autor:

Sinziana

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de salata verde cu praz

Autor: Sinziana (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 26 aprilie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sinziana (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 26 aprilie 2015

Ingrediente
 2 căpăţâni mari de salată verde,  1 litru de lapte dulce plus 100 ml,  2 linguriţe rase de sare,  3 linguri de ulei de floarea soarelui,  1 legătură de leuştean,  3 ouă,  1 tulpină de praz,  2 legături de usturoi verde sau 2-3 linguriţe de pudră de usturoi,  25 g de unt,  1-2 linguriţă de sare de lămâie sau sucul de la 1/2 lămâie,  mărar verde sau uscat.

Dificultate: Medie Timp: 1h 15 min

2 voturi

Mod de preparare

Se spală foarte bine salata verde, verificând fiecare frunză, prazul, leuşteanul, usturoiul şi se lasă la scurs.

Se pune salata la fiert într-un vas cu apă (care să ajungă până la jumătatea recipientului), adăugând 1 linguriţă de sare.Se fierbe aproximativ 15-20 de minute, la foc mediu.Când e fiartă, se strecoară şi se lasă la răcit.

În vasul în care preparăm ciorba, punem uleiul şi untul, apoi adăugăm prazul şi usturoiul verde, toate tăiate mărunt, şi mestecăm din când în când până se înmoaie şi devin puţin lucioase - astfel vor căpăta o aromă mai puternică. Adăugăm 1 litru de apă caldă peste ele, sarea, mărarul, leuşteanul tocat şi le lăsăm să fiarbă aproximativ 15 minute. Adăugăm apoi salata verde tăiată mai grosier şi laptele, apoi le lăsăm să fiarbă încă 15 minute sub capac.

Separat, batem 2 ouă cu un praf de sare şi facem din ele o omletă. Tăiem omleta în fâşii şi o adăugăm peste salată, lăsând să mai dea câteva clocote. Când e gata, stingem focul şi o lăsăm să stea 5-10 minute să se liniştească.

Dregem ciorba cu 1 gălbenuş de ou crud frecat cu o lingură de apă rece şi 100 ml de lapte dulce. Presărăm sarea de lămâie şi omogenizăm. Se serveşte întotdeauna caldă.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de salata verde cu praz" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
CIORBA DE SFECLA

CIORBA DE SFECLA

Punem la fiert sfecla (curatata, spalata), in 3-4 litri apa (eu am avut mai mult timp la dispozitie

11 voturi    3 comentarii
1h 20 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de burta alla Sidy

Ciorba de burta alla Sidy

Burta curatata si prefiarta, asa taiata fideluta, o punem la fiert in oala sub presiune impreuna

34 voturi    4 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 15 min

2 voturi

Ingrediente

  •  2 căpăţâni mari de salată verde
  •  1 litru de lapte dulce plus 100 ml
  •  2 linguriţe rase de sare
  •  3 linguri de ulei de floarea soarelui
  •  1 legătură de leuştean
  •  3 ouă
  •  1 tulpină de praz
  •  2 legături de usturoi verde sau 2-3 linguriţe de pudră de usturoi
  •  25 g de unt
  •  1-2 linguriţă de sare de lămâie sau sucul de la 1/2 lămâie
  •  mărar verde sau uscat.

Raporteaza reteta

Retete
de Sinziana
Orez cu fenicul si telina la cuptor

Orez cu fenicul si telina la cuptor

Spalam bine orezul (in 2-3 ape), apoi il lasam la inmuiat in apa curata, 1-2 ore. Intre timp spalam

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Budinci
Clatite fine cu mere

Clatite fine cu mere

Se bat oule intregi cu telul, adaugand un praf de sare, pana devin spumoase. Adaugam o lingura mare

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Salata de legume cu sos de maioneza si tarhon

Salata de legume cu sos de maioneza si tarhon

Se decojesc si se spala bine toate legumele. Se pun legumele sa fiarba in apa cu sare (sarea nu lasa

1 vot    0 comentarii
2h
Aperitive
Adauga reteta
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

22 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

5 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de leurda