autor:

tania

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie

Autor: tania (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 12 octombrie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: tania (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 12 octombrie 2016

Ingrediente
-2 cartofi mijlocii, -1 adrei gras verde, -3 morcovi, -3 sfecle rosii mijlocii, -2 cepe mijlocii, -1 radacina patrunjel, -1/4 radacina telina, -1 legatura patrunjel, -1 legatura marar, -1/2 legatura leustean, -30 ml ulei masline, -2 linguri de vegeta, -sare, -piper, -1/2 l bors acru proaspat, Pentru dres ciorba, - 2 linguri de bulion, - 2 linguri de ulei masline, - o ceapa mica, - smantana

Dificultate: Medie Timp: 1h 15 min

23 voturi

Mod de preparare

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui sa fie nelipsita de pe masa noastra.Ea este bogata in vitamina A, vitaminele B1, B2, B6, vitamina C, sodiu, calciu, sulf, cupru, fier, iod, potasiu, acid folic si antioxidanti.Sfecla rosie este usor de digerat si este bogata in apa (peste 90 %), zaharuri, fibre. Este bogata in substante vegetale care usureaza eliminarea grasimilor, acid glutamic, un aminoacid care stimuleaza activitatea sistemului nervos. Deci avem suficiente motive de a consuma sfecla rosie in diverse forme, de aceea eu am ales un "bors moldovenesc" cu sfecla rosie.
Sa trecem acum la lucru!
Toate legumele dupa ce le-am curatat si spalat bine le vom taia dupa preferintele dvs.Mie imi place ca sfecla si cartofii sa fie toate taiate cuburi, morcovul rondele mai subtiri iar celelalte taiate mai marunt. Verdeata dupa ce a fost in prealabil spalata bine o vom toca marunt. Intr-o oala in care vom face borsul, vom pune uleiul de masline, din care vom lasa 2 linguri pentru dres boorsul. Dupa ce s-a incins uleiul vom adauga ceapa si o vom lasa sa se caleasca pana isi schimba culoarea, apoi vom adauga toate legumele, sare ,piper si vegeta. Vom lasa acoperit la foc mic timp de 5 minute, dupa care vom adauga 1,5 l de apa si vom lasa la foc mic pana cand vor fierbe toate legumele, apoi vom adauga borsul si jumatate din verdeata. Vom lasa timp de 7-10 min sa fiarba si borsul bine, dar la foc mic. Intre timp vom cali usor ceapa in uleiul de masline ramas, peste care vom adauga bulionul, vom lasa 2 minute sa se uniformizeze toata compozitia apoi o turnam peste ciorba. In felul acesta am dres ciorba, potrivim apoi de sare si piper si vom stinge focul. Ciorba noastra este gata. Ciorba este foarte buna atat calda cat si rece, poate fi servita cu smantana sau simpla, cu patrunjel proaspat tocat.
Si cand ne gandim ca are doar 35 calorii la 100 de grame, nu putem decat sa ne bucuram...!
Gustul delicios al acestui "bors moldovenesc" poate fi insotit si de un ardei iute, sau ceapa rosie. Noi l-am servit cu smantana si a fost foarte delicios si apreciat de toti membrii familiei.
Va doresc si voua pofta buna!
Specific: Bucovina
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de sfecla rosie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de sfecla rosie

Ciorba de sfecla rosie

Se curata prazul,se toaca si se undeste, se adauga apoi morcovul ras,pastarnacul tocat cubulete si

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ciorba de perisoare cu sfecla rosie si legume

Ciorba de perisoare cu sfecla rosie si legume

Ceapa se toaca marunt, se pune cateva minute la calit, dupa care se adauga morcovii taiati rondele

2 voturi    0 comentarii
1h
Supe de carne
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Tania , 02 noiembrie 2017

    Draga Valentina, la noi in Bucovina, chiar daca ceapa si celelalte legume au fost calite putin, inainte de a le pune la fiert, la sfarsit se prajeste o alta ceapa mica in ulei, la care se adauga bulion. Asta se cheama ca am dres ciorba, care ii da ciorbei noastre, gust si culoare placuta..! Pofta buna!

  • Fara foto

    Valentina , 29 octombrie 2017

    De ce calim de doua ori ceapa??

Dificultate

Medie

Timp

1h 15 min

23 voturi

Ingrediente

  • -2 cartofi mijlocii
  • -1 adrei gras verde
  • -3 morcovi
  • -3 sfecle rosii mijlocii
  • -2 cepe mijlocii
  • -1 radacina patrunjel
  • -1/4 radacina telina
  • -1 legatura patrunjel
  • -1 legatura marar
  • -1/2 legatura leustean
  • -30 ml ulei masline
  • -2 linguri de vegeta
  • -sare
  • -piper
  • -1/2 l bors acru proaspat
  • Pentru dres ciorba
  • - 2 linguri de bulion
  • - 2 linguri de ulei masline
  • - o ceapa mica
  • - smantana

Raporteaza reteta

Retete
de tania
DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

MOD DE PREPARARE Se vor spala dovleceii, vinetele si ardeii si se vor lasa putin la scurs. Vom

0 voturi    0 comentarii
2h 40 min
Mancaruri cu carne
Chiftelute de dovlecei

Chiftelute de dovlecei

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de dovlecei: Se spala dovleceii, se curata de coaja si

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
BAME CU CARNE DE VITA SI GARNITURA DE OREZ

BAME CU CARNE DE VITA SI GARNITURA DE OREZ

Mod de preparare BAME CU CARNE DE VITA Carnea de vita se spala si se portioneaza. Ceapa se curata,

1 vot    0 comentarii
2h 15 min
Mancaruri cu carne

Tania

Draga Valentina, la noi in Bucovina, chiar daca ceapa si celelalte legume au fost calite putin, inainte de a le pune la fiert, la sfarsit se prajeste o alta ceapa mica in ulei, la care se adauga bulion. Asta se cheama ca am dres ciorba, care ii da ciorbei noastre, gust si culoare placuta..! Pofta buna!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

6 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de dovlecel Ciorba de dovlecel

Curatam dovleceii , le scoatem semintele si ii dam pe razatoarea cu gauri mari. Ceapa verde , rosia si ardeiul le taiem marunt, apoi

3 voturi    0 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Ciolan afumat cu fasole in paine