autor:

Fara foto

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla cu costita afumata

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 30 iulie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 30 iulie 2013

Ingrediente
10 cartofi maricei, 1 ceapa, 1 morcov, 1/2 ardei kapia, 1/2 ardei galben, 2 sfecle, patrunjel verde, 2 rosii, 1 lingura pasta de gogosari, o costita afumata, sare, piper, bors pentru acrit

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Spalam sflecla, o punem intr-o oala cu apa si o punem la fiert.
Cand este bine patrunsa, scurgem apa, o lasam sa se raceasca, o decojim si o trecem prin razatoarea cu ochiuri mari.
Costita o trecem pe sub un jet de apa rece, pentru ca mai pun doamnele de la magazin mana pe ea, apoi o taiem bucati.
Intr-o oala punem 6-7 litri de apa, costita si transferam pe foc.
Cand incepe sa fiarba luam spuma, in caz ca se formeaza, apoi acoperim cu un capac si lasam la foc potrivit.
Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem cuburi maricele.
Ceapa o curatam si o tocam marunt.
Morcovul il decojim si il dam pe razatoarea cu ochiuri mari.
Ardeiul kapia, galben ii curatam de seminte si ii taiem bucatele mici.
Rosiile le decojim si le tocam.
Incercam costita si cand este fiarta mai bine de jumatate adaugam cartofii, ceapa, morcovul si ardeii.
Fierbem 10 minute, adaugam rosiile, pasta de gogosari si patrunjel verde tocat.
Cand sunt fierte toate legumele punem sfecla rasa, dam gust cu sare si piper.
La urma acrim cu bors, dupa gust, pe care il fierbem separat intr-un ibric.
Mai dam cateva clocote la ciorba apoi inchidem aragazul.
Sa aveti pofta dragilor!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de sfecla cu costita afumata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Supa crema de dovleac cu praz si cartofi

Supa crema de dovleac cu praz si cartofi

Dovleacul se curata de coaja, se indeparteaza semintele si se taie felii mici. Se pune dovleacul

5 voturi    3 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de pui cu galusti

Ciorba de pui cu galusti

Care dintre noi nu are o mancare preferata?Sau acel ceva care iti aduce aminte de o persoana draga

18 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Rocsi (Chef de cuisine) , 11 septembrie 2013

    Pai asa se intampla Stefan. le mai scapa si pe jos, asta este realitatea! Multumesc pentru apreciere!

  • Fara foto

    Stefan , 10 septembrie 2013

    Ca mai pun doamnele de la magazin mana pe ea....lolll...tare.....buna reteta ...ms

  • Fara foto

    Rocsi (Chef de cuisine) , 19 august 2013

    Asa facem noi Anica...

    • Fara foto

      Anica Midvighi , 01 august 2013

      sfecla pentru ciorba nu se fierbe separat este un bors see you specific moldovenesc e o bunatate iar cartofi se pun doar 2 3 mai mici.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 10 cartofi maricei
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1/2 ardei kapia
  • 1/2 ardei galben
  • 2 sfecle
  • patrunjel verde
  • 2 rosii
  • 1 lingura pasta de gogosari
  • o costita afumata
  • sare
  • piper
  • bors pentru acrit

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

4 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

7 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post

Rocsi (Chef de cuisine)

Pai asa se intampla Stefan. le mai scapa si pe jos, asta este realitatea! Multumesc pentru apreciere!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

23 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

6 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de afumatura cu perisoare