autor:

burdulea maria elena

» » Borsuri si Ciorbe

CIORBA DE SFECLA

Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 noiembrie 2009

Ingrediente
1 sfecla mare, 1 morcov, 1 ceapa mica, 1 dovlecel, 2 cartofi, 10 ciuperci ( cam 250 grame), 1 lingurita sare de lamaie, sare, 1 radacina patrunjel, patrunjel verde, 1 lingura ulei masline, smantana (optional).

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

11 voturi

Mod de preparare

Punem la fiert sfecla (curatata, spalata), in 3-4 litri apa (eu am avut mai mult timp la dispozitie si m-am jucat cu zarzavatul, la care am folosit pt taiat cutitul ondulat; sfecla am taiat-o sub forma de bradut, ciupercile le-am taiat in 2 pe mijloc). Se fierbe sfecla vreo 50 minute, dupa care adaugam la fiert si restul zarzavatului (curatat, spalat si ,,modelat,, cu amintitul cutit) in afara de dovlecel, care se adauga la sfarsit si se mai fierbe ciorba vreo 10 minute. Cand zarzavatul e fiert, potrivim de sare, adaugam sarea de lamaie si stingem focul. Punem in ciorba o lingura de ulei de masline si patrunjel verde. Ciorba se poate servi si cu smantana adaugata in farfurie, condimentam cu enibahar, piper si putin ardei iute.
Daca ti-a placut reteta noastra "CIORBA DE SFECLA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de sfecla roșie ca la muntele Athos

Ciorba de sfecla roșie ca la muntele Athos

Legumele se toaca marunt iar sfecla coapta se curata si se da prin razatoarea mare. Calim ceapa si

0 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
CIORBA DE VARA CU SFECLA ROSIE

CIORBA DE VARA CU SFECLA ROSIE

Se curata zarzavatul,se spala bine si se taie cubulete(eu am folosit robotul de bucatarie).Intr-o

4 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 01 februarie 2010

    O bunatate...

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 29 noiembrie 2009

    DELICIOASA.

  • lumi

    lumi (Chef de cuisine) , 29 noiembrie 2009

    Vai, ce culoare frumoasa are ! Si e o bunatate !

Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

11 voturi

Ingrediente

  • 1 sfecla mare
  • 1 morcov
  • 1 ceapa mica
  • 1 dovlecel
  • 2 cartofi
  • 10 ciuperci ( cam 250 grame)
  • 1 lingurita sare de lamaie
  • sare
  • 1 radacina patrunjel
  • patrunjel verde
  • 1 lingura ulei masline
  • smantana (optional).

Raporteaza reteta

Retete
de burdulea maria elena
Tort OM DE ZAPADA

Tort OM DE ZAPADA

Se face un blat dupa metoda: separam albusul de galbenus. Batem spuma tare cu robotul cele 7 albusuri,

9 voturi    10 comentarii
1h
Torturi
Fasole frecata

Fasole frecata

Fasolea spalata, se pune la fiert cu apa rece. Eu obisnuiesc dupa ce incepe fasolea sa fiarba si

11 voturi    21 comentarii
2h 30 min
Retete de post
Chiftele de carne

Chiftele de carne

Punem intrun vas, carnea tocata de vita si de porc, adaugam painea muiata in apa si stoarsa bine,

12 voturi    7 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

valentina ionita (Chef de cuisine)

O bunatate...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

22 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

5 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de fasole boabe cu coaste afumate