retetele de la ...mama !!!