Ingrediente
 2 căpăţâni mari de salată verde,  1 litru de lapte dulce plus 100 ml,  2 linguriţe rase de sare,  3 linguri de ulei de floarea soarelui,  1 legătură de leuştean,  3 ouă,  1 tulpină de praz,  2 legături de usturoi verde sau 2-3 linguriţe de pudră de usturoi,  25 g de unt,  1-2 linguriţă de sare de lămâie sau sucul de la 1/2 lămâie,  mărar verde sau uscat.
Dificultate: Medie | Timp: 1h 15 min
2 voturi
Mod de preparare
Se pune salata la fiert într-un vas cu apă (care să ajungă până la jumătatea recipientului), adăugând 1 linguriţă de sare.Se fierbe aproximativ 15-20 de minute, la foc mediu.Când e fiartă, se strecoară şi se lasă la răcit.
În vasul în care preparăm ciorba, punem uleiul şi untul, apoi adăugăm prazul şi usturoiul verde, toate tăiate mărunt, şi mestecăm din când în când până se înmoaie şi devin puţin lucioase - astfel vor căpăta o aromă mai puternică. Adăugăm 1 litru de apă caldă peste ele, sarea, mărarul, leuşteanul tocat şi le lăsăm să fiarbă aproximativ 15 minute. Adăugăm apoi salata verde tăiată mai grosier şi laptele, apoi le lăsăm să fiarbă încă 15 minute sub capac.
Separat, batem 2 ouă cu un praf de sare şi facem din ele o omletă. Tăiem omleta în fâşii şi o adăugăm peste salată, lăsând să mai dea câteva clocote. Când e gata, stingem focul şi o lăsăm să stea 5-10 minute să se liniştească.
Dregem ciorba cu 1 gălbenuş de ou crud frecat cu o lingură de apă rece şi 100 ml de lapte dulce. Presărăm sarea de lămâie şi omogenizăm. Se serveşte întotdeauna caldă.