autor:

ana catalina focsa

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de salata verde( à la Catalina)

Autor: ana catalina focsa (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 26 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ana catalina focsa (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 26 martie 2010

Ingrediente
2 litri de supa(preferat naturala), 1 ceapa medie, 1 ardei rosu gras, 1 ceapa medie, 1 salata mare si bogata in frunze, cateva rosii, 2-3 catei de usturoi, patrunjel verde, 200 gr slanina afumata,kaizer sau bacon, 2 oua, 300 gr smantana, 150 gr iaurt, sare, bors(otet sau zeama de lamaie)

Dificultate: Medie Timp: 1h 15 min

25 voturi

Mod de preparare

Pentru faptul ca nu am mancat niciodata aceasta ciorba,dar am auzit foarte mult de ea,m-am hotarat s-o incerc,dar personalizata dupa gustul nostru.Pentru ca am descoperit multe discutii legate de aceasta reteta am scris la titlul retetei \"à la Catalina\".Mi-am mai dat seama ca sunt foarte multe retete diferite pentru faptul ca suntem din zone diferite.In Ardeal se face intr-un fel,in Moldova nu prea se face(de asta nu am mancat pana acum),iar in Muntenia se face diferit.Oricum ar fi, o gasesc insuficient de raspandita pe teritoriul tarii noastre.M-au atras in aceasta reteta combinatiile rare de verdeata primavarateca,smantani fermentate ,oua prajite si slanina rumenita.
Stiu ca nu este o reteta originala ,deci accept orice fel de sugestii,comentarii si lamuriri.
Se pune supa in oala in care o sa pregatim aceasta ciorba.Legumele(ardeiul,morcovul,ceapa si rosiile) le spalam,le curatam si le punem la fiert.Eu le-am pus intregi pt ca dupa aceea le-am pasat .Cat fierb legumele in supa,pregatim salata verde.O desfacem bine de frunze si le punem in chiuveta sau intr-un castron cu apa rece si un pic de bicarbonat de sodiu,ca sa eliminam bine pamantul,nisipul etc.Le scurgem de apa,le clatim bine cu apa rece si le taiem fideluta.Cand legumele au fiert ,le scoatem si le pasam ,adaugandu-le inapoi in ciorba.Taiem in cuburi slanina,la care am inlaturat soricul,si o prajim intr-o tigaie fara adaos de grasime.O scurgem de grasimea lasata si o asezam pe un servetel absorbant.Adaugam frunzele de salata taiate.Cat se opareste salata preparam o omleta din cele 2 oua(eu am adaugat in omleta si cateva frunzulite de patrunjel verde ),in grasimea lasata de slanina(daca este prea multa grasime se scurge,daca e prea putina ,se mai adauga un pic de ulei).Cand omleta este gata ,se lasa la racit si se taie in cubulete.
Se adauga in oala omleta si slanina in cuburi.
Smantana si iaurtul se amesteca cu un pic de supa si se adauga treptat in oala.Se acreste ciorba dupa gust cu otet,lamaie sau bors.Se potriveste de sare si se serveste cu usturoi tocat marunt deasupra.Pentru o supa mai densa se poate adauga orez fiert.Eu nu am adaugat nimic,pt ca legumele pasate au facut-o destul de densa.
Ciorba se preteaza la a fi servita atat rece ,cat si fierbinte.
La noi a avut un succes foarte mare aceasta ciorba(mai ales ca am avut emotii ca nu o sa ne placa).A doua zi a fost si mai buna,si am probat-o si rece.Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de salata verde( à la Catalina)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de salata verde cu bacon si omleta

Ciorba de salata verde cu bacon si omleta

Taiati bacon-ul in fasii subtiri si puneti-l la prajit in putin ulei. Spalati salata frunza cu frunza

1 vot    0 comentarii
30 min
Supe de legume
Ciorba de salata verde cu praz

Ciorba de salata verde cu praz

Se spală foarte bine salata verde, verificând fiecare frunză, prazul, leuşteanul, usturoiul

2 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 13 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Bread Pitt , 15 mai 2014

    Morcovul lipseşte din lista de ingrediente, iar ceapa apare de două ori... Cu toate astea, am făcut-o şi e minunată.

  • Fara foto

    ioana-andreea , 14 iunie 2010

    acum 1 ora am terminat ciorba este foarte buna ....mama a ramas uimita....

  • Fara foto

    fox , 13 mai 2010

    Buna si asa. Noi o facem putin diferit - adica impreuna cu slaninuta calim si usturoiul, iar in ciorba de salata nu punem decat ceapa si salata, dreasa cu smantana si ou si acrita cu otet. verdeata- marar.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010

      Foarte buna! Eu fac mai simplasi pun leustean, e deosebita, usoara.

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 29 martie 2010

      N-am mancat niciodata ciorba de salata, dar a ta arata foarte bine.

    • Fara foto

      Adina , 27 martie 2010

      Arata bine! M-ai convins sa fac si eu! Sincer nu am facut pana acum ciorba de salata, dar merita sa incerc!

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 27 martie 2010

      Pare a fi foarte buna!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 27 martie 2010

      Foarte buna si consistenta.Si in plus arata foarte imbietoare.

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 27 martie 2010

      nici eu nu am facut niciodata,cred ca ti-a iesit tare buna!Succes in continuare!salvat

    • licu pop

      licu pop (Chef de cuisine) , 26 martie 2010

      E grozava!

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 26 martie 2010

      C3 pofta mi-ai facut!!!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 26 martie 2010

      Arata tare bine ciorbica ta....

    • jsabrina

      jsabrina (Chef de cuisine) , 26 martie 2010

      Sanatoasa !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 15 min

25 voturi

Ingrediente

  • 2 litri de supa(preferat naturala)
  • 1 ceapa medie
  • 1 ardei rosu gras
  • 1 ceapa medie
  • 1 salata mare si bogata in frunze
  • cateva rosii
  • 2-3 catei de usturoi
  • patrunjel verde
  • 200 gr slanina afumata,kaizer sau bacon
  • 2 oua
  • 300 gr smantana
  • 150 gr iaurt
  • sare
  • bors(otet sau zeama de lamaie)

Raporteaza reteta

Retete
de ana catalina focsa
Omleta de cartofi

Omleta de cartofi

Se curata cartofii, se spala bine si se taie in bucatele mici. Acelasi lucru se face si cu ceapa.

97 voturi    31 comentarii
45 min
Aperitive cu oua
Cartofi noi cu unt si marar

Cartofi noi cu unt si marar

Cartofii noi se pun intr-un castron cu apa rece sau calduta, li se rade coaja subtire, se spala bine

9 voturi    3 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spuma de capsuni

Spuma de capsuni

Gelatina foi se inmoaie in apa rece. Galbenusurile se freaca cu zahar. Capsunile se spala, se taie

3 voturi    1 comentariu
30 min
Spume si creme dulci

Bread Pitt

Morcovul lipseşte din lista de ingrediente, iar ceapa apare de două ori... Cu toate astea, am făcut-o şi e minunată.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

23 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

6 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de perisoare