autor:

Suzana

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de salata verde cu praz

Autor: Suzana (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 26 aprilie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Suzana (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 26 aprilie 2015

Ingrediente
 2 căpăţâni mari de salată verde,  1 litru de lapte dulce plus 100 ml,  2 linguriţe rase de sare,  3 linguri de ulei de floarea soarelui,  1 legătură de leuştean,  3 ouă,  1 tulpină de praz,  2 legături de usturoi verde sau 2-3 linguriţe de pudră de usturoi,  25 g de unt,  1-2 linguriţă de sare de lămâie sau sucul de la 1/2 lămâie,  mărar verde sau uscat.

Dificultate: Medie Timp: 1h 15 min

2 voturi

Mod de preparare

Se spală foarte bine salata verde, verificând fiecare frunză, prazul, leuşteanul, usturoiul şi se lasă la scurs.

Se pune salata la fiert într-un vas cu apă (care să ajungă până la jumătatea recipientului), adăugând 1 linguriţă de sare.Se fierbe aproximativ 15-20 de minute, la foc mediu.Când e fiartă, se strecoară şi se lasă la răcit.

În vasul în care preparăm ciorba, punem uleiul şi untul, apoi adăugăm prazul şi usturoiul verde, toate tăiate mărunt, şi mestecăm din când în când până se înmoaie şi devin puţin lucioase - astfel vor căpăta o aromă mai puternică. Adăugăm 1 litru de apă caldă peste ele, sarea, mărarul, leuşteanul tocat şi le lăsăm să fiarbă aproximativ 15 minute. Adăugăm apoi salata verde tăiată mai grosier şi laptele, apoi le lăsăm să fiarbă încă 15 minute sub capac.

Separat, batem 2 ouă cu un praf de sare şi facem din ele o omletă. Tăiem omleta în fâşii şi o adăugăm peste salată, lăsând să mai dea câteva clocote. Când e gata, stingem focul şi o lăsăm să stea 5-10 minute să se liniştească.

Dregem ciorba cu 1 gălbenuş de ou crud frecat cu o lingură de apă rece şi 100 ml de lapte dulce. Presărăm sarea de lămâie şi omogenizăm. Se serveşte întotdeauna caldă.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de salata verde cu praz" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de porc cu taitei de casa

Ciorba de porc cu taitei de casa

Oasele de porc se tin in apa rece,se oparesc,se spala si se pun la fiert la foc mic. Tocam telina,patrunjelul,pastarnacul,morcovul

3 voturi    0 comentarii
3h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de perisoare cu tarhon

Ciorba de perisoare cu tarhon

In primul rand, punem apa intr-o cratita, in care gatiti ciorba, apoi ne ocupam de perisoare. Condimentam

3 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

1h 15 min

2 voturi

Ingrediente

  •  2 căpăţâni mari de salată verde
  •  1 litru de lapte dulce plus 100 ml
  •  2 linguriţe rase de sare
  •  3 linguri de ulei de floarea soarelui
  •  1 legătură de leuştean
  •  3 ouă
  •  1 tulpină de praz
  •  2 legături de usturoi verde sau 2-3 linguriţe de pudră de usturoi
  •  25 g de unt
  •  1-2 linguriţă de sare de lămâie sau sucul de la 1/2 lămâie
  •  mărar verde sau uscat.

Raporteaza reteta

Retete
de Suzana
Orez cu fenicul si telina la cuptor

Orez cu fenicul si telina la cuptor

Spalam bine orezul (in 2-3 ape), apoi il lasam la inmuiat in apa curata, 1-2 ore. Intre timp spalam

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Budinci
Clatite fine cu mere

Clatite fine cu mere

Se bat oule intregi cu telul, adaugand un praf de sare, pana devin spumoase. Adaugam o lingura mare

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Salata de legume cu sos de maioneza si tarhon

Salata de legume cu sos de maioneza si tarhon

Se decojesc si se spala bine toate legumele. Se pun legumele sa fiarba in apa cu sare (sarea nu lasa

1 vot    0 comentarii
2h
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba a la grec Ciorba a la grec

Carnea de pui, spalata si taiata in bucati, se pune la fiert in 5 litri de apa. Din cand in cand se spumeaza. .Se adauga ceapa taiata

102 voturi    11 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de miel reţetă tradiţională Ciorbă de miel reţetă tradiţională

se tine carnea o jumatate de ora in apa rece ca sa iasa sangele, dupa care se spala cu apa calda. se pune la fiert , se aduna spuma

44 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbita usoara