autor:

Cely Snijec

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla cu fasole

Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 decembrie 2009

Ingrediente
2 sfecle rosii, o ceapa, o lingura otet, sare, piper, cimbru, foaie de dafin, un morcov, o radacina pastarnac, o radacina telina, o ceasca de fasole fiarta, 2 linguri zarzavat de la borcan (ardei, gogosar), o lingura pasta de tomate, patrunjel verde, 30 ml ulei

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

66 voturi

Mod de preparare

Fierbem sfecla data pe razatoare in apa cu sare, piper boabe, o foaie de dafin, otet. Cand sfecla e fiarta pe jumatate, se adauga celelalte legume date pe robot sau pe razatoare. Fasolea muiata 10-12 ore, se fierbe schimband de 3 ori apa calda.
La final, se adauga fasolea si supa in care a fiert fasolea, zarzavatul, pasta de tomate, uleiul. Lasam sa fiarba impreuna 5 minute, condimentam, presaram cu patrunjel verde. Servim cu sau fara smantana de preferinta cu ceapa alaturi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de sfecla cu fasole" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de linte rosii

Ciorba de linte rosii

Se pune lintea la fiert, nu prea multa apa, puneti zeama de pui. Deoparte, topiti untul cand este

7 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de ciuperci pleurotus

Ciorba de ciuperci pleurotus

Puneti la fiert in 3 litri de apa rece osul de vita sau cuburile de concentrat (daca este cazul,

28 voturi    14 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
331.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    lore (Bucatar sef):

    da interesant .....exact asta am si gatit si eu dar cu e singura remarca .......LA CIORBA CU FASOLE NU SE PUNE SMANTANA !!!!!!!!!!!

  • Alice85

    Alice85 (Chef de cuisine):

    Draga Cely am pregatit si eu reteta ta si mi-a iesit delicioasa.........eu n-am avut pastirnac si nu i-am pus ............si nu i-am pus smintina pentru ca e post...pupici.))......aici pun citeva poze.

  • 15 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    adelina (Bucatar) , 02 noiembrie 2012

    Cumnata mea din Republica Moldova o gatea si musai ii punea si smantana , deci eu inclin sa cred ca asta e reteta originala.Este o ciorba cu specific rusesc. Copiii ei o mananca numaidecat.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 10 decembrie 2011

    Ciorba cu fasole e o bunatate daca are si sfecla rosie e super !

  • Fara foto

    mira (Chef de cuisine) , 06 iunie 2010

    Noua ne place cu smantana ... cand nu e post.

    • Fara foto

      Estera Flori (Chef de cuisine) , 09 mai 2010

      si eu cred ca nu se pune smantana.

    • Fara foto

      loredana , 24 martie 2010

      da e ok ....asta am si eu gatit ....dar o singura completare ......ciorba de fasole e singura in care nu se pune smantina !!!!!!!!!!!!!!!!!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 23 martie 2010

      BUNA ACEASTA CIORBA CU SPECIFIC RUSESC,LA CARE SE PUNE SMANTANA.

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 15 februarie 2010

      Am sa o fac chiar acum...............am sa pun o poza:))

    • Fara foto

      lili , 09 februarie 2010

      e foarte buna

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 01 februarie 2010

      Multumesc

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 01 februarie 2010

      Delicioasa...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 01 februarie 2010

      Imi place tare mult...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 24 ianuarie 2010

      Eu am gatit de sfecla cu ciuperci, f. buna.

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 31 decembrie 2009

      nu am mancat niciodata o astfel de ciorba! Cred ca trebuie sa incerc sa pregatesc!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 26 decembrie 2009

      Mmmmmm, o bunatate.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 11 decembrie 2009

      Nu am făcut niciodată ciorbă de sfeclă, am să încerc.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

66 voturi

Ingrediente

  • 2 sfecle rosii
  • o ceapa
  • o lingura otet
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • foaie de dafin
  • un morcov
  • o radacina pastarnac
  • o radacina telina
  • o ceasca de fasole fiarta
  • 2 linguri zarzavat de la borcan (ardei
  • gogosar)
  • o lingura pasta de tomate
  • patrunjel verde
  • 30 ml ulei

Raporteaza reteta

Retete
de Cely Snijec
Gaina umpluta

Gaina umpluta

Gaina se curata, se spala,se sterge, se maseza cu sare, piper, ierburi dupa placere(condimente),

65 voturi    6 comentarii
45 min
Fripturi
Somon delicios

Somon delicios

Se asaza somonul in tava pe un pat de sare,se stropeste cu lamaie si se acopera cu felii subtiri

27 voturi    16 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Somon cu ciuperci

Somon cu ciuperci

Se trece somonul printr-un sos din ulei si zeama de lamaie, se asaza intr-un vas de yena pe un pat

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

adelina (Bucatar)

Cumnata mea din Republica Moldova o gatea si musai ii punea si smantana , deci eu inclin sa cred ca asta e reteta originala.Este o ciorba cu specific rusesc. Copiii ei o mananca numaidecat.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

24 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

6 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de gaina cu tocmagi