Ciorba de sfecla cu costita afumata

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Ciorba de sfecla cu costita afumata

Ingrediente

  • 10 cartofi maricei
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1/2 ardei kapia
  • 1/2 ardei galben
  • 2 sfecle
  • patrunjel verde
  • 2 rosii
  • 1 lingura pasta de gogosari
  • o costita afumata
  • sare
  • piper
  • bors pentru acrit

Mod de preparare

Spalam sflecla, o punem intr-o oala cu apa si o punem la fiert.

Cand este bine patrunsa, scurgem apa, o lasam sa se raceasca, o decojim si o trecem prin razatoarea cu ochiuri mari.

Costita o trecem pe sub un jet de apa rece, pentru ca mai pun doamnele de la magazin mana pe ea, apoi o taiem bucati.

Intr-o oala punem 6-7 litri de apa, costita si transferam pe foc.

Cand incepe sa fiarba luam spuma, in caz ca se formeaza, apoi acoperim cu un capac si lasam la foc potrivit.

Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem cuburi maricele.

Ceapa o curatam si o tocam marunt.

Morcovul il decojim si il dam pe razatoarea cu ochiuri mari.

Ardeiul kapia, galben ii curatam de seminte si ii taiem bucatele mici.

Rosiile le decojim si le tocam.

Incercam costita si cand este fiarta mai bine de jumatate adaugam cartofii, ceapa, morcovul si ardeii.

Fierbem 10 minute, adaugam rosiile, pasta de gogosari si patrunjel verde tocat.

Cand sunt fierte toate legumele punem sfecla rasa, dam gust cu sare si piper.

La urma acrim cu bors, dupa gust, pe care il fierbem separat intr-un ibric.

Mai dam cateva clocote la ciorba apoi inchidem aragazul.

Sa aveti pofta dragilor!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise